WC v panelákovom byte a kúpeľňa

Profilova fotka
Ahojte strecháči, možno to tu už bolo rozoberané,no nenašla som nič,čo by zodpovedalo moju otázku. Zaujíma ma a teda moja otázka znie, je možné podať wc z pôvodného miesta ( čierna ) na nové miesto ( červená ) viď. obrázok? A po prípade bez dákeho schodíka či spádovania? A jedným vrzom, nejaké nápady na zariadenie kúpelne? Ďakujem za všetky dotazy :)
Odpovedať
Bez posuvania priecok ( stien v miestnosti WC) to urcite nepojde - nesplna to ani ergonomicke - priestorove naroky. Minimalna velkost WC bez umyvadla je sirka 80 cm (90 cm) a hĺbka 110 cm. Privod vody do splachovacej nadrzky by nemal byt problem ale pri otoceni WC bude potrebne vyriesit aj odpad - priemer odpadovej rury WC byva v cinzovych domoch od 100 mm - co je dost velka odpadova rura, pricom musi byt zachovane spadovanie (sklon) cca 2-3 % a musi sa vyriesit napojenie na hlavne kanalizacne potrubie, pricom norma urcuje maximalnu vzdialenost od hlavneho odpadoveho potrubia - 1 meter. Pokial by ste odpadove potrubie chceli viest v stene (urcite ho nechce mat popri stene - vonku) - je potrebne dostatocne nadimenzovat hrubku steny aby tam bolo mozne osadit (zasekat) odpadove potrubie, pricom musi byt zachovana nosnost /statika/ steny. - takze za stenou WC by vam ostal nepouzitelny volny priestor cca 20-30 cm. Je otazne v akej vyske sa nachadze terajsie vyustenie (napojenie) na hlavne kanalizacne potrubie. Idealne je oslovit skuseneho instalatera, ktory sa vyjadri k situacii priamo na mieste po obhliadke
Odpovedať
@beidela Dá sa, my sme tiež tak otáčali o 90° obe WC v byte. Ale ako pozerám na ten nákres, u teba to nebude praktické. Od zadnej steny WC po dvere je 80 cm, čo je žalostne málo. Pri každom sadaní a vstávaní si budeš trieskať hlavu o dvere. Dalo by sa pouvažovať aj na spojení WC a kúpeľne, čím získaš väčší priestor. A čo chceš mať v kúpeľni? Vaňu alebo sprchový kút? Lebo pri tejto konštelácii, ako to navrhuješ, tak sa ti tam vaňa nevojde.
Odpovedať
Profilova fotka
áno, rozmerovo by sa to muselo prispôsobiť, s tým sa počíta, so stenou sa ešte dá hýbať, nakoľko sme ešte pred prerábkou,len rozmýšľam,ako by to najlepšie bolo a vychádzalo. A asi som tiež mala uviesť,že by som chcela wc závesný, čo by mi zas poriešilo problém so stupačkami, ak by sa v budúcnosti mali meniť,keby bol takto bokom. Hmmm.... Takže by sa musela zmenšiť kúpuľka aj asi o dosť....
Odpovedať
najprv nám napíš predstavu čo všetko by si v kúpeľni chcela, pretože najdôležitejšie bude ak sa vyrieši ten výklenok v rozmere 190x90 kde môže byť väčší sprchovací kút, prípadne skrytá práčka a sušička a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som tak rozmýšľala, že dať rohovú vaňu do ľavého rohu, k dverám umývadlo a do toho zákrytu práčku, inak neviem ako by som to tam popchala. Určite chcem oddelený záchod od kúpelky. A z tohoto prečítaného tu sa asi budem musieť zmieriť s wc na pôvodnom mieste,hmmmmm Lebo keby som ho otočila, potrebujem za záchodom asi dosť miesta na odpad a všetko a potom v kupelke by ostal mini priestor, v podstate ako písal ULTRA.... celé zle totok.... dáke nápady ešte ?
Odpovedať
@beidela tiež máme otočenú toaletu o 90st., máme spojenú kupelnu s wc. Zavesnu misu sme vyberali so skrat.hĺbkou, získali sme tak cca 8cm k dobru.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@beidela Ahoj, mozem sa spytat, ako ste to nakoniec poriesili? Prip. foto ako to vyzera? Momentalne stojime presne pred tvojim problemom a neviem, co a ako premysliet, aby to bolo co najlepsie a najergonomickejsie :( . Rozmyslam uz asi 2 tyzdne a nejak neviem pohnut. Dakujeeeeem krasne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?