Aké má výhody podlahové kúrenie?

viem že sa tu už o tom veľa písalo a diskutovalo, ale bola by som vám vďačná za každý postreh, ohladne podlahového kúrenia. aké má výhody a aké nevýhody? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
nech admini odomknu povodnu temu, hadam uz v" vasšne" opadli :))
Odpovedať
for:katrin21 :-) no ja som ju tiež preto prestala čítať, lebo už išlo do tuhého, a pritom si myslím, že každý má nárok na vlastný názor. Katrin aj vy ste dávali tuším podlahové, nie???? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my ano... uvidime ci budeme spokojni.... ;-) zatial co som citala klady prevazili nad zapormi . ;-) ale ja uz nic nehovorim, lebo potom je to vraj lobbing... faktom je, ze tu na MS sa nenasiel nespokojný pouzivatel podlahovky... niekomu vyhovuju radiatory( rychlejsia regulacia a lacnejsie podicatocne naklady) a niekomu sa paci skor podlahovka. je to indi-vidi :)
Odpovedať
katrin a nemohla by si mi napísať ked aj do IP, kolko vás to vyšlo a kolko máte štvorcov? ja by som ju velmi chcela, ale vraj je dosť drahá a že čo potom, ked sa pokazí....
Odpovedať
Profilova fotka
pokazit sa nema co... vazne..... aspon my to mame z jedneho kusa trubiek bez spoja... tam nie je o com, trubky Rehau. min. zivotnost 30rokov a pod... vyslo to dost,ale neviem presne, lebo nam to robila taka partia aj spolu s rozvodmi vody , geberity, plyn a j podlahove a kotol.. vsetko spolu 9tis €, ale kurenie samotne neviem kolko z toho.. ksusim zistit...
Odpovedať
Profilova fotka
160m2
Odpovedať
no tak to až tak vela podla mna nebolo, lebo kamaráta vyšlo klasické radiátorové ustredné kúrenie, cca na 100m2 cez 120 000sk. a ked ste tam mali aj vodu, tak podla mna to až tak vela nebolo. a to je tá trubka ťahaná v celom dome v celosti, či každá izba zvlášť? ja som to na živo ešte ani nevidela....
Odpovedať
Profilova fotka
mame dva okruhy a vzdy z roho rozvodu ide len jedna,neviem to detailne vysvetlit proste nie su napr, po metroch spajane.... proste je to v kuse,.... nejake foto mam v labume hniezdocko, tam vidiet, ze tam nie su spoje... hej aj voda a robota nieco stoji aj plyn.... kvalitny kotol tiez....
Odpovedať
Profilova fotka
Katrin a aky mate kotol? My planujeme Geminox.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my :)) francuzy a vraj vela ludi si ho chvali :)
Odpovedať
Profilova fotka
2-17kW :))
Odpovedať
Profilova fotka
jezis, francuzi pardon !! boze to sa mi ako podarilo, tak hrubka :-N :-.
Odpovedať
Článok sa načítava...
:-D hrúbka sem hrúbka tam, hlavne že vieš poradiť ;-) ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-)
Odpovedať
no kedysi bola ťažká regulácia a ani neboli také technológie ako teraz. Ja budem mať radiátory - moja polovička podlahové nechcela. Ale aspon v kúpelni budem mať podlahové. Geminox budem mať aj ja + príprava na solárne. Sused mi to odporúčal kedže stým aj pracuje a má servisáka - programátora ktorý to nastavuje a vytvára aj programy. Je síce drahší ale myslím že je ok. Hrubka :-p x-)
Odpovedať
Profilova fotka
ano ja som podlahove nechcela, ale uz som s nim zmierena... chcela som aspon vzadu v severnych izbach radiatory,alebo ziarice. ale nakoniec sme to vyriesili tými dvoma okruhmi, takze ked vpredu pojde krb a bude tam teplo, vzadu mozeme viacej kurit aj tak :)
Odpovedať
aj radiátory sa dajú pekne zakonponovať do miestnosti. Podlahové je dobré ale drahšie oproti klasike .
Odpovedať
Profilova fotka
no hej.. al euz ho mame , a nefrflem :) uz aj kurime od polky decembra :) aj ked zatial len tak temperujeme, lebo este nebyvame:)
Odpovedať
ja som chcela kombinovať: kúpelka a kuchyna podlahové, a v ostatných izbách klasiku, ale nám to neodporúčajú, vraj sa to kazí. tak zvažujeme ešte, že sa to dá aj tak, že budeme kúriť v krbe, a bude to zohrievať vodu v radiátoroch a tým kúriť..... má s tým niekto skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
ano, vseobecne kombinovanie nie je ekonomicke.... a komplikovanejsie( do radiatorov ide ina teplota vody- vyssia, ako do podlahovky..)
Odpovedať
skús radšej klasiku , známi nemali stým dobré skúsenosti takým krbom, ale každy má iné skúsenosti.. V kúpelky ti odporúčam dať podlahové a ak nechceš vodné tak tam daj DEVI elektrické rohože, ja to tak budem riešiť. Je predsa skvelé stúpiť na teplú podlahu po osprchovaný ako na studenú. ;-)
Odpovedať
Milan aké sú to tie elektrické rohože? to bude mať samostatné kúrenie? nezávisle od napr. radiátorového? nikdy som sa nezaoberala týmito vecami, až teraz, ked sa chystáme stavať na jesen....
Odpovedať
Profilova fotka
milan: ano suhlasim... len jedno nechapem, ze preco vsetci zp sprchy kladiete nohy na studenu podlahu, .. ja mam take tie kupelnove koberceky, takze stupam na tie a potom rovno do papuciek :))
Odpovedať
to mám aj ja ale aj tak je príjemný pocit ked cítiš teplo od nôh
Odpovedať
kde mám správu?
Odpovedať
je to určite príjemnejšie, ked sú teplé podlahy, aj ráno ked vybehnem naboso z postele.... a rovno do studenej kúpelky, lebo ja a papuče nie sme veru velké priatelky... :-) :-D
Odpovedať
to: karin prosím Ťa môžeš mi vysvetliť ako máte to kúrenie - dva okruhy. Sorry nevyznám sa v tom a tiež chceme s manželom o stavať RD, ale najskôr o rok. Ja by som chcela podlahové kúrenie, ale som technický antitalent.
Odpovedať
Profilova fotka
fuha, ja ti to detailne neviem vysvetli, ale znamena to, ze mame dve take tie rozvodne miesta, a tym padom si mozeme regulovat kurenie zvlast v jednej a v druhej casti... technicky ti to ale neviem opisat, mozno niekto iný tu.. tam prudi teplo od kotla a tam su odtial dalej napojene vsteky tie trubky a odtial vychadzaju do celelho domu... hlavne aj ked je vacsia plocha domu , tak sa odporuca mat dva okruhy, ale neviem... tiez nie som technik...aj ked pracujem v energetike... :-p
Odpovedať
my mame podlahovku od roku pane 1995 , a slape bez problemov na to ze to v tom case u nas bolo este v plioenkach ....parada. my mame na kazdom poschodi rozdelovac od 3 do 12 prvkov co znamena kolko vyvodov tolko hlavic ,regulovat sa da aj spiatocka rozdelene to mame po miestnostiach cize napr pre spalnu mam utlmene , pre kupelne zasa pridane, jednoducho regulujem si to ako keby som mal racdiatori(akurat ze mi nezavadzaju :-) ) podlahovku sme ocenili hlavne pri detoch mozu sa pri hrach valat po teplej zemi ...... nevyhodozu je asi len suchsi vzduch ,ale to sa da jednoducho eliminovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim no my plyn nemame a pripojka by bola draha investicia. Tak sme sa rozhodli pre elektricke podlahove vykurovanie plus davame este kanadsku krbovu vlozku s dvojitym spalovanim. Firma Devi nam urobila ponuku na cely dom 6600 Eur pricom mame 138m2, ale dali sme urobit firme jednym znamym a ty davaju od firmy Fenix a vyjde nas 2500-3000 ale este nemam fakturu tak presne neviem. Tak si myslim ze rozdiel je velmi velky. A ked to premietnem ze by sme chceli plyn tak len pripojka bude tolko stala. Vyhody a nevyhody ani neriesim vsetko ma plusy aj minusy a toto riesenie je pre nas najvhodnejsie. Tak sa musi kazdy rozhodnut co vlastne chce alebo na co ma :))
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?