Aké je podlahové kúrenie T2 Blue?

Profilova fotka
Chcem sa opytat,kto ho mate alebo sa ho chystate davat do domu??...ide o podlahovku vykurovanu elektr.kablami :-)
Odpovedať
Zatial nemam, ale tiez sa rozhodujem. O T2 Blue pocujem prvykrat, aj ked mam cenove ponuky od inych firiem na podlahove elektricke i vodne kurenie. Konfrontovala som ponuky i nazory, a stale nie som jednoznacne rozhodnuta. Ria
Odpovedať
Podla čoho sa rozhodujete či do domu vodné alebo elektrické podlahové kúrenie?
Odpovedať
@ma890 vodne je super ked zvazujes alternativny zdroj energie (napr tepelne cerpadlo)... my mame elektricke kable preto ze: nemame a nebudeme mat plyn, pociatocne naklady boli naozaj neporovnatelne (1400 ku cca 6000)
Odpovedať
Profilova fotka
@amexa ano ani my neuvazujeme a ani nebudeme mat plyn,preto sme sa rozhodli pre elektr.odporove kable:-)
Odpovedať
@kapa34 :-) aby som neklamala kebyze mame viac penazi (na tepelne cerpadlo) tak by som sla do vodnej pravdepodobne. Ale pri porovnani ceny mam pocit ze sa nam to ani nevrati (cerpadlo ma navratnost po neakych 4-5-6 rokoch, teraz sme usetrili aj 4-5 tis). Vyhoda je ze elektricku si vies polozit sam, pri vodnej by som do toho sama nesla.
Odpovedať
@kapa34 plus ideme zateplovat 12 cm EPS, tak dufam ze sa teplo bude drzat dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@amexa tych 12cm myslis asi na steny,ze??mna zaujima ale kolko ste davali EPS do podlahy ;-)
Odpovedať
@kapa34 hej fasada je 12, na zem sme davali 5+3 (dve zvlast aby si ich vedel prekladat). Do 5 sme este museli vyrezavat rozvody po zemi. Nemohli sme dat zial viac, kvoli dveram. Takze skladba zeme: 1.na doske IPA 2. folia 3. polystyren 5, na to 3ka 4. po okrajoch diletacia 5. aluminiova folia prilepena o diletaciu 6. kable 7. cca 3-6cm anhydritu
Odpovedať
@ma890 Vodne kurenie ma alternativne zdroje: plyn, elektriku i tuhe palivo a da sa nan prepojit aj teplovodny kozub, kurenie elektricke nepotrebuje kotol a odpadnu zalezitosti okolo plynu : privod, papierovacky s plynarnami. Obe misky vah su v rovnovahe. Stale neviem, co si mam vybrat. Privitam vsetky skusenosti a odporucania. Ria
Odpovedať
@amexa Pociatocne naklady v prospech ktoreho kurenia? Ria
Odpovedať
@riama52 v prospech elektrickych - predsa len si ich vie clovek spravit sam, nieje to vobec odborna praca. Ponuky ktore sme mali vypracovane na vodnu podlahovku boli od 4000 vyssie (samozrejme s tymi systemovymi doskami sa to zdrazovalo + o to menej zateplenia - aj tak neviem preco to je o tolko drahsie ked IM sa s tym robi lepsie). Proste kable vies natiahnut aj sam.
Odpovedať
@amexa Položiť rúrky podlahovky je problém? Do dobre zatepleného domu to nebude stáť aj s rozdeľovačom viac ako 800 €. Za čo ten zvyšok? My sme dali do EPD za rúrky 320 €, svojpomocne. K tomu termostat, rozdeľovač a zdroj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zatial som mal stretnutie so zásupcami dvoch firmiem ktoré stavajú nízkoener.domy a obidvaja mi jednoznačne radili elekrické podlahové kúrenie, samozrejme že možu namontovať také aké si zažiadam. S dotiahnutím plynu na pozemok by nebol problém, teraz neviem či bych ten plyn do domu aj chcel. Padla aj taká ponuka, abych si dal vodné podlahové s elektrickým kotlom, keby sa mi časom zdalo kúrenie elektrikou drahé, mohol by som el.kotol vymeniť za plynový.
Odpovedať
@blacksr ja nehovorim ze je to problem :) popravde som ani len nezistovala ako sa to robi. Malo ludi sa do takychto veci pusta sam aj ked sa vo vacsine netreba nicoho bat. Kazdopadne urcite sa lahsie zapoja dva drotiky ako napajat vodu, toho by som sa naozaj bala, kedze uz aj s napojenim baterie mame problem.
Odpovedať
@amexa U podlahovky sú všetky spoje viditeľné, nezakryté nejakou konštrukciou. V podlahe ide len nenadpájaná rúrka - čo je teda oproti vodovodu veľká výhoda!
Odpovedať
@blacksr hej, moze byt...hovorim ze som sa tomu nevenovala, takze neviem povedat. Jedine co viem ze elektricke sa davaju lahko :)
Odpovedať
@amexa OK. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?