Zapach z umyvadla z odpadu

Zdravim. Mam na stene dve umyvadla a z jedneho ide neustale akoby zapach z odpadoveho potrubia. Umyvadlo sa pouziva takmer stale. Vodar povedal, ze aj sifon je dobre dany. neviete mi prosim poradit preco to stale zapacha? Dakujem
Odpovedať
@lubomird a je v tom sifone voda? nevytahuje ju podtlak z neho?
Odpovedať
@gashtaan no mne sa zda, ze nie je. ked som aj odsroboval spodok zo sifonu tak nebola. co ju moze vytahovat? Co s tym prosim? Dik
Odpovedať
@lubomird no ked tam nebola po odsrobovani spodku sifona, tak to nebude len o zdani sa... problem bude zrejme v privzdusneni kanalizacie.
Odpovedať
@lubomird Mas s tym problem "od nova"? Zalezi, ako mas spravene odpady... vodu zo sifona ti vycucne, ked nastane v odpadovom potrubi dostatocny podtlak. To moze nastat napriklad vtedy, ked mas na rovnakej vetve povedzme pripojenu pracku a nedostatocny priemer potrubia. Pri vypustani sa potrubie zaplni vodou a privzdusni sa cez sifon, co sposobi odtah pachovej klapky do kanalizacie. Najjednoduchsie je v takomto pripade potrubie privzdusnit za sifonom. Nieco taketo: https://eshop.panfitinka.cz/p/redi-pr... Mavaju to vo vodoinstalaterskych potrebach.
Odpovedať
@kejsix Pozrel som ten "privzdušňovák" a si myslím že je to dobrá vec..Mne sa "objavoval" zápach /bývam na 7.posch/ hlavne cez leto ale ten zápach som cítil aj na uliciach pri veľkých teplotách ako boli teraz..Ako napršalo tak ten zápach zmizol...Sprcháč som pravidelne zalieval vodou, nakoľko sa vysušil a už som cítil zápach...No ale toto leto bolo ozaj teplé a tak som sa ani nedivil že boli takéto problémy.. ;-)
Odpovedať
@technik007 Ked sa Ti to najblizsie stane, vylez na strechu a nalej vedro vody do potrubia pre odvod dazdovej vody a mas po probleme. Ked som este byval na byte, tak problem ktory si popisal nastal vtedy, ked pri dlhotrvajucom suchu/teple vysusilo sifon dazdovej vody v suterene. Smrad z kanalizacie sa potom dostal potrubim na strechu, odkial zasa prudenim spatne do stupacky a uz smrdelo v kupelke. Sused nadomnou to povysil na taky level, ze mal v stupacke zmotany kus hadice, ktorej druhy koniec mal cez odvetravacku vyvedeny na streche pri rure odvodu dazdovice. Ked zacalo posmrdkavat v kupelke, napojil hadicu na bateriu, pustil na chvilku a zas bol pokoj :-D A sprchac nezalievaj ale normalne pouzivaj a nemusis zalievat :-D
Odpovedať
@kejsix Zdravim. Nie, problem sa objavil nedavno. 3 roky bol pokoj od nova. Zacalo to tym, ze WC mam v SDk priecke /geberit/a je odvzusnene v rure s privzdusnovanim v SDK priecke. Raz isiel smrad vyslovene z tej WC priecky. neviem ci sa pokazilia ta privzdusnovacia vec na WC a od vtedy citim aj zapach z tohoto odpadu z umyvadla, ale z priecky a WC uz nie.. vyriesi tento problem to privzusnenie prosim co ste mi psoalli linkom? Dakujem
Odpovedať
@lubomird Privzdusnovacia hlavica za WC je dobra vec, sam ju mam namontovanu na poschodi a funguje to 100%. ALE - je dobre, ked k nej mate pristup! Po case sa stane, ze tie gumicky sa "prilepia" a treba ich odlepit/ocistit resp. vymenit. Takze ak mas k tej hlavici pristup cez revizny otvor, skontroluj ju. Ak k nej pristup nemas a nevies skontrolovat jej funkcnost (zrejme nemas kanalizaciu inak odvetranu, ked mas privzdusnovaciu hlavicu), tak na 99% je nefunkcna a splachnutie WC robi podtlak, ktory v "najslabsom" mieste vytiahne vodu zo sifona. Pravdepodobne z toho zapachajuceho. V takom pripade by malo na pomoct to, na co som dal odkaz. Ale s istotou to neviem - netusim, ako mas spravene potrubie.
Odpovedať
@lubomird pomohla by fotka s lepsim popisom. Je to poschodovy dom a umyvadla su hore?
Odpovedať
@kejsix nemam k nej pristu, ani neviem kde je :-( @stowasser je to na prvom poschodi. Je to byt na spodnom priestore. Prikladam foto. Je to na krajnom umyvadle.
Odpovedať
@stowasser
Odpovedať
@lubomird Máš spravené odvetranie kanalizačného potrubia? Skús vymeniť sifón za iný typ, kde je vyšší stĺpec vody. Alebo pokusne tam daj sifón typu "husí krk" a vytvaruj ho tak, aby v ňom bolo čo najviac vody. Potom to množstvo vody zmenšuj a uvidíš, či to nejaký podtlak vyťahuje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 takto to mam. Vodar povedal, ze je to OK. Hlavne mi ide smrad ani nie z odtoku, ale vyssie z toho otvoru poistneho co ide donho ten husy krk..
Odpovedať
@lubomird Ten malý otvor nemáš uzatvorený? To nie je poistný otvor, ale to je predpríprava na napájanie odtoku práčky. A na ten husí krk máš čo napojené? V tom sifóne pri stene teda nie je voda? Ani keď ju tam napustíš z umývadla?
Odpovedať
@lubomird pouzivate obidve umyvadla rovnako? A aj ked mate vedla seba dve umyvadla, tak vzdy vytiahne vodu len z jedneho sifonu? PS Ta pena tam co robi? To sa po pripojeni umyvadla dodatocne vyplnala diera v stene?
Odpovedať
@chrobak7 pozrem ci navrchu ten otvor je zavrety, takto to bolo nemenene 3,5 roka a bolo vsetko OK. teraz cca 3 mesiace to citit.husi krk ide do umyvadla do toho otvoru poistneho otvoru - zobrazene na fotke v kruzku. Voda nebola v tej casti co je na foto v modrom kruzku.
Odpovedať

Odpovedať
@stowasser umyvadla sa pouzivaju rovnako casto. ta pena to som ja zapenil a este neobrezal. to je SDK priecka a bola tam davnejsie nehoda - tiekol ventil , tak som to takto zapchal..
Odpovedať
@lubomird Zapojené to vyzerá byť v poriadku. Buď z toho sifónu vyteká voda, alebo ju nejaký podtlak vytiahne.
Odpovedať
@chrobak7 Asi ten podltak. objednal som ten privzdusnovaci ventil co odporucil @kejsix
Odpovedať
@lubomird kedy ste naposledy cistili odpady hydroxidom? Uz ma napada len to, ze postupne sa usadzanim necistot zmensil prierez rur a preto je podtlak vacsi ako bol v minulosti, cim dochadza k vytiahnutiu vody zo sifonu.
Odpovedať
@stowasser aj pred tyzdnom a pred tym asi 3 mesiace.. ale dik
Odpovedať
@kejsix Dík za radu, vidíš to by mi nenapadlo... ;-) No darmo viac hláv, viac rozumu :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte mna trapi podobna vec. Novostavba a smrad zo zlabu sprchovacieho kuta. Zistil som ze pracka pri vypustani vody vytiahne vidu zo sifona v kute. Pracka je napojena do steny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?