Aké kúrenie je najlacnejšie v štvorizbovom rodinnom dome?

Ahojte, neviem, či tu takáto téma bola, ak áno, ospravedlňujem sa. :-x Bývame v 4 izbovom dome, skoro celý podpivničený (pod 2 izbami a chodbou) a momentálne kúrime drevom, v obývačke krbové kachle ( otras..teplo je brutálne, ale dymia riadne a ťažko sa v nich zakúri) v spálni máme kachle asi 3 ročné. Vykúri to polku domu, kúpeľna, wc,chodby sú však studené. Podlahové kúrenie je drahé ( vyšlo by nás na 120m2 asi 9000€ to je pálka 8-( a kúrenie plynom sme skúšali (gamatky) no ten nedoplatok :-. ...dovi dopi. |-| Takže rozmýšlame nad krbom a prieduchmi... Aké skúsenosti máte vy ? ;) Vďaka :) :-)
Odpovedať
@niky21 Podlahovka toľko nestojí - niekto Vás chcel ošklbať. Dajte si urobiť viac ponúk. Do 4000 € aj s kotlom a montážou sa dostanete. My sme si robili sami a celé to vyšlo 1300 €, plocha rovnaká, akurát strata domu podstatne menšia. A kotol neni plynový.
Odpovedať
@blacksr oni sa asi do 4000,- Evri s podlahovkou nezmestia, kedze je predpoklad ze podlahy maju hotove, teda museli vybrat povodne a potom robit nove. @niky21 najschoidnejsia bude pre Vas asi varianta radiatory a plynovy kotol.
Odpovedať
@hop377 No, jasne, záleží to od od toho, či sú podlahy betónové nad nepodpivničenou časťou alebo ich treba tak či tak robiť. Alebo či sú rovné nad pivnicou... takže: Súhlas.
Odpovedať
@hop377 a v podstate ak by sa LEN masívne zateplilo, tak môžu ostať tie gamaty pokiaľ nie sú 30-40 ročné - pri nízkej potrebe tepla na vykurovanie ich menšia účinnosť nemusí znamenať veľký peniaz - zvlášť ak zoberiem do úvahy, že by sa neinvestovalo do kúrenia vôbec, iba do izolácie
Odpovedať
@blacksr gamatky by som radsej neriesil, kedysi davno som s nimi kuril, ale ta spotreba aj ked boli nove cca 20 rokov dozadu. Bolo by dobre aby zadavatelka podrobnejsie popisala momentalny stav domu.
Odpovedať
Za mna do pivnice bud kotol na drevo alebo plynovy kotol a radiatory.Ak mas dobre okna a zaizolujes dom,tak urcite ta kurenie nebude vela stat.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
9000 Eur to ani nemusim vidieť a viem že je to extra vela tolko vyjde podlahové kurenie. kanalizacia a voda do NOVOSTAVBY!!!! reálna cena 5500 Eur bez poteru
Odpovedať
@oticsko prosím Vás nezavádzajte tu so Slovakia Energy. Veľa ľudí z môjho okolia má len negatívne skúsenosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?