Aké kúrenie do dvojpodlažného domu?

premyslam nad cerpadlom,alebo kotol na ekohrasok..cerpadlo by vyslo asi 10000€ pricom kotol vyjde asi 2000€..rozdiel v cene kurenia za zimu by bol cca 400€..cize tym rozdielom 8000€ by som mohol dokurovat 20 rokov a cerpadlo ma zivotnost asi 15 rokov..su moje uvahy spravne ,alebo sa mylim???
Odpovedať
Profilova fotka
@bujno1 plyn nieje?
Odpovedať
Profilova fotka
Spravne uvazovanie, teda aspon si myslim lebo moje je podobne :) Plyn nie je a tak tiez zvazujeme respektive uz sme zvazili tieto 2 moznosti. Ideme do peliet + krbove kachle. Avsak rataj ze kvalitny plne automaticky kotol na pelety vide nie 2000 ale cca 3500 Eur. Zaroven neverim ze tepelne cerpadlo vydrzi 15 rokov .
Odpovedať
ale to bude kotol na ekohrasok kombinovany s tuhym palivom..ma ho moj krstny a stoji presne 1900€ k tomu kolektory na strechu za 2000€ ktore vyhreju bez problemov 300 litrovy bojler a z jaria jesene sa da pustit aj do kurenia tepla voda..k tomu chcem este kozub..a meter ekohrasku stoji momentalne 13€ za meter..minut by som mal asi 25 - 30 metrov...mozno ani to neviem to presne vyratat kedze dom bude mat 100 m2 a straty by mali byt 5kW/m2...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak o to lepsie :) My sme sa rozhodli pre pelety kvoli pohodliu, kotol si ich dokaze sam zapaliť, cize funguje skoro ako plyn len treba sypať palivo do zasobnika. Plus kachle mame naprojektovane s vymennikom tepla a budu nakurovat rovnaku akumulacku s vnorenou nadobou ako peletak, cize aj TUV aj podlahovku.
Odpovedať
Profilova fotka
Nad kolektormi premyslame aj my, ale to uvidime podla toho ako ostanu peniaze ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?