Zvárane odpadovej rúry na odtok vody z umývadla/vane

Mate niekto skusenost so zvaranymi odpadovimy rurami v dome/byte? Mam na mysli systemy ako napr. PE-HD od Geberitu: http://www.geberit.sk/sk_sk/target_gr... Pripadne ine systemy, ktore zabezpecia pevny (nepresiakavy) spoj?
Odpovedať
Nepresiakavý spoj zabezčia všetky systémy na trhu. A prečo to má byť všetko napevno? A spoje na gumičky mi predsa len prídu bezpečnejšie, keď sa vplyvom dilatácie môže zváraný spoj zlomiť...
Odpovedať
@dedo758 Ja prerabam vodu v byte, cize rury budu v potere alebo volne schovane za sadrokartonom. Problem s dilataciou by teda v mojom pripade nemal nastat. Paci sa mi idea jednej kontinualnej rury. Predsalen zvar by mal byt kvalitny spoj. A aj privod vody sa dnes standardne riesi cez zvarovane PPR rury.
Odpovedať
Ahoj ono je to pekné ale nehodí sa to do bytu skorej to v tom článku komerčné bolo myslené kancelárie ,obchodné centrá ... a po druhé zbyročne predražené standerdne používam HT rýchla montáž bez akéhokoľvek zdržovania sa a po druhé ani PPR nieje taký dobrý ako ho ospevujú aj PPR má svoje muchy . Veľa ľudí mi hovorilo a je to pravda že voda má inú chuť .Ja tu používam AL-PEX , ani ppr nieje navždy , záleží od vody ako je teplá a tým sa znižuje aj životnosť asi taký priemer je 20-35 rokov a keď si to tak človek vezme aj staré pozinkované rúra majú takú životnosť resp. aj dlhšiu
Odpovedať
Profilova fotka
Všetky výrobky od Geberit sú dokonalé ! PE-HD od Geberit je nezničiteľná! Je pravda , že realizáciu je zložitejšie previesť z dôvodu , že málo ktorý montér - inštalatér to robí. Samozrejme , že to vychádza drahšie ako kanalizácia z HT, ale len pri realizácií bytu nepodstatné. Osobne by som zvolil kanalizáciu z HT - prijateľná cena a určite dlhá životnosť ! Rozvod vody z PPR je v dnešnej dobe pokladaný za odpad , lacný ale krátka životnosť!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?