Zamurovanie geberitu

Ahojte, chcela by som si nechať poradiť, či daný geberit (na fotke) je najlepšie obstavať úplne, čiže aj spredu ytongom, alebo spredu stačí dať sadroš (ten mi to kus komplikuje)... resp. či by úplne obobstavanie neovplyvnilo prípadnú opravu, i keď ani neviem akú :D ďakujem za názory vopred :P
Odpovedať
1
2
@veronika_4 ide o fo aby si dosiahla rovnu prednu stenu, pri tomto je zle ze memas dole ziadnu konstrukciu kde by sa pevne oprela misa. Ci tam das ytong alebo to spravis inak je na tebe
Odpovedať
@veronika_4 jedine spodok dobetonovat a potom na pevny podklad urobit obmurovku... ten typ geberitu nemozes len oblozit sadrokartonom.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_4 Pozri môj fotoblog : http://www.modrastrecha.sk/blog/laco1... Som to riešil pomocnými uholníkmi zakotvenými do steny a do podlahy.
Odpovedať
Ja mam navrhnute priamo do priecky.. 150mm ... A neviem ci dat spravit komplet priecku a ked budem robit vodu a odpady tak to vyrezat..alebo nechat tam volny priestor a potom len odzadu domurovat...?
Odpovedať
Ja som kupil na nozickach, ten sa moze obstavit, alebo len sadrokarton? Ma duofresh a aqua clean.
Odpovedať
@originalx tvoj duofix je samonosny, tam je uplne jedno co okolo neho das.
Odpovedať
@gashtaan obmurovava sa vrch a boky a na predok ide sadrokarton? Pytam sa koli tlacitku co ma 4,5cm (sigma 40).
Odpovedať
@originalx ja som obmuroval spodok a boky a na to som nalepil SDK, ale ja mam kombifix. Ty to kludne mozes nechat prazdne, len to zakryt sadrokartonom, naco to komplikovat. To tlacitko je predsa na povrchu, nemozes ho schovat dnu.
Odpovedať
@gashtaan dakujem, to mi staci.
Odpovedať
@originalx https://www.youtube.com/watch?v=V9ddM...
Odpovedať
@sysell super, jednoduche. 😀
Odpovedať
@veronika_4 treba obmurovat, dokonca je to aj v montaznom manuali k tomuto typu Geberitu. Keby si dala len sdk, ten by sa tlakom wc misy a cloveka na nom sediaceho :-D pretlacil dovnutra, resp. by praskol obklad na sdk, kvoli dutine pod nim. Zrozumitelne? :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
ďakujem všetkým za nápady :D @nororo zrozumiteľné, trošku som pribrala v poslednej dobe (sedavá práca), tak Ťa radšej budem brať vážne :D a v montážnom manuáli to možno bolo, ale nám to osadili v rámci projektu, už domurovať si to musíme samy... takže keby som to obložila ytongom po bokoch a zospodu, tak by stačilo dať spredu sadroš okolo tlačidla a mohlo by to držať? Netreba aj tie ytongy nejako spojiť so zadnou/bočnou stenou? nejakým klinom, alebo tak?
Odpovedať
@veronika_4 asi to nebolo zrozumitelne, si rpedstav ze tam das misu ktora visi na tych 2 tyckach - tym padom tlaci celou vahou dole. Musis zabezlecit aby bola pevne opreta napriklad tym domurovanim, samzorejme ze tlhky musia byt oprete o zadnu stenu a predok musi licovat s tym geberitom, Daj si to radsej spravit
Odpovedať
@sysell ahaa, už som asi trochu pochopila :) ide o to, aby bolo priamo za zaveseným záchodom niečo oporné, o čo sa záchod zaprie a nie aby voľne visel na tých tyčiach, áno? A ide nám to robiť kamarát stavbár, ale v živote takýto geberit ešte nezamurovával, tak tiež nemôže vedieť všetko :)
Odpovedať
@veronika_4 ano musi tam byt nieco o co sa spodok zachoda oprie, tie tyčky pritlačaju vrch tým že ich pritiahnes. a spodok je oprety o obmurovku, ja som tam napriklad dal CD profili a na ne SDK . my sme robili obloženie sadracom
Odpovedať
@veronika_4 nech si kamarat pozrie toto video https://www.youtube.com/watch?v=UhCia... , pripadne moze rovno preskocit na 1:40 min, tam je znazornena ta obmurovka.
Odpovedať
@nororo super, Ďakujem, a vieš mi prosím Ťa povedať aj to, čo je tá spešl rúra napravo od geberitu? Či je to nejaká ventilácia alebo tak? Lebo nevieme, či to môžme zamurovať, alebo to musí nejako trčať a tak..
Odpovedať
@veronika_4 ta spešl rura je na odvetranie alebo privzdušnenie odpadoveho potrubia. Podla ucelu sa na nu umiestni ventil ci hlavica. Ak ma sluzit na odvetranie tak predpokladam ze si ju tam nenechate, dost by to bolo citit, a potiahnete ju nad strechu. Ak na privzdusnenie, tak so spravnym ventilom vyjst s rurou do medzistresneho priestoru.
Odpovedať
@veronika_4 pistikus to napisal dobre. bud je na odvetranie smradu (metanu) z kanalizacie, vtedy ju treba potiahnut najlepsie az nad strechu. Ak je na privzdusnenie, vtedy sa pri splachnuti nasaje do kanalizacie vzduch, aby nevytiahlo vodu zo sifonov v dome. Vtedy treba osadit na nu privzdusnovaciu hlavicu a samozrejme nechat pristup vzduchu k nej. Pytajte sa firmy (vodara), na co to je.
Odpovedať
@veronika_4 neviem či ten ventil nieje malý na wc,tam by mala byť min hlavica Hl 810 dn 100
Odpovedať
@pistikus @nororo @daralbajda a stalo by sa niečo, keby som to teda zamurovala? vyvádzať to na strechu moc nechcem, keďže by to trebalo obmurovať a vyzeralo by to plano...a Tipujem, že ak je to na privzdušnenie, tak musím ísť niekam zohnať dáky ten kryt na to, nie?
Odpovedať
@veronika_4 Veľmi by sa miestnosť WC zmenšila, keby sa pred Geberit postavila 5 cm stena až po strop a to odvetranie sa vytiahlo až na strechu?
Odpovedať
@dedo758 noo ono skôr ide o to že na takéto technické riešenia už nemáme čas... ale tak uvidíme, dnes to musíme vyriešiť, tak pôjdeme za pochodu a potom dám vedieť, ako sme to vymysleli :)
Odpovedať
@veronika_4 ešte máte možnosť dať tam koleno a zasekat ju do steny a tak vyviesť minimálne pod strechu a ukončiť ventilom My sme to v kupelke riešili tak
Odpovedať
Minimálne si tam nechaj dvierka ,ono musí prisávať vzduch,lebo by vám mohlo potom vytiahnuť z wc,alebo vane,alebo čo máte na to napojené....musí tam byť možnosť pridávania vzduchu ,všetko zamuruj ,len ventil nechaj a tak aby ťahalo vzduch ,min 15x15cm
Odpovedať
@veronika_4 Len to nadobro nezamurujte, ale osadte, co tam ma ist. Zisti si,ci je to odvzdusnenie alebo prisavanie. Podľa toho sa zariadte. Keby ste mali v buducnosti problémy s kanalizacnym smradom v dome :-| ,museli by ste pracne búrať obklad a vymurovku,aby ste sa k tomu dostali.
Odpovedať
@originalx najlepsie pouzit sadrokarton, je uplne zbytocne davat porobeton.. potom uz len tlacitko Sigma 40 :)
Odpovedať
@all no tak nakoniec sa tam ukázal aj majster a zistili sme, že je to pretlaková rúra a poradil nám, že to kľudne môžme obmurovať, ale okolo vývodu aby bol priestor, tak sme to obstavali klasicky iporkami ( @jacky666 museli sme kvôli statike) a potom spredu zrovnali plátom sadrokartónu a je to :) inak ale Sigma 40 je asi najlepšia voľba aj podľa mňa :)
Odpovedať
@veronika_4 dúfam, že ste na tú rúru dali nejakú hlavicu a nechali jej aj kus väčší priestor okolo ako 15x15 cm
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?