Zápach v kúpeľni z odpadu

Ahoj, potrebujem radu s problémom, ktorý sa objavil v mojej novej kúpeľni. Kompletne rekonštruujem dom a v kúpeľni cítiť zápach z odpadu. Už som do WC sypala rôzne prípravky na zničenie mikróbov, ale nedarí sa. Zápach ide z kanalizácie, ktorá je napojená na obecnú kanalizáciu. Máte niekto skúsenosti?
Odpovedať
@kaitara a tá kúpelňa sa používa, či zatial nie?
Odpovedať
myslím si, že nemáš odvetranú kanalizáciu, buď to vyviesť komínkom nad strechu alebo nechať v stene v kúpelni dvierka kde bude kanalizačné potrubie ukončené privetrávacou hlavicou.
Odpovedať
Problém bude v tom, že zápach ti preraža cez odpady sprchoveho kúta alebo umyvadla. Cez wc by to nemalo zapachať. Zápach cez vodu neprejde. Ak máš sprchovy kút, skontroluj či je správne namontovaný odpad. Ak tam máš len takú flexibilný hadicu stačí ju prehnut aby vznikol sifon. Dúfam že ti to pomôže
Odpovedať
V sifonoch by mala byt voda,Mozno sa vam odparila v sprche,alebo vani pokial sa nepouziva
Odpovedať
Profilova fotka
@miggell niekedy sa stava, ze aj z WC ide, ak je tam zle urobene a napojene dole to koleno.... ale inak mas pravdu , vacsinou to ide zo sprchy alebo tak.... @kaitara pomaha pravidelne liat vodu do odpadov, aby neboli suche... ak nic inde nepomoze....
Odpovedať
nasi mali toto iste,ale ze dali nejaku klapku ci co a pomohlo
Odpovedať
Pokiaľ sú všetky spoje tesné a sifóny zaliaté, zápach je vylúčený. Pokiaľ sú sifóny zaliaté a zápach pretrváva, sú netesné spoje na potrubí - kľudne aj v stene, aj zápach si cestu nájde. Skúška netesnosti v takomto prípade sa robí pri zaliatých sifónoch dymovnicou, kedy prenikajúci dym ukáže netesnosť.
Odpovedať
Kúpeľňa sa zatiaľ nepoužíva. V sprchovom kúte ohnúť hadičku? Veď je to zabetónované, ako sa to dá? Alebo WC, mám opäť rozbiť novourobenú kúpeľňu? Preboha, len to nie. Čo mám teda robiť? Dymovnicu mám dať do vývodu z kanalizácie, kde sa môj kanál napája na obecný?
Odpovedať
@kaitara vyvod na pracku ak tam je treba ho ucpat. Na ten sa casto zabuda.
Odpovedať
@kaitara no ked sa nepouziva,skuste naliat vodu do sifonov
Odpovedať
Profilova fotka
@kaitara Mas vsade sifony? Vana umyvadlo sprcha pracka?
Odpovedať
My sme mali obdobny problem pri dokončovani stavby. Problem bol napokon v chybnej klapke - "pachovej ucpavke".
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nemám sifóny, mám hadičku, aspoň na umývadle áno. Sprcha - sifón, práčka - vývod ešte nemám utesnený, vaňa neviem, ale myslím, že tiež sifón. Akurát záchod sa mi trochu kolíše, snáď pomôže, keď ho upevníme napevno silikónom.
Odpovedať
sama si odpovedas-neutesneny odpad pracky.
Odpovedať
ahoj do každého sifónu nalej vodu pokial ich nepoužívaš alebo môžeš použiť aj octovú vodu s nakladaných uhoriek ona ti pohltí všetky pachy , mám to vyskúšané, ten vývod na pračku si zapchaj , záchod nelep silikónom ale pritiahni skrutky a silikón môžes dať len ako utesnenie okolo wc-ka ( den braven má v ponuke aj s vôňou http://www.denbraven.sk/silikony-elas...) tiež odskúšané ,veľmi príjemná vôňa
Odpovedať
No tých možných problémov si popisala viacej. Neutesnený odpad na práčku, umývadlo bez sifónu a je dosť možné, že aj vaňa. Vaňu aj keď máš obmurovanú musíš tam mať malé dvierka cez ktoré to skontrolujte. Ten hybajuci sa záchod s tým nemá nič spoločné.
Odpovedať
my mame napriklad v kupelni gulicku a tym ze je tam podlahove kurenie, tak skoro sa z nej odpari voda a potom tiez citit zapach. Staci do sifonu naliat obycajny olej a on znemozni odparovanie vody.
Odpovedať
... a potom že ako sa mastnotami upchávajú kanalizačné rúry... ;-)
Odpovedať
@dedo758 haha tak touto troskou oleja urcite nic nezapcham. Skor ma prekvapuje co vsetko ludia vylievaju do wecka :)
Odpovedať
Profilova fotka
Kvalitné vaňové a vaničkové sifóny s proti-zápachovou uzávierkou pri pravidelnom používaní neprepustia žiaden zápach. Systém sifónu je navyše robený tak, že sa voda odparuje veľmi pomaly a ani pri občasnom používaní nie je so zápachom žiaden problém. Toaleta, ak je v nej voda, zápach neprenikne. Problém môže byť v chybnej inštalácii odpadového potrubia, alebo v lacnom sifóne. Lacný sifón "husací krk" , ktorý bohužiaľ používajú i niektorý majstri :-| je vo väčšine týchto problémov hlavný vinník. Provizórny prehyb, ktorý má slúžiť ako "proti-zápachová uzávierka" má nulovú funkčnosť a usádzajú sa v ňom nečistoty, ktoré časom začnú smrdieť...
Odpovedať
Zdravym. Mam podobny problem. Nastahovali sme sa do relativne noveho domu (kolaudovany v 2010). V kupelni nam obcas citit zatuchlinu. Zvycajne rano. V kupelni je vana pracka umyvadlo. Zachod je oddeleny (aj s malym umyvadlom) a tam ziadny smrad necitit. Na povale mam trubku s privzdusnovacim ventilom. Zatial sa mi nejako nepodarilo dopatrat preco za akych podmienok ten smrad vznika. Skusal som spachovat s sledovat vodu v sifone ale vyzera ze to je okej (rovnake mnozstvo vody pred aj po splachnuti). Sifony som cistil sifo-m. Zmenu som ale nezaznamenal. Mozem mat pokazene fifony? Moze byt na nich vlastne nieco pokazene? Pripadne moze byt pokazena privzdusnovaci ventil? Nema niekto nejaku radu?
Odpovedať
@tpu či ti tú zatuchlinu necítiť z práčky. Treba nechať vždy dvierka pootvorené, keď sa neperie....inak to vie stuchnúť tam dnu, preto treba práčku takto "vetrať".
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 súhlas, nielen to , ak sa to opakuje, po praní naliať čistú vodu a spustiť naprázdno odstreďovanie. Ani posledná voda z pláchania nemusí byť čistá a zostáva v zbernej nádobe, tam môže zapáchať.
Odpovedať
@jan45 @snowy66 asi to nebue ono lebo pracka je vzdy otvorena ked sa neperie. A aj som to tam vonal a nepride mi ze to ide stadial. Aj ked vonal som to aj okolo vane resp. umyvadla a tiez sa mi nezdalo ze by to islo odtial.
Odpovedať
ahojte, tiez som mala ten problem. tak vo wc som zvykla vzdy kvapnut tri kvapky sava, lebo mne sa okrem smradu aj voda zkalila....
Odpovedať
Videl som na vaniach aj také sifóny, ktoré skoro sifóny ani neboli. Sifón bol asi 3 milimetre, čo je veeeľmi málo, tak treba pozrieť, či nie je pod vaňou práve taký plytký. Stačí malý pokles tlaku a už zapácha...
Odpovedať
@dedo758 len taka kontrolna otazka. Keby boli spoje netesne a prenikal by pach tak tadial prenika aj voda. alebo nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@tpu Máš tam aj sprchový kút? Ak áno a v odtokovom sifóne už nie je voda, tak odtiaľ uniká pach.Prípadne nemáš spojené hlavné potrubie z kuchyne ? Ak áno možno sa tam usadili nečistoty z drezu alebo umývačky a pach ti vyráža v kúpeľni. Skús prečistiť odtok v kuchyni a umývačku. Treba rozobrať drezový sifón a pripojenie odpadu z umývačky. Gelový prípravok nepomôže ;-)
Odpovedať
@ve_ki Dik za radu. Sprchovy kut nemame. A to s tym potrubym popravde neviem. Nestaval som to ale Vana a drez su v zasade umiestnene oproti sebe a deli ich stena. Cize zrejme budu spojene do jedneho hlavneho potrubia. Aj ked nie je mi uplne jasne ako moze pach vyrazat s kupelni. Vsak vzdy tam je sifon? Ci? Kazdopadne skusim precistit sifon v kuchyni.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?