WC. od kuchyne treba dvoje dvere?

Profilova fotka
Dala som pôdorys domu na modrej streche cz.a jedna pani mi napísala že bude problém pri kolaudácii.Lebo medzi WC ktoré je samostatné pri kúpelni vpredu Že medzi týmto WC a kuchyňou nemám dvere.Teda na WC dvere sú.Ale že podla noriem v čechach treba medzi kuchyňou a WC dvoje dvere.Teda v projekte mam kuchyňu otvorenú.Je tam oproti kuchyni stena z druhej strany šatník A ten prechod od kuchyne k spomenutemu WC no tam dvere neplánujeme.Musia tam byť dvere?
Odpovedať
https://zakonyprolidi.cz/cs/2009-268 § 10 čl. 6
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 ale ja chcem vedieť či to platí aj pre slovensko.Okrem toho mam zato že z mojej kuchyne nie je zachod vidieť.Kychyňa je oddelená od WC stenou a až za rohom tej steny sú dvere do WC.
Odpovedať
@kuratko22222 Nejde pouze o kuchyň, ale o pobytové místnosti. Ale jak je to v SR nevím.
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 No detské izby a spálňa maju dvere a obyvačka z kuchyňou sú od WC na druhej strane domu Je tam stena pozdlž steny šatník.Tak dufam že to stačí.Nechcem tam mať plno dverí
Odpovedať
@kuratko22222 Myslim ze nie, aspon u nas to pri kolaudacii (8.7.2017) nikto neriesil. Tiez mame otvoreny prechod.
Odpovedať
Profilova fotka
@peonko Ďakujem.Veď by to bolo už príliž Tolko dverí.Hlavne že sa všade v časopisoch o bývaní píše o vzdušných priestoroch otvorených kuchyniach.No ak to češi majú v stav.zákone tak ich lutujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 my sice byvame v byte ale tiez to mame tak - dvere na wc vedu do chodby a z chodby do kuchyne je len otvor bez dveri.
Odpovedať
@kuratko22222 dvere do WC by som dala z kúpeľne.. máme vstup do sprchy s wc z jedálne, kde sú len 1 dvere, pričom v projekte bolo wc ešte oddelené ďalšími dverami, nedali sme ich a ľutujem..občas prejde do jedálne nepríjemný vzduch s wc..keď budem po rokoch meniť obklady, tak priečku, ktorá oddeľuje wc od sprchy dám domúrovať až po strop a dám osadiť dvere ako bolo v pôv. PD
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla V kúpelni bude namiesto vane sprcha A to od steny po stenu Bezbarierovy prístup.WC v kupelni rušíme.Tak ako je WC z chodby tak ho chcem Nie v kúpelni ani dvere do kúpelne z WC.Nechcem aby mi návštevy chodili po kúpelni.Na WC bude aj umyvadlo .Návšteva nemusí ist do kúpelne.Preto chcem dvere do WC z chodby A ta kuchyňa je fakt až za stenou. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 nemali by ti robit problem pri kolaudacii. Oni niekedy riesia aj taketo malickosti ale vo vacsine nie. Tak vyskusaj a potom ked budu mat nejaky problem to budes riesit.
Odpovedať
@janetbla obe tieto varianty maju svoje pre a aj proti, takto je fajn to riesit ako si popisala skrz tie rozne pachy, ale napriklad, ked niekto bude chciet ist do sprchy a iny na wc, tak je lepsie aby nechodil mu do kupelne nie? To uz potom mohlo byt spojene wc s kupelnou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Esteze nemas hned oproti wc @peonko :-p Super to vyzera, podla mna toto su veci, s ktorymi by nemal byt problem pri kolaudacii :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?