Ako na radiator

Profilova fotka
zdravim ,,,vedel by niekto poradit. potrebujem odmontovat radiator ,aby som mohol ostierkovat aj za radiatorom,,,horny ventil som zavrel tak ze radiator je studeny, zavrel som aj spodny ventil a chcel ho vypustit len ze horny ventil asi dobre nezavre ci je tam vacsi tlak a voda stale preteka nim,,,co s tym ako ?? ked je radiator vypnuty ventilom nehreje.
Odpovedať
@matrin1980 niektore ventily casom netesnia, lebo sedla su skorodovane a tesnenia stvrdnute. Treba si nachystat handru, podlozit vedro a po odpojeni radiatora naskrutkovat zaslepku, ta ten tlak vydrzi.
Odpovedať
@matrin1980 Aký je ten horný ventil? Niektoré termostatické hlavice nemajú "úplne zatvorenú" polohu, preto sa v takýchto prípadoch dávajú dolu a namiesto nich sa dá "prepravná" krytka, ktorou sa dá ventil zatvoriť úplne - ak v ňom nie je nečistota...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 je to termostaticky ventil
Odpovedať
Profilova fotka
@matrin1980 predpokladám že hlavicu máš odmontovanú. namontuj ju na termostatický ventil a daj na minimum-protimrazovú ochranu. ak ju tam nemáš máš kuželku ventilu otvorenú alebo daj uzatváracie viečko ku ventilu). pre istotu si choď kúpiť a daj tam aj zátku.
Odpovedať
Profilova fotka
@maros_kollar takto to je, este nic nemam dole
Odpovedať
Profilova fotka
@matrin1980 to je v bytovke ?
Odpovedať
Profilova fotka
@maros_kollar ano bytovka
Odpovedať
Profilova fotka
@matrin1980 na takéto veci je najlepšia odstávka stúpačky mimo vykurovacieho obdobia. môže byť vyšší dispozičný tlak na kuželku TS ventilu a je tam určité malé zatekanie (hlavne keď je rozvod nevyvážený). ako tu už bolo spomenuté môže tam byť nejaký nános resp.netesnosť a jednoducho to neuzavrieš. na prvom mieste Ti odporúčam ísť za správcom bytovky resp.informovať ho o tom čo potrebuješ. tam už sú kvalifikovaní ľudia pre takéto veci. takéto vykurovacie sústavy sú rozľahlejšie, sú tam vyššie prevádzkové pretlaky. a keď odmontuješ teleso a znova ho namontuješ tak musíš ísť odvzdušniť danú stúpačku na najvyššie podlažie. takže to určite rieš zo správcom alebo si zavolaj kurenára ktorý je na takého veci pripravený.
Odpovedať
Profilova fotka
@maros_kollar a co tak odmotovat radiator a dat tam zaslepku? tak ako radili vyssie???
Odpovedať
@maros_kollar Som zvedavý načo toľké obštrukcie a okrem toho všetko už bolo povedané.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?