Zlab ked je uz anhydrid vyliaty

Ahoj. Uz mame v kupelni vyliaty anhydrid aj na mieste kde ma stat sprchovy kut (do roviny, akurat vynechane miesto cca 15x15 cm pre napojeni odpadu). Povodne sme planovali vanicku,ale manzelka zmenila nazor, chce zlab. Da sa to este zachranit? Je mi jasne, ze odsekat/ zbrusit par cm z anhydridu bude treba, ale ako potom ulozit ten zlab? Ma nohy, takze postavit na podlahovy polystyren? Polystyrenu je 15 cm, anhydrid cca 5cm. Jasne, ze sa da zdvihnut opacna strana a urobit sklon, ale neradi by sme mali co i len 1 cm schodik, zakopnem a prsty auu :) Dalsia otazka, preco vsade citam ze zlab je drahsi ako vanicka? Ved normalna vanicka stoji cca 300-400 , zlab stoji cca tak isto, uz aj s mriezkou. A sklo naookolo treba v oboch pripadoch.
Odpovedať
1
2
@pavol_12 Všetko sa dá, len to stojí peniaze, alebo je to veľa roboty. Ak chceš žľab a nechceš cigánsku robotu, tak vysekaj pod celým sprchovým kútom ten anhydrid. Potom osaď žľab a spád urob poterom alebo normálnym betónom. Tým zároveň upevníš v podlahe aj žľab.
Odpovedať
@chrobak7 Ak tam nemas zaliatu podlahovku, je to v pohode. Ak ano, je to trosku prace naviac. Ja som pre sprchu (200x90) priestor nezalieval ale oddelil ho od zvysku domu s anhydridom prieckovkou z ytongu. Tu som potom zrezal na vysku anhydridu. Ked ho vysekas, budes mat to iste. Polystyren vyhadz, ten budes musiet nanovo ulozit. Aby som zlab s nozickami nemusel kotvit cez hydroizolaciu, nozicky som prichytil k 5cm, ytongu a ten nalepil klebrom o ipu. Ked to zavadlo, okolo zlabu som spravil salung zo styroduru a zlab podbetonoval suchym betonom. Nasledne salung von, separacna folia na ipu, znovu ulozit EPS, napojit odpad. Na EPS som dopojil podlahove kurenie, rastrovu foliu spod podlahovky vytiahol na steny a prichytil lepidlom na parozabrany, aby pripadna vlhkost z poteru nesla do izolacie pod nim (alebo aspon nie vsetka vlhkost). Nasledne som sprchac vyspadoval cementovym poterom vrecovanym a vybavene. Nieje to praca na jedno poobedie, ale da sa to.
Odpovedať
@pavol_12 par fotiek..
Odpovedať
@kejsix vyzera to zaujimavo, ale nebola takato patchwork zbytocne prekombinovana? Predpokladam, ze ste ten zlab planovali na kraji, ale tie hadice vas donutili to dat do stredu. Mam taky zmiesany pocit, ked vidim ten mix vsetkeho mozneho - separacnu foliu, ytong, 4 spojky, zlab v strede, nemalo hadic, odpadove rury.. Prajem vam, aby vam to vsetko aj za par rokov fungovalo podla vasich predstav.
Odpovedať
@stowasser Ten zlab som chcel presne ako je - sprcha bude mat len zastenu 120cm, ziadne vratka. Koniec zasteny bude na urovni zlabu, bateria je oproti zlabu. Hadice su alpex, tam som kludny. Jedine, co je tam navyse je 50mm odpad z pracky, ale ten prechadza bez nadpajania. Spojky su lisovane, otestovane na 8 barov bez uniku. Sanca ze sa tam nieco pobabre je rovnaka, ako u podlahovky hocikde inde v dome.
Odpovedať
@kejsix No neviem, ci ta podlahovka v sprchvom kute bola dobry napad. Aby si tu coskoro nepisal ze mas smrad z kanalizacie.
Odpovedať
@xaxaxaxa Myslis kvoli moznosti vysusania sifonu teplom z podlahovky?
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa to je jeden z mnohych mytov o podlahovke. Boli sme 2 tyzdne na dovolenke, sprcha sa nepouzivala a ziaden smrad sa nekonal.
Odpovedať
@kejsix spojky v podlahovom kureni? To si kde videl? Aspon si si troska mal dat zalezat na namotani toho hada. Vyzera to, ako keby si to robil s 2,5°%.
Odpovedať
@xaxaxaxa nehrozi vysusenie sifonu ma tie v dostatocnej vzdialenosti. Chyba je podlahovku nedat do sprchy.
Odpovedať
@viperko tiez som to nepochopil, nalial som tam vodu pred pol rokom, kuri sa, sprcha este nefunguje a zatial som nedolieval. Pri normalnom pouzivani neni sanca, aby to vyschlo. Ale schvalne odtial vyhodim ten kryci polys, ci voda klesne. @megdesign bezna vec, prave preto som v tej slucke daval alpex a nie pex-a, aby som mohol naspojkovat. Ak to vidis prvy krat, tak si toho este vela nevidel 8-) A co sa tyka namotania, verim ze Ty by si bol urcite preciznejsi, ale obaja by sme skoncili s rovnakym vysledkom - funkcne kurenie v sprche. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa nuz neviem , podla mna skor zacne smrdiet obyvatel, ze sa nesprchuje ako vyschnuty sifon :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix nie. Spojky som teda este v podlahovom hade nikde nevidel. A to som uz toho videl hodne..
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_12 vyspadovanie odpadu ti bude stacit? ked si neratal so zlabom ale s vanickou
Odpovedať
@megdesign Tak v tom pripade mas jedinecnu prilezitost vidiet nieco pre Teba nove. Spojka ma vsetky potrebne certifikaty pre taketo pouzitie. Nehovoriac o tom, ze je tam podstatne mensi tlak a tepelne namahanie, ako na alpex rozvodoch TUV, kde sa tiez spojkuje bezne. Spravne zalisovana spojka ma 10x vyssiu pevnost ako samotne pex potrubie, ale Ty sa spojkam urcite do konca zivota vyhybaj :-D
Odpovedať
@kejsix Ani my sme nedavali podlahovku tam kde bude zlab podla mna zbytocne ved tam stat nebudes my sme iba oddelili deskou od poteru zlab a tam ho teras uz iba osadime a zabetonujeme takze hady na podlahovku tam nemam.Ale sak uvidis ci to bol dobry napad davat pod zlab hadov podla mna to je tam zbytocne ved stojis dalej a nie na zlabe.Alebo sa mylim.
Odpovedať
@kejsix ale alpex rozvod pri TUV sa spojkuje bezne preto, lebo sa k tym spojkam dostanes. Ty si ich zapatlal mazaninou... Ved toto, spravne zalisovana...
Odpovedať
@srlinka Nerozumiem. Pod zlabom ziaden had nieje.
Odpovedať
@megdesign Alpex sa bezne spojkuje v podlahovej izolacii. Fakt neviem, po akych stavbach Ty chodis. Elektrinu mavaju uz bezne v kazdej miestnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Vyznačiť miesto kde treba vysekať nachystať kladivo majzlík a manželku,nech seká.Problém sa takto veľmi rýchlo vyrieši.
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka a kde ma hada pod zlabom?
Odpovedať
@kejsix My sme si sprchac vymurovali a od steny sme nehali asi 30cm na zlab tam sme si zasalovali dosku a od nej sme davali hada a poter ale poter my uz spadovali smerom ku zlabu tak preto tam hada sme nedavali iba izolaciu a beton tam my teras obkladaci osadia zlab a zabetonuju a oblozia.Neviem ci som ti to dobre napisala ale uz asi vies ako to myslim.Ale neboj bude to dobre kazdy mame iny sposob prace a vysledok je len aby to sluzilo a nebol s tym problem.Asi rozumies o com pisem.
Odpovedať
@kejsix hlavne sa bezne dava TUV/voda do podlahovej izolacie... Potom je to tak, ze ti nevide zlab do rohu koli tomu, ze napr. vodu das v podlahe a nasledne sa tu vykrucas, ze ten zlab si chcel ani nie k stene, ani nie do stredu sprchaca, ale tak do 5/12 plochy a rury na podlahe to vobec nemaju na svedomi... :-D Ja co chodim po stavbach, tak sa voda, elektrina, odpad vedie v stenach a potom si mozeme zlab dovolit dat pekne do rohu pri stenu. Elektrina je tiez uz v kazdej miestnosti. ;-)
Odpovedať
@viperko Aha az teras som si vsimla ze pod zlabom nema hada ale my mame inac rieseny sprchac.
Odpovedať
@megdesign kde sa k spojkam pri TUV a UV dostanes , bežne su v podlahe pod podlahovkou a nim sa človek v žiadnom prípade nedostane skôr ako k spojke v podlahovke. problém so spojkou v podlahovke je len ten že beton diletuje viac , z toho dôvodu treba obaliť spojku izolaciou aby sa mohla pohybovať . nemá tam byť no niekedy sa stane . pex al pex rúra vydrži tlak 70 atmosfet a praskne rura nie lisovaný spoj ovšem ak je lisovaný so správnou čelusťou ktora je občas aj nakalibrovaná
Odpovedať
@megdesign Preco by som ho chcel do rohu, ked s nim chcem licovat zastenu, poza ktoru sa bude vchadzat dnu? Je to presne tak, ako som to chcel, ale ok, vrav si co chces. V zivote si nevidel spojku v poteri ale zato capnes sem fotku s predpotopnymi PPRkami, ze aky jeffo. Gratulujem, made my day :-D
Odpovedať
@gkrivanek tak spojka/T-kus pri TUV ak je v stene, dostanem sa k nej lahsie, ako ked ju dam pod podlahove kurenie... Radsej dam v podlahe ruru v jednom kuse, vybehnem konce do stien a hram sa odbockami pod omietkou... Za dalsie, ked mi ta "spravne zalisovana" spojka zacne tiect, na stene to zbadam okamzite. V podlahe zbadam ho.no.
Odpovedať
@kejsix ty inteligent. Keby si rozmyslal, tak by si zistil, ze zvarany spoj je lepsi ako nejaky srobovany/lisovany alpex. Robil som si rozvod sam s PPR a radsej sa spolahnem na moj zvar, ako na tvoju "spravne zalisovanu" alpex ruru. ;-)
Odpovedať
@megdesign PPR je bordel, ktory by som do domu nechcel ani zadarmo. Polyfuznu zvaracku som daroval za odvoz nestastnikovi ako Ty. Robil som sam rozvod z alpexu, kurenie pex-a + alpex. Oboje tlak 8barov vzduchu bez poklesu tyzden. Viac sa nemame o com bavit, az vylezies s jaskyne, poobzeraj sa trosku okolo seba.
Odpovedať
@kejsix az ti povolia tie dva O kruzky za rok v tej tvojej spojke, ozvi sa. Ty jaskyna. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?