Aka je priblizna tepelna strata domu ?

Zdravim vas vsetkych , mam starsi kamenny dom ,je odizolovany suchy zatepleny 21 cm eps , hrubka muru 55 cm , strop ma vysku cca 2,3 m ,je dreveny -rohoz zatepleny 40 cm vaty a okna trojskla , nie velke cca 150 x150 cm na izbu . plocha vykurovania je 84 m2 , neviete mi povedat prosim aspon pribliznu stratu ? . dakujem za kazdu rozumnu odpoved ..
Odpovedať
Profilova fotka
tepelna strata sa da bud vypocitat (tzn. ze zaplatis niekomu 200e za TZB) alebo si pockaj na -15c a kur na 21c a po 24 hodinach spocitaj spotrebu plynu energie a podobnych somarin. Vsetky ine metody su len odhady.
Odpovedať
a v podlahe koľko polystyrénu ? Problém takých múrov je že si ťahajú chlad zo zeme ...zo základov ... aj keď sú izolácie dobré ...čo si napísal ...výsledky novostavby to určite nebudú ...
Odpovedať
@leilak1 dom je 70 cm nad urovnou terenu sokel je tiez 21 cm ,podlaha nieje zateplena je tepla sama o sebe az sa sam cudujem aj vo velkych mrazoch ale planujem dat dlazkovicu a pod nu cca 3 cm nejakej lepsiej izolacie @mgx niekedy mam tiez taky pocit , rad by som to tak predbezne vedel .. susedovi trochu kurenar predimenzoval kurenie , ma v dome 7 radiatorov a idu mu 3 .kurenie planujem iba kotol na drevo ,slabsi s akumulackou nahriat a nechat vyhasnut ,fungovat z akumulacky ..
Odpovedať
@pedrisito Skus si nahodit do tochto http://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-v... alebo skus stiahnut program forfox Univenta. Tam sa daju pocitat tepelne straty.
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito 4-5kW maximalne
Odpovedať
@jan45 @asdfb ďakujem vám pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?