Aj vaše tepelné čerpadlo v tejto zime tak hučí?

Profilova fotka
My mame Daikin Althermu namontovany z vonku na dome a teraz nam to dost huci. Dost to pocut az do spalne na druhom konci domu. Odporucili nam to odmontovat a dat vonku na nejaky podklad. Len chcem vediet ci aj vase cerpadla v tejto kose tak hucia?
Odpovedať
1
2
6
@eri11 Hucia. Robil som si nedavno prieskum ked este neboli take mrazy a uz vtedy to bolo dost neprijemne. Preto som od vzduch/voda upustil...
Odpovedať
@eri11 tiez mame Daikina a nemam ten pocit, ze by hucal neznesitelne. Na druhy koniec domu ho urcite nepocujem. otazka ale je, ako daleko ten druhy koniec domu mate ;-) . pri beznej dennej prevadzke vobec nevnimam. mam sancu pocut iba ak som sama doma a sedim pri kave. ale je to take normalne hucanie :-D .
Odpovedať
@eri11 Co ziskas tym, ze aj niekomu inemu to huci? Ved to treba dat dole zo steny, polozit na betonovu kocku a mas vyriesene. Samozrejme, nech si to riesi dodavatel, ako reklamaciu, je to jeho amaterizmus.
Odpovedať
Tepelne cerpadla by mali zakazat. Ked vedia zakazat veterne elektrarne, co skoro vobec nepocut, tak tepelne cerpadla je horsie pre zivotne prostredie a vtaciky! 😀 Dat za tc kopu tisic € co ma zivotnost 5-10 rokov je fakt super investicia a este sa pritom ani spat neda. Ani zadarmo.
Odpovedať
nehuci nam. Mame ho na zemi na kockach nie na dome. Pomoze ti to?
Odpovedať
To je velmi individualne - niekomu to vadi a niekomu nie. A asi zalezi aj od kusu a od veku. Kolega teraz menil vonkajsiu jednotku, lebo mu zamrzol kompresor (vraj LG nema ohrev oleja). Vravi, ze ta nova je podstatne tichsia, ako ta stara.
Odpovedať
Ked sa prenasaju vybracie do nosnej konstrukcie baraku, tak sa nemoze nikto cudovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx aha , cize co nepocut nemoze skodit :). Mimochodom kolko pokazenych TC vo veku 5-10 rokov si v zivote videl ?
Odpovedať
@majkoj moj prispevok ber ako ironiu. Nevidel som tc a ani to nechcem, je to predrazeny suvix. Zivotnost to ma 5-10 rokov, viac urcite nie- rozober si to a pozri dovnutra a uvidis preco.
Odpovedať
@originalx Kaaamo s tebou to ide riadne z kopca..
Odpovedať
@matorado raz hore, raz dolu 😀 bavim sa 😀😀
Odpovedať
@eri11 Ja som TČ dal na betónový základ dobre hlboký a masívny, plus keď mi ho montovali dali ho na také gumenné sylembloky. Vibrácie sa do domu neprenášajú. Nemám ešte zateplenú stenu kde je TČ a ani podhľad, takže tadiaľ je mierne počuť šuštanie vrtúľ. @originalx Máš skúsenosť že sa pri tom nedá spať? Máš to vyskúšané? Spáľnu mám nad TČ a počujem ho naozaj len mierne a to pripisujem tomu nezateplenému/ neuzatvorenému podhľadu. Spí sa mi dobre.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@originalx nuz ja narozdiel od teba TC mam a rozbrate som ho mal uz nie jeden krat :). Zaklad je nemylit si poruchu so zivotnostou. Auto tiez nema zivotnost par rokov kym sa pokazi prva vec na nom. Minule som som sa rozpraval so sefom nemeckej firmy co im dodavam veci a on ma svoje TC 20 rokov a stale mu bezi.
Odpovedať
@kajo873 hore prispevok bol o tom, ze im to je pocut do spalne. Ja mam v spalni tichucko.
Odpovedať
@majkoj minuly tyzden sa mi pokazila chladnicka, dala sa opravit, ale u mna jej skoncila zivotnost-3roky. Co sa mi pokazi vyhadzujem a kupujem nove. Preto si dam radsej lacny kondenzacny kotok ako drahe tepelne cerpadlo, aj ked zivotnost mozu mat rovnaku. Urcite 3 kondenzacne kotle viac vydrzia ako tc. Teraz neni doba aby nieco vydrzalo viac ako 5 rokov. Zabudni, ze nieco ti teraz vydrzi 20 rokov. A zabudol ti povedat kolko dal za servis za tych 20 rokov.
Odpovedať
@originalx Takže keby sa ti napr. na aute pokazí elektrické sťahovanie okna (povedzme oprava za cca 100€), tak u teba skončila životnosť tohto auta a kúpiš si nové? Lebo ty veci neopravuješ? Zaujímavé
Odpovedať
@koenzim originalixsa neber vážne, už ako dieťa ochorel a je už dávno po životnosti, sa čudujem, že ešte otravuje na MS :) rodičia si mali kúpiť nového :) vychovaného ;)
Odpovedať
@koenzim nepochopil si ma. Pisal som, ze radsej si kupim lacnejsie a castejsie, ako drahe. Auto si viem cele opravit, nepotrebujem servis a nepodporujem odrbavacov.
Odpovedať
@fuso mna ukradli 😀 Teoreticky som uz po zivotnost, ale prakticky este v zaruke, aj ked som neposlusny.
Odpovedať
No ak počúvam túto zimu ponosy susedy, ktorej hučí druhého susedova vrtuľa 2m od steny spálne ďakujem, že práve jej manžel nie je nijak zvlášť ekologicky ošľahnutý a tak ako ja zvolili plyn. :-)
Odpovedať
síce sa tu do @originalx púšťate ako do kapitána. Ale to že tepelné čerpadlá vzduch-voda vydávajú hluk má pravdu. Na Slovensku, resp. aj tu na modrej streche som ešte nezaznamenal, že by sa niekto sťažoval na hluk susedovho tepelného čerpadla. Ale napríklad v Čechách, boli stovky, tisíce sťažností na hluk tepelných čerpadiel smerovaných na hygienu, stavebné úrady, životné prostredie. A pokiaľ viem, tak to zapracovali aj do zákona. A nejde tu o hluk, či vy môžte spať, ale o hluk vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx nuz moja ladnicka ma 12 rokov, rovnako ako umyvacka, mraznicka, pracka my myslim 6. Neviem co dal on za servis, ale ja kurim 4 zimu a dal som za servis 0€ :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim ale to ze vydavaju hluk tu myslim nikto nespochybnil :), ta debata bola trosku na inu temu PS: moje TC von nevydava ziaden hluk :-p
Odpovedať
@majkoj Este mas stare kvalitne, kup si teraz chladnicku a za 3 roky sa ti pokazi aj ked bude zaruka 5 rokov.
Odpovedať
@majkoj lebo nemáš vzduch-voda :-)
Odpovedať
Toto je zas debata až sa mi oči obracajú. Chlapi nechcem sa chvastat , ale na TC som musel priviazať stuhy aby som odsledovať kedy ide a kedy stagnuje. Na maximálnom výkone čo je 600otacok dvoch ventilátorov mám hluk 44Db 10kw Viessman
Odpovedať
Profilova fotka
@eri11 kazde TC vzduch voda huci... , kolko..., zalezi aj od vyrobcu a hlavne ako ste uz spomenuli ak mate s tym problem je lepsie ho prelozit aby nebolo namontovane na budove..
Odpovedať
@originalx @originalx si už počul niekedy veternú elektráreň ? Asi keď bola mimo prevádzku že ;-)
Odpovedať
@mariaann chodim na Rozbehy sa nadychat cerstveho vzduchu a nic tam nepocut, len stebot vtakov. Co tym chcel basnik povedat???
Odpovedať
@originalx šéfko mal vo firme turbínu a teda radšej by som mal suseda z čerpadlom ako z turbínou ale zas je pravda že možno neni čerpadlo ako čerpadlo a neni turbína ako turbína
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?