Ako na svojpomocnú inštaláciu klimatizácie?

Radi by sme do jednej izby nainstalovali klimatizacnu jednotku, rury planujeme viest v podhlade a "krabica" by mala byt umiestnena na streche (mame rovnu strechu). Nemalo by sa jednat o nic zlozite. Mate niekto skusenost s instalaciou klimatizacie svojpomocne? Nejake rady, tipy? Dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja planujem nieco taketo, kolegyna ju ma a nevie si vynachvalit...a staci jedna diera do steny a v zime ju odlozis do skladu... http://www.mobilna-klimatizacia.sk/mo... ale budem sledovat tuto temu 8-)
Odpovedať
@hanka_april - ja prave chcem taku fixnu. Iba nad dverami mas taky obdlznik a ta velka krabica je mimo interieru.
Odpovedať
@evikg Ak si to urobíš svojpomocne, pravdepodobne prídeš o záruku. Nie ?
Odpovedať
...pozor na tie mobilné, velmi sú hlučné...
Odpovedať
@rodeo - to prave neviem. snazim sa zistit vsetky pro a proti. Ale poznamka to je dobra.
Odpovedať
mobilnu neodporucam. Mali sme ju a veru nic moc. Vzdy na teply vzduch potrebujes otvor a ten asi do plastovych okien vyrezavat nebudes. No a ak mas mat otvorene okno na vyvod tepleho vzduchu tak potom ta klima ma asi tak 70% ucinok. Okrem toho to ma strasnu spotrebu a huci to ako kamion. Aj pri splitoch treba pozret hluk interierovej jednotky tam sa tiez vyrazne odlisuju tie hodnoty no a dalsia vec treba si pozriet ci je dostacujuca na velkost priestoru. Instalaciou by zaruka padnut nemala len v pripade ze dokazu ze pri instalacii bolo nieco poskodene. Ak ma byt vonkajsia jednotka na streche tak by som to dal robit firme vzhladom na to ze tam asi bude treba riesit aj predlzenie hadic, ukotvenie na streche a podobne.
Odpovedať
tiez si myslim ze ju musi instalovat firma, tam sa to tusim nakoniec napusta nejakou tekutinou a tlakuje. tiez som proti mobilnej. mali sme ju asi mesiac v panelaku a potom sme ju dali prec.
Odpovedať
nakoniec po zvazeni nasich moznosti a schopnosti a zlozitosti instalacie sme to dali namontovat odbornikom :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg a mozem sa opytat, co Vas to zhruba vyslo? kolko ste platili za klimu a kolko za montaz? ak mozes, poprosim IP ;-)
Odpovedať
@evikg poprosila by som aj ja info o cene do IP. Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg Ahoj aj ja by som poprosila info o cene do IP. Ďakujem
Odpovedať
mobilnu urcite nie. Ja som mal mobilnu pozicanu z firmy poas poslednych horucich dni a bola uplne zbytocna. 29 som mal vnutri aj s nou(je pravda ze klima bola dimenzovana na 20m2 a ja som ju mal v 60m2 miestnosti). ALe ine som chcel vysvetlit, mobilna klima odvadza teplo rurou, ktora je tenka. Cim dlhsia rura, tym viac tepla odovzdava nas5 do klimatizovanej miestnosti. Kudne aj pol kilowatu. Za dalsie, ja somten teply vzdych odviedol do digestorovej rury, klima nestihala vsetok vzduch odviest a tak vypinala kompresor. Za dalsie, kompresor pri mobilnej klime je vnutri klimatizovanej miestnosti. To znamena, ze okrem hluku potrebuje byt chladeny, kedze funugje ako chladnicka a zaroven aj samotna prevadzka vytvara teplo. Na to, aby sa uchladilo toto teplo musi nasat uz vychladeny vzduch z miestnosti a ten vypustit von cez ruru. Toto su dalsie straty. Takze povedzme 3kW klima ma stratu aspon 1kW uplne zbytocne oproti klime, ktora ma kompresor vonku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aj mobilna klima chladi dobre, ak sa nainstaluje tak, ako sa ma nainstalovat. Nie ze supnem to tam nejako a ono to pojde. Bohuzial, vacsina ludi su naprosti laici a vobec nerozumeju principom zariadeni, tak potom to tak vyzera, ze mobilne klimy su onicom. Nevyhoda mobilnej klimatizacie je jej hlucnost a potreba odvodu tepleho vzduchu, ale to je dan za to, ze je mobilna. A kedze malokto kvoli tomu vrta velky otvor do steny, tak potom sa ludia stazuju, ze to nefunguje dobre. Ked sa neda spravit otvor do steny, tak to treba pustit von oknom, ale okolity otvor treba zaizolovat - toto sa vsak neda urobit len tak lahko a tak potom ucinnost mobilnej klimatizacie klesa. Klima pracuje rovnako ako chladnicka, len je vykonnejsia - aj vasa chladnicka odvadza teplo z chladiaceho media vymennikom tepla (rebrami) zo zadnej strany chladnicky, preto potrebuje odvod tepla zozadu aj chladnicka. A kedze klimatizacia je mnohonasobne vykonnejsia ako chladnicka, tak potrebuje mnohonasobne viac tepla dostat mimo ochladzovanej miestnosti. Ak to splnite, bude vam to chladit dobre (samozrejme pri dodrzani parametrov klimy - doporucenej velkosti ochladzovanej miestnosti).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
nebolo by lepšie keby ti to radsej namontuju oni z tej firmy??nemas stym aspon take starostii...oni vediaa vsetko presne ako spraviit.. http://www.klima.sk/www/sk/klimatizac...
Odpovedať
pokial mozem poradit,je podla mna zbytocne svojpomocne montovat klimatizaciu,ked vacsina firiem,ktore ich predavaju ich aj namontuju.My sme boli spokojni s http://www.klimavex.sk/klimatizacia/ , s montazou sa to nejako vyrazne prepredrazi
Odpovedať
@rodat36 viete mi odporucit multisplitovu klimatizaciu, potrebujem do 3 miestonosti, a chcem jednu jednotku v exterieri.... dik...
Odpovedať
@marrad ak môžem tak odprúčam toschibu máme ju doma a sme max spokojní :-) muž ich už roky montuje a zatiaľ sa žiadna nepokazila su naozaj kvalitné inak by sme si ju domov nedali ;-)
Odpovedať
@nicolas44 dajú, ale vonkajšia musí byť DUO ;-)
Odpovedať
A k svojpomocnej inštalácii, to nie je ako zapojiť mikrovlnku, kotol na kúrenie nenapadne nikoho inštalovať si ho sám, prečo vás to napadne pri klíme? :-D pri inštalácii nejde len o natiahnutie kabeláže a potiahnutie potrubia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@misa1707 @rodat36 Bolo potrebné k nainštalovaniu splitových klimatizácií robiť nejaký projekt? Je potrebné vopred vynechať otvory v strešnej konštrukcii, ak chceme umiestniť klim.jednotku na pultovej streche?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Výborný prehľad noviniek v klimatizáciách nájdete tu: http://domabyt.zariadim.sk/novinky-v-.... Mne sanajviac páči táto: http://domabyt.zariadim.sk/klimatizac...
Odpovedať
Mobilna klima je ok, az na hluk. Co sa tyka otvoru, vyraba sa na to pripravok, ktory sa jednoducho vlozi do medzery odchyleneho okna, cezen sa vysunie hadica na teply vzduch z klimatizacie a super to funguje. Napis mi na manag@ba.telecom.sk, poslem ti kontakt, stoji to asi 30-32,-E a nemusis burat diery do steny, ani do okna. Ak chces zatvorit okno, jednoducho to das dolu a zatvoris.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?