Aké kúrenie je najefektívnejšie?

stavam dom alfa66 obytna plocha cca60m2 plyn ta nemam ake kurenie je najefektivnejsie
Odpovedať
žiadne :-p
Odpovedať
Elektrické, ani kúrenie drevom nebude treba, ak dom zateplíte takto: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... . Ak dáte aj rekuperačné vetranie, ročne zaplatíte za kúrenie do 250 €.
Odpovedať
blacksr Mna by zaujimalo, koľko by zaplatili za rekupareciu ročne, teda nie len náklady na kúrenie, ale aj ročné prvádzkové náklady na rekuperáciu. Zhruba koľko to asi ročne vychádza či už na 60m2 alebo cca na m2 alebo na 100m2. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďalší chrobák truhlík.... len námatkovo za minútu som zistil, že sa vyzná do kúrenia, do sadrokartónu, do dlažby a ktovie, do čoho ešte :-) Ale 2,90-€ na sms nemá :-D
Odpovedať
Najlacnejšie po dreve je kúrenie kvalitnou klimatizáciou, resp. TČ vzduch-vzduch. Lepšie klímy majú faktor COP až cez 5. Oprosti priamemu elektrickému kúreniu majú úsporu cca 60% celoročných nákladov. Systém je vhodné doplniť elektro konvektormi pre prípad extrémnych zím. Len si treba zvyknúť že je to teplovzdušné kúrenie. Pozri parametre z lepších klím ako sú Panasonic, Mitsubishi, Toshiba a pod.
Odpovedať
najlacnejšie kúrenie je žiadne, tak zatepliť tak ,aby sa takmer nemuselo kúriť a keď trochu prikúriť, pri takých teplých zimách, tak ani ten priamoohrev už nie je drahý
Odpovedať
Ak sa pytas len na EFEKTIVITU (teda kolko tepla dokaze dodat zdroj energie) - tak kurenie elektrickou energiou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?