Závesné wc - geberit verzus klasické wc

Profilova fotka
Zdravim vas , prerabame jadro a chcela som si dat urobit Geberit na rozdiel od mojho manzela :) Ake mate skusenosti so zavesnym wc-kom? Aka je poruchovost?
Odpovedať
Profilova fotka
Vyrobok Geberit je vysoka kvalita, poruchovost minimalna. No ak sa odflakne montaz a kotvenie, mozu nastat problemy vid vyssie...
Odpovedať
@brixina urcite zavesne, ci uz geberit alebo grohe. do klasickeho by som uz nikdy nesla. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@martinblava @madein1974 @manilla dakujem za odpovede, ale ked v majstroch nikdy nie je 100% zaruka :-(
Odpovedať
závesné je efektnejšie....chodte s dobou....môj muž bol tiež proti.....všetko si odkontrolujte.....
Odpovedať
Profilova fotka
A ja mam klasicke - zavesne som nechcela. Tak som si vybrala originalny soliter a je to fakt tron ;) Akurat teda cenovo to vyslo este viac, ako by vysiel original geberit, ale tak kazda sranda cosi ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 @martinblava mozem otazocku? Ako je najlepsie napojit vodu ku Geberitu? Napriamo rurkou? alebo cez flexi hadicku? A este ak sa Geberit zakryva sadrokartonom, uchycuju sa skrutky cez sadrokarton aj do modrej konstrukcie Geberitu? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pety22 1. priamo, pod SDK, 2. vedľa konštrukcie geberit nosné prfily SDK, treba dbať, aby SDK ležal na konštrukcii geberitu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pouzi argument: WC kombi sa kazia castejsie ako zavesne WC*. Ak zavesne WC - tak jedine Geberit. Geberit Slovensko pravidelne robi skolenia pre montaznikov a kto testom neprejde, nie je certifikovany montaznik (skoliaci su fakt prisni). Na ich stranke by som oslovila niekoho z tvojho regionu, aby montaz nedopadla zle. PS: Niektore typy sa daju "zadeklovat" sadrokartonom, niektore nie, tzn. nie je nutne vyslovene obmurovat konstrukcie, ked to netreba, ani my to tak nerobime. PS2: *Za celu nasu karieru sme namontovali 4ks kombi WC a 1 je uz pokazeny (po 4 mesiacoch prevadzky). Ostatne boli vyhradne Geberity a odkedy sme pred 7 rokmi nainstalovali prvy, este nic pokazene nebolo (klopem na celo). Broj za Geberit. Drzim palce!! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zunastudio ahojky, ak chceme "zadeklovat" geberit sadrokartonom, na ktorych miestach treba pripevnit SDK? Staci po obvode? Moze sa SDK priamo pripojit aj do samotnej konstrukcie (modra) Geberitu? dik
Odpovedať
Profilova fotka
@pety22 Cauko Pety, ku kazdemu Geberitu by malo byt pribalenych 6 ks samoreznych skrutiek, pomocou ktorych treba SDK profily zvislo uchytit o tu modru kostrukciu. Potom to budes mat OK. :-) Zuzana
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zunastudio dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@brixina Geberit poruchovosť je naozaj minimálna, ak aj náhodou, všetko potrebné sa bez problémov vyrieši cez otvor na tlačidlo. Geberit si dlho držal prvenstvo v podomietkových moduloch, no už jeho systém po technickej i funkčnej stránke dobiehajú aj iné firmy, ako Grohe, viega, či Alcaplast. Každopádne do novej kúpeľne určite závesné wc, nielenže to celkovo lepšie vyzerá, ale čistenie a údržba je neporovnateľne jednoduchšia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@janspanik @zunastudio chcem sa spytat na zavesny system.. nam vodar-kurebnar, co bude tahat pripojku a odpad odporucil wc so spodnym (zvislym) odpadom. ako ej to v pripade zavesneho wc? da sa riesit? mame v rezerve "stylove" wc kombi.. je vsak drahe.. :-D .. zavesny krajsi.. len nerozumieme sa tomu, ako to je s odpadom..
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma Samozrejme, že sa závesné WC dá realizovať. Bez ohľadu na smer zapojenia odpadu. Závesné wc je z dizajnového hľadiska určite krajšie a s praktického hľadiska (údržba+čistenie) tou najlepšou voľbou. Podľa stavebnej situácie musíte zvoliť len správny podomietkový modul (s konštrukciou, alebo bez). Ak s tým Váš vodár (zapojiť a osadiť závesné WC) bude mať problém, vymeňte ho! Inštalácia Kombi-wc je jednoduchšia, no Vy ste zákazník - čiže rozhodujete Vy :)
Odpovedať
Dakujem.. mate link na nejaky zavesny system set? aby som ho realne videla, odpad zvisly..
Odpovedať
@janspanik
Odpovedať
@janspanik nspr. http://www.kupelnashop.sk/product/geb... ?? je to ok?
Odpovedať
Profilova fotka
V pohode :) Podľa stavebnej pripravenosti a rozvodov neviem či je nutný duofix s konštrukciou, alebo bude stačiť kombifix... Jika Lyra plus je štandardné, dosť obľúbené wc - najmä kvôli cene ;)
Odpovedať
@janspanik ale ste mi dal.. co znamena kombifix a duofix? nevidim rozdiel :D
Odpovedať
Nam nas vodar na zavesne WC odporucil jednoznacne Duofix, kvoli pevnejsiemu kotveniu pri podlahe.
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma Duofix - pre ľahké (suché) konštrukcie a Kombifix pre mokrú stavbu (obmurovanie) Viac na webe Geberit.sk Toto fórum je plné definícií pre podomietkové moduly Geberit. @brandy12 duofix je jednoduchší na inštaláciu a tým, že má svoju opornú konštrukciu - samozrejme stabilný a pevný. Pri kombifixe sa samotné wc kotví aj tak na stenu (priečku za) a na nádržku nebôsobí žiaden tlak. Pri správnom osadení a obmurovaní - NO PROBLEM Pokiaľ nemáte za wc stupačku, alebo tenkú priečku, prípadne sadrokartón Duofix je zbytočnosť ;) Inak s mojich skúseností by som zvažoval i použitie podomietkových modulov od Grohe - veľmi tiché a naozaj spoľahlivé + majú zaujmavé sety s wc-kami Duravit D-code... Dobré je poradiť sa s vodárom, ktorý by nemal mať problém z akýmkoľvek modulom - podľa stavebných a inštalačných možností odporučí konkrétne moduly. Podotýkam odporučiť, NIE nadiktovať, ktorý tam pôjde ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?