Zrkadlo v kúpelni

Mám v kúpeľni 2 zrkadlá, ktoré som si dala vyrobiť v sklenárstve na mieru. Sú zavesené, nie zapustené a zašpárované. Máme rekuperáciu, v kúpeľni nezvyknú byť zarosené zrkadlá pri sprchovaní, alebo kúpaní. Skôr výnimočne. Po cca 4 rokoch som spozorovala na jednom z nich biely fliačik v priestore a na druhom som teraz spozorovala na spodnej hrane hrdzavý fliačik. Informovala som sa o tom v sklenárstve, kde tvrdia, že je to z neprimeranej vlhkosti a vraj je narušený protikorózny film. A údajne, ak by som mala zrkadlá zapustené a zašpárované na omietke, nestalo by sa to. Ja osobne som sa s tým ešte nestretla, nevidela som to ani doma u rodičov a ani v predchádzajúcom dome, kde bola určite vyššia vlhkosť. Ja mám skôr pocit, že boli fušersky urobené hrany. Stretol sa niekto s tým?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl čo mysliš tym "fusersky urobene hrany" ?Standardne sa sklo odreze a na poziadanie sa hrany zrkadla/skla zabrusia - len z dovodu bezpecnosti. Nikaky iny efekt to nema. U takto zavesenych zrkadiel vo vlhkom prostredi sa doporucuje aplikovat ochranny nater na zadnu stranu... Inak sa vplyvom vlhkosti mozu objavovat casom defekty na reflexnej strane
Odpovedať
@richard71: Postup mi vysvetlil, ako sa zrkadlo robí. Hrany boli zabrúsené. Nejde mi do hlavy, ako sa tieto defekty mohli objaviť po takom krátkom čase. A ešte naviac hovorím, že v kúpeľni nemáme až takú vlhkosť, že by sa zrkadlá rosili - vraj neprimeraná vlhkosť. Tvrdil, že jediná možnosť je vysekať obklad a zrkadlo nalepiť na omietku, zašpárovať. Vraj vtedy sa to nestane. To samozrejme nehodlám urobiť. Zo skúseností som sa s tým nestretla. Takže som chcela poznať aj skúseností iných.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl zvysena vlhkost v kupelni je ci sa zrkadlo rosi alebo nie...
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre vediet...chystam sa prerabat kupelnu a rozhodujem sa ci dat zrkadlo do obkladaciek alebo ho dat na obkladacky na sroby...tak asi bude lepsie rovno do obkladaciek...
Odpovedať
Profilova fotka
@raimulienka lepsie to budete mat ked ho date priamo do obkladaciek. My to mame tak a zatial su problemy neni a snad ani nebudu.
Odpovedať
ja som písala o tom, že predtým som sa s takýmto problémom nikdy nestretla. Nechápem, prečo by takto po takom krátkom čase malo zrkadlo "reagovať". Asi sú dnes fakt veľmi kvalitné výrobky.
Odpovedať
@mimikl V sklenárstve majú pravdu. Najprv trochu teórie, čo je vlastne zrkadlo - je to tabuľa skla, na ktorom je vo výrobnom procese nanesená veľmi tenká vrstva dusičnana strieborného alebo hliníka. Ako isto vieš, oba tieto prvky vo vlhku oxidujú na čierno. Preto sa na túto vrstvu ešte nanáša jedna - ochranná, zvyčajne nejaká farba. U hotových zrkadiel určených do kúpeľní sa zadná strana ešte ošetrí po narezaní, aby bola odolná voči zvýšenej vlhkosti. Tým, že tebe zrkadlo narezali na mieru, tak po krajoch trochu porušili tú ochrannú vstvu a vlhko sa mohlo dostať na reflexnú vrstvu, čo malo následok korodovanie. Len neviem, prečo spomínaš hrdzavú farbu, ak oxiduje tá reflexná vrstva, tak to ide do tmavošeda až čierna. Nemusí sa zrkadlo rosiť, v kúpeľni je vlhko aj tak. A vždy hrozí riziko, že zrkadlo ošpliechaš, aj keď len pár kvapkami vody (a tá stečie na spodok). My máme zrkadlo nad umývadlom a tiež na spodku už černie. Ale má 15 rokov. Bolo kupované hotové ako kúpeľňové. Takže ty si mala narušený okraj zrkadla. Keby si ho dala do steny, tak okraj by bol zakrytý špárovačkou alebo silikónom. Ja mám jedno zrkadlo na WC takto zapustené tiež tých 15 rokov a je ako nové. Tiež som ho dával rezať na mieru a urobili mi fazetu. Myslím, že je zbytočné to reklamovať. Ak ti to prekáža, jednoducho si daj vyrobiť nové. Veď vyrezať zrkadlo nestojí majland - a na tom novom kraje zatri tenkou vrstvou transparentného silikónu.
Odpovedať
@raimulienka teiz sme si tak riesili zrkadlo v kupelni ale chcela by som nieco take dat aj do spalne, lenze to sa asi nebude dat alebo mate na to iny nazor? Predsa je rozdiel mat zrkadlo zabudovane v obkladackach ako v stene
Odpovedať
my mame v kupelni zrkadlo nalepene priamo na obklade. bolo nalepene obojstrannou paskou + sklarskym lepidlom. aj my mame zrkadlo narezane na mieru. do dnesneho dna ziadny problem a nevidim dovod, preco by aj mal byt. ak si raz kupim vec do kupelne, tak by malo vydrzat aspon pocas zarucnej doby. reklamujte.
Odpovedať
@chrobak7: Ja som ho nechcela reklamovať. Ubehlo od kúpy 5 rokov. Išlo mi skôr o princíp. Je možné, že pri rezaní sa porušil okraj a stalo sa to. Týka sa to jedného z tých dvoch zrkadiel. Ale na tom druhom je jemný biely fľak veľkosi 1cmx3 cm - nevysvetliteľný, v priestore, ktorý vznikol cca po 3 rokoch. Tu je tiež narušená nejaká vrstva? Asi som príliš puntičkár a iritujú ma nekvalitné výrobky, za ktoré zaplatím. Zašla som do toho sklenárstva preto, lebo som potrebovala dať vyrobiť kryt na akvarko, ktorý sa nám pri čistení rozbil. Rozmer 27x27 cm s vyrezanými dvomi otvormi - na uchytenie a na vyčnievajúci filter. Včera som si ho prevzala a doma rozbalila, keďže bol zabalený vo fólii. A čo nevidím, škriabanec dĺžky 10 cm ku okraju a okrúhle otvory vyrezané tak, akoby to robili zubami....Výsledok otrasný. Cena 18,8e. Sklenárstvo vo Vajnoroch - Volics. Už nikdy viac toto sklenárstvo! V pondelok sa tam chystám a asi sa nebudem krotiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Keď si ho preberala si si to nevšimla ? Tak tomu sa povie smola alebo skôr zle zvolené sklenárstvo. Istotne nie si sama, v tejto dobe má človek čo robiť aby natrafil na kvalitne odvedenú prácu podľa jeho predstáv. Zo zrkadlom síce už asi nič nenarobíš ale to akvárko by som určite len tak nenechala. Už keď len s princpípu a z predchádzajúcej skúsenosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?