Aké elektricky vykurovacie dróty do poteru?

Aku znacku, typ ste pouzili? Akurat som nasiel jeden typ, ze sa skada z jedneho drotu a ten tvori nulove magneticke pole... https://www.elektricke-kurenie.sk/tov...
Odpovedať
Gratulujem. Vynašiel si koleso. 😉 😉 😉 Každý termokábel, ktorý má ochranné opletenie a pripojí sa na uzemnenie, tak zberá elektromagnetickú indukciu a tieni elektromagnetické žiarenie. Veď to má väčšina termokáblov. Ak nie všetky.
Odpovedať
@radoslavc Žiadne drôty, fólie.
Odpovedať
@david83 hovorim o magnetickom pole, ktore vytvaraju dvojvodicove termokable, alebo sa mylim? co sa tyka folie tak dava sa to do poteru a tam folia nemoze ist
Odpovedať
@radoslavc Jeden drôt, ktorý má dva konce ako klobása, vytvára silné magnetické pole. Toto zapojenie sa v elektrotechnike nazýva okruh, a dnes sa už nepoužíva (šetril sa ním prierez kábla). Škodlivé magnetické pole vytvára aj fólia, orientačne do 1 stopy nad fóliou. Ak chceš kúriť elektrinou, stačí elektrický radiátor napájaný krúteným káblom pár metrov od miest kde sa dlhodobo zdržuješ. Alebo vodná podlahovka a elektrokotol kdesi v rohu domu pri hajzli.
Odpovedať
@amonra na stranke pisu ze prave jednovodic magneticke pole nevytvara...
Odpovedať
@radoslavc Ako je konštruovaný ten "jednovodič? Daj sem linku na stránku.
Odpovedať
@radoslavc Jednožilové káble vytvárajú pole nad 400 nT. Spôsobujú aj leukémiu: http://elektrosmog.voxo.eu/podlahove-... Kúrenie nie je jediná vec ktorá spôsobuje elektrosmog. Už máš elektroninštaláciu v dome?
Odpovedať
@radoslavc Zožeň si prístroj na meranie magnetickej indukcie, a niekde si to zmeraj. Zdravé je pod 20 nT. Ja mám doma 4-6 nT, podľa ročného obdobia.
Odpovedať
@amonra https://www.ebay.com/itm/Electromagne... pozeram ci by to vedelo toto zmerat... ten drot jednozilovy je prave robeny tak ze sa s koncom nevracia spat...
Odpovedať
pri tomto pisu ze ma nulove elektromagneticke, lebo je dvojvodic (pomylil som sa) https://www.elektricke-kurenie.sk/tov...
Odpovedať
@radoslavc Ak je napájaný z jednej strany, tak musí mať 2 vodiče. Medzi nimi je odporový materiál. Na začiatku vykurovacieho kábla, kde je pripojený na sieť, je najväčší prúd. Na konci kábla je najmenší prúd. Pole závisí od prúdu, vzdialenosti od kábla, medzery medzi vodičmi, krútenia... Chodidlá na podlahe budú vzdialené pár centimetrov, prúd bude desatiny ampér, bežný kábel vytvára pole desiatok nT. Ak je kábel krútený, nebude pole po jeho dĺžke všade rovnaké, treba merať po dĺžke stúpania.
Odpovedať
@radoslavc Máš v tom zmätok. Treba doštudovať. Neber to prosím ako útok, ale skôr, ako sem niečo zavesíš, tak si over fakty. Tie jednožilové vodiče na kúrenie aj vôbec ešte v dnešnej dobe niekto používa?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren fólie majú ešte väčšie elektromagnetické žiarenie ako termokáble. Zvlášť v kúpelniach je to tak naindukované, že keď sa chytíš napr. uzemnenej batérie v umývadle alebo v sprche, tak ťa to nepríjemne kopne alebo aspoň pošteklí ako keď si nabitý statickou elektrinou. Zato niektoré firmy nedávajú do kúpeľní fólie ale dajú tam káble alebo rohože. Lebo vedia, že je s tým problém. Pritom v ostatných miestnostiach to pekne žiari aj tak. Ale budú Vám tvrdiť, že oni nemajú problém s el.-mag. indukciou a do kúpeľní dávajú rohože alebo termokáble kvôli výkonu. Vyslovene klamú ľudom do očí. Od takých firiem a niektorých montérov, čo ani nevedia čo montujú radšej ruky preč.
Odpovedať
@david83 To si čítal na konšpiračných weboch? Alebo tie fantázie vymýšľaš sám?
Odpovedať
@radoslavc ,,co sa tyka folie tak dava sa to do poteru a tam folia nemoze ist" Nepochopil som. Čo nemôže isť, kde?
Odpovedať
@david83 ty si co pil?
Odpovedať
Profilova fotka
@david83 no ono az taky uplny zmatok v tom nema, ak su dva vodice vedla seba a tecie nimi opacny prud, elektromagneticke pole si navzajom bude rusit. Ale samozrejme kedze nejdu v uplne tom istom priestore nebude to uplne.
Odpovedať
Nerozumiem kto si dá toto do poteru. Jednoznačne vodná podlahovka.
Odpovedať
@kipsii preco tak jednoznacne?
Odpovedať
@bigjamajko Ak by som chcel vykurovať elektrikou tak by som si dal vodnu podlahovku a el.kotol. V prípade ak by cena elektriny stúpla stále si vieš zmeniť zdroj tepla. (TČ, plyn...)
Odpovedať
@kipsii Otrepaná fráza. Lepší argument nemáš?
Odpovedať
@ruren lepší argument neexistuje.
Odpovedať
@megdesign Len pre ubožiakov.
Odpovedať
To ako keby som povedal, keď sa mi nebude niečo pozdávať na dome, predám ho a postavím nový. Taká istá debilina jako ta otrepaná fráza.
Odpovedať
@ruren To sú osobné skúsenosti s ľuďmi v mojom okolí a nie konšpiračné teórie kamarát. Stačí chytiť obyčajnú vadasku, zapnúť fólie v kúpeľni a dotknúť sa s vadaskou napr. vodovodnej batérie. Dám krk za to, že bude v 99% vadaska svietiť.
Odpovedať
@bigjamajko pil som od teba nektár, ty ,,inteligent". Najskôr si zisti fakty a potom sa tu rozdrapuj.
Odpovedať
@majkoj Tak určite. Akurát je podľa mňa úplne jedno, či má fólia napr. 1980nanoTesla lebo niečo sa navzájom ruší alebo 2020 nanoTesla. Nechytaj ma za slovička. V konečnom dôsledku je to úplne jedno. Všetky fólie s tým majú problém - Caleo, Heatflow, Fenix a rôzne no name akože značky, čo sem dovážajú takí odborníci, čo ešte včera predávali zmrzlinu. Aj tu na Modrej streche sa minimálne jeden taký pohybuje a ešte si zaplatil aj profil Profesionál. No ďakujem pekne za takého profíka... Nakupuje 1m2 za 7 € a tu to predáva s vyše 100% vysokohorskou prirážkou. Alebo čo som počul, tak jeden pán pri Piešťanoch alebo Trnave Vám mile rád predá takúto pofidérnu fóliu, ale namontovať si to musíte sám. Aby sa zbavil záruky. By som rád videl tých ľudí, čo to majú od takýchto profíkov, čo budú hovoriť tak o 5 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@david83 rec bola o kabli, nie o folii a vysledok nebude 1980 a 2020, ale 2020 a 40. Preco si myslis ze kliestovym ampermetrom nenamerias na sietovom privode nic aj ked tam tecu ampere ? Rovnako funguju bifilarne vinutia.
Odpovedať
@majkoj ty o koze a ja o voze. Písal som o fóliách, že majú problém s el.-mag. indukciou a nikde nepíšem, že ampérmetrom nenameriaš nič na sieťovom prívode. To si kde dedukoval? Každý, kto má doma fólie si to vie zmerať pomocou obyčajnej vadasky. Keď sme robili v BA na jednej ulici, tak tam v každej kúpeľni a kuchyni dokonca na chladničke svietila vadaska ako hviezda. Keď sa vyplo kúrenie, tak nič. Kľudne nech sa sem vyjadria. Lenže takí sem nebudú písať a verejne priznávať, že si dali chujovinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@david83 @radoslavc sem dal link na kabel a tvoja reakcia bola ze si to ma nastudovat, takze neviem kto o koze a kto o voze.... aby bolo jasne , ak si tu na fore pohladas, som ten ktory neustale vyvracia famy o tom ako folie, ci obycajne kable neprodukuju elektrosmog.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?