Aké sú vykurovacie fólie?

Profilova fotka
Má s tým niekto osobnú skúsenosť a ak áno, tak akú? Dávali ste ich priamo pod podlahu(laminát)?
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
Nikto? Neverim. Napriklad heatflow, ecofilm.... Prosim, ak mate realnu skusenost, ozvite sa, reklamnych textov a dohadov som uz citala dost. Dakujem.
Odpovedať
Tiez by ma to zaujimalo. My sa take chystame davat, ale to bude az o take 1-2 mesiace :-( Ale pokial viem, tak na to urcite ide este nejaka poteru, nie priamo podlaha a my tam tusim budeme davat aj nejaku foliu. Takze skusenosti budu az v zime :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na foliu sa uz poter nedava. Iba PE folia a podlaha(laminat).
Odpovedať
Je to mozne, nevyznam sa, mozno, ze aj pouzijeme ine, ale v nasom pripade tam este nejaky nivelak ide, lebo inak neviem na co by som nalepila parkety :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ keduska Prechádzam sem z českej MS, takže my máme DEVI, ale výkon a šírku ti napíšem podvečer, toto vie manžel... Dokonca jedna celá rohož v originál balení nám aj ostala, takže tam tie technické veci určite budú.
Odpovedať
Profilova fotka
dufa:tak potom asi bude lepsi kabel do poteru, ja vsade citam, ze folie sa nesmu davat do mokreho procesu, ze by sa mohli poskodit. sika:Ok, budem cakat:)
Odpovedať
no ja to radsej necham na odbornikov :-) , ale nivelizacna hmota tam urcite ide, ako inak by sa dali folie napr. pod keramicku dlazbu, ta sa prilepit musi. Neviem, ci sa bavime o rovnakych vykurovacich foliach.
Odpovedať
@dufa : na folie uz neide ziadna nivelacka, alebo iny poter... maximalne penova podlozka a podlaha. Je to urcene pre lahke podlahy nie pre tazke, teda dlazby. Pod dlazbu idu klasicke odporove droty, ktore su v lepidle do coho sa lepi dlazba.
Odpovedať
ok, nechajme to :-), aby sme sa nepobili :-D, mozno je to iny typ folii , my dame, co treba a potom napisem skusenosti aj postup :-) Bude to infracerveny vykurovaci film a urcite sa dava aj pod keramicku dlazbu ( videla som vzorky na vystave aj v predajni) a riesili sme s parketarmi, ci to moze ist aj pod parkety, lebo vyrobca tvrdi, ze ano.
Odpovedať
@dufa - to ma byt akoze aky vyrobca? Caleo alebo Fenix? ani jedna folia nie je urcena do poteru. napr. http://www.caleo.sk/podlahove_vykurov... je popisane ako je to pre plavajucu podlahu a ako pre lepenu dlazbu - pre dlazbu je tam vykurovacia rohoz... co nie je folia ale na sietovine prichytene odporove draty a to cele sa dava do lepidla. Este raz folia sa nedava pod poter alebo lepidlo - dokonca sa tam dava parozabrana.
Odpovedať
mr79 ma pravdu, pod dlazbu idu kable a pod laminat folie, aj my to tak mame. Pod dlazbu idu odporove kable, na ktore ide vrstva lepidla a potom sa lepi dlazba. Vykurovacie folie idu len pod laminat a pod., urcite nie pod dlazbu. Jedna fi to tak sice pred casom robila, ze aj na folie lepila dlazbu, ale uz to ani oni tak nerobia, lebo pod dlazbou musi byt pevny podklad co pri foliach nebolo zabezpecene.
Odpovedať
@keduska
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak potom o...ju:-( A co toto?http://www.caleo.sk/podlahove_vykurovanie/caleo_efficient
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka_s a uz ste kurili foliami? Ja taham od kazdeho realnu skusenost, ze ako to funguje. My tiez dame rovno pod laminat folie, na to este ide PE folia, neznasa to vlhko, co je aj celkom pochopitelne. Ja neverim vsetkym marketingovym kecom, na vystave je lahke urobit kusok podlahy s dlazbou a foliou, ale ked to ma byt 80 m2 a vydrzat 30 rokov, je to ine kafe. Kupelka a chodba bude u nas dlazba plus kable do flexi-lepidla.
Odpovedať
@keduska my sme zatial nekurili, lebo este nebolo treba. Ja som si vsak toto kurenie vyskusala na referencnej navsteve, ktoru mi zabezpecila firma. Uz bolo sice mimo vykurovacej sezony, ale domaci kurenie zapli koli mne. Za cca 15 min. bola podlaha tepla. Majitelia domu mali za sebou prvu zimu a boli spokojni. Rozhodli sa folie dat aj do dalsich miestnosti v dome. Maju vsak aj krb s prieduchmi, ktorym v zime kuria.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka_s dakujem, este by ma zaujimalo s akym vykonom a od koho to mate/maju. Vsetci ma odhovaraju, ze kabel je predsalen lepsi, ze sa obavaju o zivotnost folie. My mame tiez dost vykonny krb, takze toto bude vlastne ovladane na dialku, kedze dost cestujeme, aby ked prideme domov, nam neomrzli nozicky, kym sa rozkuri v krbe. Ok, tak to idem objednat a ked namontujeme, dam vediet, ake to je.
Odpovedať
@keduska poslala som Ti IP ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Takze pre info...nase infra folie su poctivo zaliate v betone :-D Su zakryte foliou a potom 5 cm cementoveho poteru. Instalovali to ludia od predajcu, tak hadam len vedia, co robia. Par tyzdnov sme to skusali v testovacom rezime a funguje to a dost dobre :-) Hawk ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dufa a aky vykon, od akeho vyrobcu a na akej ploche?
Odpovedať
Je to Caleo na ca 80m2 ca 7,5kW. Mame to len ako doplnkove kurenie k radiatorom a chceme to napajat cez fotovoltaicke clanky.
Odpovedať
@dufa: 7.5 kW ako doplnkove kurenie k radiatorom? 7.5 kW - to je teda dost - 2 plnohodnotne topne systemy hmmmm. - Inak napajat cez fotovoltaiku? Aky mate vykon panelov? Vykon 1kWp za rok doda cca 800 - 1200 kW. Samozrejme hlavne ked je slnko, teda v lete. Berme teda cca 1000kW - teda 133 hodin plneho spustenia. Taku baterieu ale nebudes mat, takze napajat z fotovoltaiky to nebude mozne - iba zeby ste to predavali a na folie vrali elektrinu zo siete. Pride mi ale dost divne mat radiator, topne folie a Fotovoltaiku. To mate ake tepelne straty? Ste mohli investovat do pasivu a moznoby ste aj usetrili.
Odpovedať
No ved je mozne, ze pri takychto zimach radiatory ani nepouzijeme, pocitali sme to skor na prechodne obdobie, ked je v noci zima a cez den slniecko. Dom je dokladne zatepleny zo vsetkych stran, takze teraz uplne v pohode vystacime foliami a niekedy aj bez kurenia :-), neviem, ako ako to stiha pri -20, (predsa len je to pod tym poterom). No tie ostatne veci :-o nekomentujem, nevyznam sa do toho ani mak, je to priatelova zalezitost a myslim (a dufam :-D ), ze on vie, co robi, trochu sa tym zaobera ( on si rad veci "sichruje!", takze preto tolko systemov :-) ) Netusim, co vsetko chce z panelov napajat, ako to chce prepajat a pod. x-) Nechytam sa :-), radsej uz nic nenapisem ;-)
Odpovedať
@dufa ano o fotovoltaike radsej uz nic nepiste.
Odpovedať
@dufa: dom je dokladne zatepleny a date tam 2 plnohodnotne vykurovania? Co maju robit ludia co nezatepluju :). Folie stihaju aj pri -20, nikdy nemas skok ze je 0 stupnov a o hodinu -20... Inak stihat to bude podla toho ake su tepelne straty. Ak by si zistila alebo vedela - aku mate tepelnu stratu, ake mate zateplenie steny, podlahy, strechy/stropu, aky bude vyko fotovoltaiky...
Odpovedať
Oki ja to uz radsej necham na odbornikov :-) Nepatrim do tejto diskusie, idem radsej hladat forum o zaclonach a kvetinkach :-D Dovod preco som sa k tomuto vratila, ze som tu bola presviedcana, ze folie sa v ziadnom pripade nedaju dat pod poter a su tam. Mozno, az to raz bude vsetko hotove a oskusane vratim sa aj k tomu ostatnemu :-|
Odpovedať
elektricka podlahovka je jedno ci su to folie alebo kable je drahe kurenie mam na mysli prevadzkove naklady velmi obtiazne sa to reguluje a su tam aj urcite straty musi sa prehriat podklad a to su vydavky a ak je to zle odizolovane tak to je uz naozaj smola.
Odpovedať
@matmatmatematik ale pri kazdej podlahovke s amusi prehriat podklad, okrem folii, ktore su rovno pod podlahou.
Odpovedať
Profilova fotka
@matmatmatematik praveze velka vyhoda elektrickeho vykurovania je ze sa da dobre regulovat a ked mate dobre zatepleny dom tak sa netreba obavat velkych uctov. Mam kondenzacny kotol a hodiny presedenich pri nastavovani regulatora aby to slapalo ako ma, takze si myslim ze elektrika sa omnoho lepsie reguluje ako plyn a este ked si priratam vseliake revizie na kotol+komin+ vybudovanie pripojky atd.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@keduska dobrý den, chtěl by jsem se zeptat jaká máte nakonec topení (kurenie :-D ) ve vašem domě? My uvažujeme o topení top. foliemi a rohožemi (fenix) a marně hledáme někoho s prakt. zkušenostmi. Děkuji tom
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?