Ako hlboko do podlahy má ísť spiatočka z radiátorov?

Profilova fotka
Ahojte. Robil niekto z vas spiatocku z radiatora? Ak ano, ako hlbolo ste to davali do podlahy? Nie je podlaha horuca alebo naopak studena? Rozhodli sme sa, ze dame radiatory miesto podlahovky, ale v kupelni a v kuchyni nie je kde dat radiator, tak tam chceme spravit hada, aby sme tie miesta nemali chladne. A este dodatocna otazka. :-) Pouzil niekto na toto plasthlinik? Ake mate skusenoti?
Odpovedať
Ahoj,my sme to tak robili,použili sme hlinikoplast.Máme to v obyvačke,ale aj s radiatorom a je to 7,5 cm pod betonom,odskušané to ešte nemáme,robili sme to nedávno. :-) tak uvidime
Odpovedať
Profilova fotka
my to máme v pláne presne v kuchyni aj kúpeľni, ale realizácia sa dostane na rad až na budúci rok, tak tiež som zvedavá na praktické skúsenosti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte. mame dokoncene kurenie a aj spiatocky, na ktore som sa pytala. cele sme to urobili z plasthliniku. spiatocku sme napojili na rtl ventil, aby sme si mohli regulovat teplotu v podlahe. vsetko sme tahali sami, akurat trubky nam nacvakal kurenar, ale vravel, ze to je dobre, takze uvidime, ked to bude uz naozaj spojazdnene.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame to v kupelni a kuchyni. cez zimu sa topilo a podlaha bola prijemne tepla a trubky su plashlinik v 5cm poteri zaliate. Akurat pokial sa nahreje beton a dlazba tak to trochu trva :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ooo segra to ma cez chodnu, je to prijemne teple, dobre riesenie :) nemate sa velmi coho bat :)
Odpovedať
@mischo @katrin21 Ako je tam vedená voda? Je oddelená voda v radiátoroch od vody v tých trubkách? Chceli sme niečo podobné, ale projektant nás odrádza, že vodu treba oddeliť a výmenníky sú drahé.
Odpovedať
@maja22 no asi preto ta odrazda ze to nie je zrovna moc bezpecne riesenie..skus sa ho spytat ci ti da na to toto riesenie razitko....sice ak mas plynovy kotol tak v pohode to by som bral s prizmurenim oci ale na tuhe palivo ak mas kotol tak to v ziadnom pripade. vymeniky su drahe a prave preto su drahe lebo reguluju aby sa ti nestalo to ze ta podlaha popali alebo bude prehriata...dava sa vystupny ventil ktory reguluje vystupnu vodu von...napojit to na spiatocku z radiatoroa hmm to je riesenie hodne darvinovej ceny skoro. rieisl by som radsej to cez ten vymenik alebo rozdelovac.
Odpovedať
aj ja to tak riešil , na chodbe aj v kuchyni aj v kúpelni zo spiatočky a robil mi to skúsený kurenár , ved si za to ručia . ;-) a funguje to perfekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Zpátečku z radiátorů máme realizovanou - bydlíme od prosince. Instalované to takto máme v kuchyni a obou koupelnách. Zkušenosti máme trošku rozporuplné. Když topíme, funguje to skvěle. Podlahovka se samozřejmě nemůže přehrát na víc než 38 st. C, jak zde kdosi uvedl. Tomu brání již zmíněné tzv. RTL ventily. U nás je trošku problém v tom, že jsme přes zimu topili cca 5,5 hodiny denně - na 23 st. C a nebylo více potřeba a podlaha tak občas vychladla. Běží to zkrátka podle nastavení termostatu, respektive sepnutím kotle, nonstop topení by bylo pro nás vyhazováním peněz.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?