Zavesne wc do priestoru / nenosnej steny

Cavte. Riesil niekto zavesne WC v mieste kde nieje konstrukciu ako uchytit do steny? Napr pri konstrukcii sadrokartonu a pod. Moj problem je taky, ze stavba je realizovana z materialu styrcon, stena v kupelni kde by malo byt WC je nenosna a teda je vystavana z polystyren cementovej dosky. Ako urobit v takomto mieste system zavesneho WC? Jedine co som nasiel je zavesny samostatne stojaci modul Alca-plast urceny do priestoru, no chcel by som geberit. Mate nejake skusenosti s takymto samostatne stojacim systemom?
Odpovedať
@velakusin skus pohladat nieco o geberit jadrofix...
Odpovedať
pozri aj Grohe rapid SL, tento osobne mam, samonosny, montovatelny do lahkych priecok.
Odpovedať
Samozrejme, u mna je tak urobeny geberit a ten je kotveny do betonovej dosky (podlahy)
Odpovedať
@dwight888 a nevies nahodou model?
Odpovedať
@velakusin Na kotvenie geberitu nemusi byt vyslovene nosna stena. Postacuje priecka. Geberit Duofix je univerzálny montážny prvok na použitie do ľahkých sadrokartónových stien a priečok, ako aj na predstenovú montáž pri masívnych konštrukciách.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj @velakusin, ako ste to nakoniec vyriešili s tým WC? My by sme chceli dať WC do sadrokartónovej stienky, ktorá nie je uchytená v strope (voľne stojace WC v kúpeľni). Tiež by sme chceli Geberit. Díky za info.
Odpovedať
Niektory vyrobcovia ponukaju aj konstrukciu na volne stojace wc. Ja som dal nakoniec zosilujucu doma robenu konstrukciu na ktoru sa prichyti geberit. Je to kotvene do podlahy. Myslim ze alaska ponuka takuto konstrukciu, no cenovo to je prehnane. Geberit som nenasiel taky ako by vyhovoval, preto homemade 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?