Ako dlho sa rozbieha podlahové kúrenie?

Nasťahovali sme sa do domu a akosi pomaly sa nám rozbieha podlahové kúrenie. Jeden obvod sa mi zdá ešte úplne studený, a to už všetko beží naplno druhý deň. Aj pred nasťahovaním sme mali zapnuté kúrenie na cca 16 C. Teraz sme dali na 22, ale ide to veľmi pomaly. Kotol máme kondenzačný plynový. Ďakujem za akékoľvek rady a skúsenosti.
Odpovedať
1 den moze by malo, ale ak to nebude dobre ani za 3 dni, tak to treba vyregulovat. Ale nepytajte sa ma, ze ako, lebo tu uz nebudem moct viac odpovedat ...
Odpovedať
Mikele, druhy raz si zaloz temu a nie otazku, inak sa pomoci nedockas Nepises, kto vam robil podlahovku, ci ste boli zaskoleni na regulaciu, alebo bola uz regulacia vykonana. Ja som sa takto babrala s kurenim minuly rok mesiac a tak som ho rozhasila, ze som zablokovala dve izby. Kurenar prisiel, vsetky ventily povolil na maximum, nasledne urobili udrzbovy preplach, vytiekol z trubiek nejaky bordel a bolo. Nasledne bolo zistene, ze mozem mat aj zlaty kotol, ale kedze bola zle urobena podlahovka a niekde mame trubky hlbsie, ako maju byt, neurobime s tym nic. Takze ak nemas skusenosti, zavolaj si toho, kto ti robil podlahovku s kotlom, ze to nejde, nech ti to pride nastavit, alebo si sadni k ventilom a skusaj niekde priskrtit, niekde povolit a je mozne, ze ten jeden obvod spustis.
Odpovedať
Nám sa rozbehla v celku rýchlo, mali sme šikovného kúrenára, a ten sa stým vyhral aby to bolo na 100% tiež to zo začiatku nešlo, bola slabo natlakovaná voda v trubkách preto nechcelo hriať, môžete mať aj problém tam alebo potom máte veľmi priškrtené ventile, buď sa pohrajte s ventilami alebo si zavolajte odborníka... ale radšej by som volala odborníka ak by bola chyba niekde inde ... :-)
Odpovedať
podlahovka ma pomalsi nabeh, preto je potrebne mat aj ekvitermiku, aby sa teplota v dome mohla regulovat podla teploty vonku. nam kurenar odporucil mat nastavenu stalu teplotu a nemenit teplotu v noci a cez den, lebo kym nabehne pozadovana teplota, tak moze prejst aj 8 hodin a to aj v pripade rozdielu len 2 stupnov. ked sme mali radiatory, tak ked sme boli dlho prec a teplotu sme nastavili na 16-18 stupnov, tak po navrate sme cakali aj dva dni kym sa teplota dostala na pozadovanych 22 (hoci radiatory boli zerave, ale miestnost este nemala pozadovanu teplotu). pri podlahovke tento nabeh moze byt este dlhsi, o to viac, ze su aj mury este chladne, kedze asi ma ist o prve vacsie kurenie v tejto zime... zaroven zavisi aj od podlahy, napr. inu pocitovu teplotu pre nohy ma iny druh dlazby, v izbach s plavajucou podlahou je chladnejsie, to uz len vyregulovat manualne priskrtenim niektorych ventilov pokial nie je viac termostatov..
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno odvzdusnit... :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?