Zabudovaný dávkovač tekutého mydla na keramickom umývadle

Tuzim po zabudovanom davkovaci tekuteho mydla na keramickom umyvadle, tak ako to byva na granitovych drezoch. Mate to niekto? Vrtali ste otvor do umyvadla diamantovym vrtakom s chladenim, ci radsej to neskusat? hmm?
Odpovedať
Profilova fotka
...Zuzka, čo má Lukáška ako ja Tomáška? :-) ... moja mama má takto dávkovač, ona má umývadlo s otvorom na batériu, v ktorom má dávkovač na mydlo a batériu má v stene... ;-)
Odpovedať
Vrtal som, ide to lahko. Umyvadlo prezilo bez nasledkov.
Odpovedať
@s555 daakujem za info. Ako si vrtal? Nemozes dat foto?
Odpovedať
Foto zial nemam k dispozicii, nebolo to pre moju potrebu. Vrtal som to velmi primitivnym sposobom - diamantovy korunkovy vrtak bez voditka v rucnej vrtacke, chladenie vodou. Podarilo sa to bez poskodenia glazury.
Odpovedať
Profilova fotka
@sevzuz vŕtať otvor do keramiky, to chce odvahu... Ak máte lacnejšie umývadlo možno, pretože je to 1:1 že Vám praskne, alebo sa odštiepi glazúra. Ak však máte dizajnové umývadlo za niekoľko stoviek EUR, rozhodne by som to neskúšal. Glazovanie je finálna úprava keramiky a ďalšie zásahy sú v podstate vylúčené. @s555 klobúk dole :-. ak sa Vám to naozaj podarilo. Ak zabudovaný dávkovač, tak zapustiť umývadlo do dosky a vŕtať dosku, prípadne to skúsiť s umývadlom z liateho mramoru...
Odpovedať
@janspanik dakujem Vam, ale dovolim si oponovat ze by to bola velmi riskantna operacia. Glazura nema povrchove pnutie, aby pri pouziti spravneho nastroja zasadne poskodila (opak je kalene sklo), podla mna sa glazovana keramika da dalej opracovavat, akurat to nema zmysel lebo glazovany je finalny produkt :) Vrtal som toto umyvadlo lepsie povedane drez: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... do stredu vlnkovanej casti povedla baterie Ja som si vsimol na viacero umyvadlach predlisovane otvory v hornej casti popri bateriovom otvore, a podla mojej logiky su na nejake pridavne zariadenia, staci ich prevrtat, takze predpokladam ze vyrobcovia myslia aj na to ze bude potrebny dalsi otvor. OK ak by to zaujimalo viacero ludi mozem spravit nejaky fotopostup, napiste mi :)
Odpovedať
@s555 no mna to urcite zaujima, ja mam zhodou okolnosti vybrane umyvadlo z ikea http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... a http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... je to kategoria "lacnejsich" umyvadiel ale mam s nimi uz 5 rocnu skusenost a su super. No len najst odvahu na vyvrtanie toho otvoru:-/ Nechces predsalen pridat ten fotopostup, prosim? @janspanik dakujem za info, je mi jasne ze je to 50:50 ale umyvadla zase tolko nestali ale efekt zabudovaneho "saponat" by bol na "nezaplatenie". Umyvadlo na dosku nechcem uz mam kupene baterie a aj umyvadla :-)
Odpovedať
@sevzuz Ok keď si tak pekne poziadala tak to za chvíľu pripravim a hodim sem.
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 ak je od výrobcu predpríprava otvoru v keramike (na vyklepnutie) je to v poriadku, no vŕtať otvor na iné miesto je naozaj hazard. Kalené sklo je o inom, ale keramika s glazúrou je krehká záležitosť... Ale ak sa Vám to podarilo, tak potom super :-)
Odpovedať
@sevzuz uverejnil som to ako fotoblog @janspanik nerozumiem preco by vrtanie malo byt hazard, vyklepnutie povazujem za vacsi hazard. Bud Vy mate prilis velky respekt pred keramikou alebo ja ziadny, no neviem ktory prisup je spravny :D
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?