Odpoveď na príspevok od kejbl:
Troska to ozivim, ale na kusok inu temu. Ak mam … @kejbl Nič sa vode nestane a ani Tebe. Neskôr - pred tým, až začneš trvalo bývať, vodu zo systému odpustíš a vybavené.Odpoveď na príspevok od kejbl:
Troska to ozivim, ale na kusok inu temu. Ak mam … @kejbl no ja som bol mimo domu, 10 dni, nechal som bojler len tak, normalne isiel, hrial, ale len na 40-42 max 45C (za presnost teplomeru nemozem rucit), pretoze zmeisavaci ventil mi nefunguje ani po reklamacii, asi sm blby a neviem ho napojit, resp on funguje, ale trva to litre kym sa stabilizuje a ja potrebujem zmeisat okamzite, aby som sa nespalil s o60C vodou, preto kurim len na 45C, a prezili sme. Podla mna je vela strasenia ohladne legionel vseobecne, co som pochopil, ale nerucim za info, najvacsie riziko je v sprche. Tj, nadych tej bakterie, nie vypitie. Ak budes ale mat vodu na stavbe chladnu, napr 10C, tam spi, nemnozi sa, udajne. Ale ak to planujes nechat celu zimu, potom preplachnes (tj vypustis cely objem bojleru), nemyslim si, ze sa nieco stane, nema dovod, pretoze bojler je stvoreny na drzanie vody a voda nie je cerstva/necerstva (ved tu je miliardy rokov), ak tam samozrejme nemas vzduch v tom bojleri, alebo niekde, to by som sa asi obaval, ale ja som laik neodbornik nevodar nebiolog nechemik. Voda ani nezamrzne, tieto moderne stavby snad ani zamrznut nejde, ani keby clovek chce, samozrejme pri zatvorenom okne :)