Zlý rozmer obkaldu

Prosím surne o radu...včera nam prisiel obklad do kupelne a z pôvodného rozmeru 60x60, ktory bol na predajni je 59,6x59,8...nebol by to problem, keby druhy obklad čo ide k tomu nemal 60x60...v predajni mi povedali,ze je to normalne, ked nema obklad presne take iste rozmery ako na predajni a ze sa s tym neda nič robit. ale nikto nas na to neupozornil pred objednávkou...prosim poradťe co mame robiť
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@gabriella88 Ono sa to stava, pokial si nekupi clovek rektifikovany obklad. Teda s presnymi rozmermi. Su aj o cosi drahsie. U nerektifikovanych obkladaciek sa vyskytuju odchylky. Preco vas neupozornili? Asi predpokladali, ze to je pre vas samozrejme, ze to budete vediet. Tiez mam pocit, ze ked sme zariadovali, tak vsetci akosi predpokladali, ze budeme vsetko vediet. Parkrat sme sa sekli, no vela sme sa naucili.
Odpovedať
Profilova fotka
@janka279 rektifikacia je nieco ine... Tiez sa mi to stalo - objednalval som dlazbu aj obklad 60 a podla toho som robil aj priecku... No ked to prislo, mal 59.8 ... Na 3m to spravilo uz slusny rozdiel... Skoro ma drblo... Mam teda dorez dake 2cm v rohu... Fakt ohromne... Riesil som to s dodavatelom a prisli sme na to ze vyrobca ma rozne rozmery, lisiace sa par mm hire dole pri jednotlivych seriach z vyroby...
Odpovedať
No tá čo sedí je retifikovana a ta druha nie. To sme sa dozvedeli až dnes ked sme sli zistovat čo sa stalo. A to nam robili aj 3D navrh a nikto nas na to neupozornil...Keby sme to vedeli, tak si ju urcite neobjedname...a je to normalne, ze tie odchýlky su az take velke? Rátala som s tým ze mozno odtieň bude trosku iný...keby boli aspon strany rovnake...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 A co je rektifikacia? Rektifikovane obklady by mali byt v jednej sarzi v rovnakom rozmere. Ci to zle chapem? Rozmery sa mozu lisit medzi sarzami.
Odpovedať
Profilova fotka
@janka279 ano suhlas. Problem je ze v predajni mali inu sarzu ako bola dodana objednavatelovi...
Odpovedať
Presne tak...ale čo teraz s tým?
Odpovedať
To ste chceli kombinovat rekt. a nerekt. obklady? Ked Vam robili navrh,mali Va to priamo vyhovorit. Skusili ste to vratit?
Odpovedať
@atlaska No my sme ani netusili, že može byt taky velky rozdiel v tom, co je na predajni a v tom co nam pride...nikto nam ani nenaznacil, že ta druha nie je rektifikovana a ze sa rozmery mozu tak velmi lisit. Až ked sme ho chceli vymenit alebo vratiť, tak nam oznamili že sa to nedá lebo nie je rektifikovana...
Odpovedať
Ja nechapem na predajni ta dlazba bola rektifikovana a dosla vam ta ista nerektifikovana?
Odpovedať
Nerozumiem,že je rovnaká v jednej šarži! Musí byť rovnaký rozmer vždy,pretože rektifikovaná sa zabrusuje po výpale a potom glazuje. Obyčajná môže mať odchýlky pretože hlina môže mať mierne odlišné zloženie a potom sa inak správa pri vypalovaní a túto vlastnosť eliminuje rektifikácia.
Odpovedať
@dodok @atlaska ja som to pochopila tak ze si objednavali dlazbu na 2x ( ak nie aj 2druhy) , jedna ma 60x60 a ked isli dokupovat dalsiu? inu? tak zrazu je z 60/60 -----> 59,8/59,6 @gabriella88 a co mozes urobit ? no nic v podstate pokial ti nevyjdu v ustrety a nevezmu to spat. Mozes tak max zamestnat svoju kreativitu a snazit sa to nejak "schovat". nas ako prve stavbari upozornili na to aby sme si obklad kupili naraz aj ked sme robili postupne a skontrolovali si sarzu.
Odpovedať
@atlaska My sme objednavali sivy a biely obklad. na predajni nam obidva rozmery k sebe sedeli, vyberali sme to so slečnou, ktora nam robila aj 3D navrh. Objednali sme ho, a až ked prisiel a nesedel rozmer,tak nam oznamili, ze biela je rektif. a sivá nie je ...ja som ani netusila, ze existuje rektif. a nerektif. obklad. vedela som, že može byť rozdiel v otieni,alebo 1-2mm rozdiel v rozmeroch ale až 4mm? to by mi nenapadlo...viem, určite to bola aj nasa chyba, ale nie su tam tí ludia na to aby poradili?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gabriella88 tak toto je jednoznacne ich chyba, ziadajte nazad peniaze. Ved rekt. a nerekt. obklad sa ani neda pekne zasparovat.
Odpovedať
@atlaska už som ziadala vymenu, alebo peniaze, ale jedine co mi povedali je,že odchýlky su povolene a dodavatel im to spat nevezme. Pýtala som sa, že ake odchylky su povolene, ale nevedeli mi odpovedat.
Odpovedať
tu nejde o dochylky, "mudra" slecna Vam vobec nemala navrhnut kombinovat rektifikovanu a nerektifikovanu dlazbu,ci obklad - opytajte sa ich ako to mate zasparovat,nech vam to vysvetlia. A ked vedia,ze su povolene odchylky,ako to mohli vobec navrhnut? Aj ekby ste kombinovali dva rektifikovane, ci dva nerektifikovane obklady ineho druhu-nemaju to navrhovat,ked vedia ze su tam odchylky v rozmeroch. Tu vsak navrhli uplnu volovinu!!!! @gabriella88
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriella88 nedá sa to urobiť tak, že pracne vyberiete rovnaké rozmery a dáte ich nad seba akoby do jedného pásu. Poprípade musíte robiť väčšie špáry.
Odpovedať
@topvideo vacsie spary...prave to som nechcela:(( nas majster povedal, ze s tým bude viac roboty, ale ze sa to bude dat spravit..
Odpovedať
ked sme tu uz pri rozmeroch bude vadit ak dlazba 20x20 bude mat mensie rozmery ako obklad 20x20 ????
Odpovedať
@doors454 bude, nebudú ti nadväzovať spáry
Odpovedať
@stolverka ako sa to da eliminovat???
Odpovedať
Všetky keramické obkladové prvky sú vyrábané v dávkach - šaržiach, ktoré sa navzájom môžu líšiť farebným odtieňom a rozmerom. Jednotlivé šarže sú označené v sprievodnej dokumentácii, na obaloch, paletách a v dodacích listoch prostredníctvom: farebný odtieň šarže – dve písmená alebo číslice deklarovaný rozmer - posledná číslica rozmeru v mm Obkladové prvky jednotlivých šarží s rozdielne označeným farebným odtieňom šarže alebo odlišným deklarovaným rozmerom nesmú byť použité v jednej ploche. Pred zahájením práce je potrebné overiť údaje o dodanej šarži na obaloch. Kombinácie obkladových prvkov s rôznym katalógovým číslom v jednej ploche je potrebné dopredu prediskutovať a písomne objednať u dodávateľa alebo predajcu.
Odpovedať
jednoznačne by som žiadal vrátenie peňazí a objednanie toho čo vám bolo predvedené na predajni a v 3D projekcii, ak sa budú naďalej spriečať treba im pohroziť SOI-kou. Inak pozrite si čo bolo na objednávke a od tej sa dá odraziť. Treba sa držať toho, že sú to Vaše peniaze a za ne chcete kvalitu ktorá Vám bola predvedená a ponúknutá. Držím palce, a inak skôr než ich budeš znova kontaktovať tak sa informuj na SOI ako máš postupovať, radi ti poradia na čo nemáš zabudnúť a čo si máš žiadať na papieri aby vedeli postupovať ak Ti budú robiť problémy.
Odpovedať
@fuhrich nic s tym nenrobis cez soiku. pretoze je to vramci europskej normy, tusim az do 2% rozmeru...jedine ich slusne poprosit, ak je to dobre predajny obklad, aby tento zobrali a dodali taky co bude pasovat (tj. priamo do objednavky nech to vyrobcovi napisu). alebo ak je to nejaky seriozny vyrobca, tiez im napisat a slusne ich poprosit o vymenu. jednoznacne je to nedoslednost predajcu, lebo by to malo byt prve na co zakaznika upozorni..no kym je to v norme, (aj ked ta norma je teda dost velkorysa), tak je predajca kryty a moze si dovolit to flakať. v tomto pripade si myslim ze lsusnostou dosiahnu ovela viac ako Soikou
Odpovedať
@pssclient Ja som vzdy v prvom rade slusna, ale nic mi to nepomohlo...da sa povedat, ze som sa stym uz aj zmierila |-|
Odpovedať
@gabriella88 Slečna sa splietla už pri návrhu, bola nedôsledná, neprofesionálna. Aj profesionáli robia chyby, ale slušne sa ospravedlnia a chybu si uznajú, napravia v čo najkratšom čase. Problém je ten, že často predajcovia rátajú s tým, že my zákazníci - stavebníci nemáme čas, tovar potrebujeme čím skôr a tak vedia, že sa im to prepečie. Som zvedavá, dokedy stavebníci-zákazníci budú tolerovať takéto chyby.
Odpovedať
@pssclient ja som nevravel že nemá byť slušná a cez SOi dosiahneš viac ako si myslíš, ale ak to nechápeš tak nemá zmysel ti to vysvetlovať. Ja som dva krát slušný a potom nastupuje rovnaká arogancia ako na strane predajcu a ešte tvrdšie údery ako si myslí že rozdáva on. Doteraz sa nestalo že by som niečo nevyreklamoval, pokiaľ som si bol ale istý že chyba nebola na mojej strane. Či už pomohlo pekné slovo, alebo vyhrážanie sa alebo v konečnej fáze SOI. Ja nie som stých zákazníkov ktorý sa pototo lebo si predajca myslí že je kráľ. Sám robím v obchode už asi 14 rokov na rôznych pozíciách a viem ako sa mám správať a ako riešiť problémy.
Odpovedať
@pssclient aka europska norma urcuje kombinovat rektifikovany a nerektifikovany obklad????
Odpovedať
@gabriella88 Neviem, ja by som do toho SOI neťahala. Argumentovala by som tým, že rektifikovaný obklad sa nekombinuje s nerektifikovaným. Bodka. Je to iné opracovanie hrán, atď. Realizácia nemožná. Slečna to dobre vie. Však tam musel byť dosť viditeľný aj cenový rozdiel.
Odpovedať
@gabriella88 Asi by som to skôr riešila cez remeselníka, ktorý bude s obkladom pracovať. Majitelia predajní sa s remeselníkmi často dobre poznajú.
Odpovedať
Cele číslo je väčšinou obycajna dlažba, rozmer cela nieco je ta istá rektifikovana (co da logiku, po obruseni je menšia :-) ) Predajcovia o tom často vedia nič a tak objednaju 60*60 rektifikovanu, co je sprostosť, a potom keď vyskoci problém tak objednaju radšej rektifikovanu však tu chcel zákazník a rozdiel sú len milimetre :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?