Aká je asi cena za montáž kúrenia na tuhé palivo do domu?

Profilova fotka
Ahojte, planujeme kupit dom v ktorom ale niesu radiatory ani nieje vyriesene ziadne kurenie (okrem malych radiatorov na elektrinu ktore ho ale vykuria) a zaujima ma priblizna cena za montaz kotlu na tuhe palivo (dom ma cca 220 m2) a taktiez zavedenia radiatorov z rurami zo vsetkym, viete niekto co by to mohlo aj keby len hruby odhad??? pripadne ak niekto viete o niekom v KE kto nam to vie urobit. Dakujem za skoru odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@seraffa v prvom rade by do chcelo nejaký projekt. Lebo cena sa môže pohybovať cca 5000 ale aj 10000e. Treba vedieť aký kotol,či s akumuláciou tepla. Potom z čoho rozvody, meď,pex,al pex,oceľ? radiátory? kvalitné alebo Turecké? nedá sa dať jednoznačná odpoveď
Odpovedať
písala tu jedná pani ktorej navrhol projektantant kúrenie do novostavby za cca 25 000€. Nehovoriac o tom koľko zateplenie a všetkého ostatného jej tam nahádzali. No ked si toto zase odniesla za druhým projektantom tak jej to prerobili na 6000€ takže čím viac ponúk a vybrať si tu najlepšiu.
Odpovedať
kurenie ako take ? alebo celkovo aj vykurovacie teleso ? hmm ked to zratam podlahovka do 3 a TC 13 asi na tom nebudem tak zle ak sa tu spomina hodnota 5 az 10 na tuhe palivo:))). DOm bez komína :)
Odpovedať
Profilova fotka
To vážne mi chcete povedať že kotol- do 1000 €, radiátory ks do 70 € plus nevmám ani potúch koľko stoja trúbky a práca a v konečnom dôsledku to urobí 5-10000 €????? to si beru tych 5000 € len za pracu ci co???
Odpovedať
@seraffa dobrý majstri sú dnes už drahý. No keď to budú robiť tak povedzme partia troch ľudí do týždňa maximálne by to mali zhotoviť. každému majstrovi počítaj minimalne 5€ na hodinu plus cesta a nejake tie výdavky. V konečnom dôsledku za robotu by bola primeraná suma asi tých 1000€ najviac. Keby pýtali viac nedal by som. Otázne je ešte či si budete materiál zohnávať sama. Ale hlavne zjednávať vždy sa dá, pokiaľ to robí partia živnostníkov a nie firma.
Odpovedať
Profilova fotka
@seraffa mne nedavno nacenili komplet kurenie do domu ktory rekonstruujeme..cena 6500.- eciek ..uz je v cene aj kotol, montaz a spustenie do prevadzky ..Ale napr cez net som pozrel ceny v e-shope takych istych radiatorov ..rozdiel v cene ked si ich kupim sam je 220euro!! a to som pozeral iba radiatory..... tak asi tak..urcite treba zvazit viac ponuk a snazit sa dohodnut .. na pracu mozte ratat tak ako pisal aj oondrejj.. 800-1000e .
Odpovedať
Profilova fotka
a este .. pozor na to ..kurenie nie je iba kotol, radiatory a nejake trubky ;-) je tam toho viac ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@colliers caw chcem sa opytat ,ze ked si rekonstruoval kurenie tak v tej cene 800 -1000 za robotu bolo aj vysekanie rur starych a zhodenie radiatorov ?
Odpovedať
Profilova fotka
@m1stano čau, u nás to bolo menej.. radiátory tam ešte neboli a my sme si vysekali skoro všetko, majstri len dosekali čo bolo treba..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Cena za montáž podlahovky je okolo 8 eur za m2....Ale neviem o tom,že by kúrenár robil aj pokládku podlahového EPS.Iba systémovú dosku,dilatácie a uloženie trubiek..Ale je to na dohode..Rozdeľovač 50 € a kotol 100€.Môj názor...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?