Aké kúrenie do domu, podlahové, alebo radiátory?

Profilova fotka
Ake mate skusenosti s podlahovkou, je potrebne davat este aj radiator?
Odpovedať
Danula, my mame radiator rebrikovy v kupelke, aby schli uteraky. Nasi tak isto, oni maju sice len ciastocne podlahove, ale v kupelke maju aj rebrikovy radiator, ktory sa da pripojit na elektrinu a hned je teply :) A niektori si urobia podlahove na prizemi a hore davaju radiatory, ako komu vyhovuje :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
podlahovka je tak ako radiatory ide o to ci si nachylna na nohy alebo nie -chlad
Odpovedať
my máme aj aj a je dokonale teplúčko :)
Odpovedať
Kombinácia oboch je pekne drahá, aj voda sa vyhrieva na vyššie stupne v radiátoroch, nižšie v podlahovke - zložité. Ja som za čisto podlahovku plus v kupelni rebrik.
Odpovedať
Profilova fotka
dolezite je zateplit najlepsie ako sa len dá ;-) ...potom samozrejme nie je potrebne davat este radiatory k podlahovke...a ak ano,tak len do kupelne
Odpovedať
na prizemi mame podlahove kurenie a na poschodi radiatory. V hornej kupelke mame rebrikovy radiator so spiatockou a podlaha je teplucka.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím :-) najdôležitejšie sú dobré okná,zateplenie domu..mi sme dali všade podlahové kúrenie suterén aj poschodie+rebrík do kupelky+krb......
Odpovedať
Gratulujem vsetkym, co podlahli okoliu a dali podlahovku, idealne v kombinacii s dlazbou v celom dome.. V zime si uzivaju teplu podlahu a 2/3 roka chodia po studenej dlazbe.. :-D PS: A predstavte si, ze existuje aj technologia, s ktorou su teple nielen podlahy, ale aj steny a strop! A nestoji to viac, ako podlahovka... Hadajte, co to je =-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak si kupiš dlažbu za 5 evri z *Merkury tak ju budeš mať studenú, ale ak investuješ do kvalitnejšej tak nehrozí. U nás to bola najteplejšia časť, práve na dlažbe. Ak podlahové, tak podlahové + radiatory do kupelne na el. ak radiatory, tak radiátory nekombinuj, zbytočné
Odpovedať
to matorado: zeby zrub? :) co sa tyka podlahovky...ja ju mam v bungalove, nedavala som dlazbu, pretoze som sa chcela vyhnut prave tomu studenemu pocitu na bosych nohach, ked sa nekuri. Mam plavajucu podlahu a vykuri mi to dobre. Dovody, preco podlahovku nie, su vacsinou tie, ze ak mas deti alergikov, pri podlahovom kureni je vacsia plocha stupania tepleho vzduchu, cize sa vyrazne viac prasi. Rovnako som pocula tvrdenie, ze deti su nachylne viac choriet, kedze nemaju ziadnu odolnost kedze behaju stale po dlazke, ktora ma aj 35 st. A tiez musis mysliet na to, ze na podlahovku umiestnujes specialny nabytok na nozickach (nemusis pravdaze, znizujes ucinnost), nemala by si nan davat velke a hrube koberce a pod. Ale sama som prekvapena, ake je to prijemne a aka je zima od noh v izbe, kde som kurenie odstavila. Vyhoda je, ze nie som obmedzovana umiestnovanim radiatorov, to je naozaj fajn. Ale ak chces nieco rychlo vysusit, musis zapinat rebrik v kupelke na elektrinu. A odpoved na tvoju otazku...radiatory pravdaze netreba, podstatne je mat dostatocny pocet okruhov, znamym napojili viac izieb na jeden okruh a neboli schopni poslednu izbu vykurit na viac ako 19st.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Prvou vetou si zabil...Kto toto tebe natáral,tu sa človek dozvie velké životné pravdy.A dik za gratuláciu.
Odpovedať
@mischelala tie dovody preco nie podlahovku si z nejakeho dovodu uplne otocila. trosku nastuduj, taketo zaklady nezaberu viac ako pol hodinu. A ak mas naozaj podlahu 35 stupnovu, tak netusim ako ti mohli skolaudovat dom a rychlo si daj kurenie preverit, pretoze naozaj budete mat (najma deti) zdravotne problemy. Viac ako 28 (ci aj mene?) morma ani nepripusta. Potom to JE nezdrave.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Zdravím, spýtam sa to tu. Je potrebné riešiť vykurovanie podkrovia alebo sa to vykúri od spodku? Je mi jasné že to chce poriadne izolovanú strechu len neviem či to stúpajúce teplo zo spodku domu by stačilo na vykúrenie podkrovia.
Odpovedať
Profilova fotka
treba riešiť kúrenie aj na vrchu.
Odpovedať
V podkroví je potrebné riešiť aj kúrenie a často aj klimatizovanie, mám to odskúšané na vlastnom dome. Mám 28cm hrubú dvojvrstvovú izoláciu z minerálnej vlny + folie + plný záklop 25mm + palubovka 20mm, čo je vlastne 34 cm izolácie, ale v lete pri tých najväčších horúčavách je tam teplo :-S a v zime pri -5 vonku, tam musím prikúriť :-| , aby tam bolo príjemne cca 23 - 24 stupňov. Strop mám keramický + 5cm betón + podložka + pláv. podlaha 7mm. Čo sa týka podlahovky, asi tých 28 stupňov je ozaj maximum, hlavne zo zdravotného hľadiska. Nie náhodou za komančov bolo podlahové kúrenie povolené len do niektorých častí nemocníc a do bláznincov (1980) :-D . Je to však úsporné kúrenie s nizkopotenciálovou vodou a preto sa dajú využiť aj netradičné zdroje energie - to je asi jediná podstatná výhoda podlahovky ;-) .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?