Výška murovanej vaničky

Profilova fotka
Ahojte, do akej výšky treba vymurovat sprchovú vaničku . Budeme mať sprchový kút s rozmermi š.130cm*180cm- proste veľkýýý :-P v podstate od steny po stenu a ideme murovat len ten vonkajší múrik. rozhodujeme sa medzi 5-10cm.ešte sa chcem opýtať, kde potom treba umiestniť skleneny panel s dverami. do stredu vymurovaneho murika, alebo radsej na jednu alebo druhu stranu(dovnutra kutu alebo až za murik von ) Dakujem za radu.
Odpovedať
Ahoj. Nemáš náhodou k tomu nejaký obrázok? Niekde na stavbách sme to robili tak, že sa vanička kúpila so sprchovým kútom (ale radšej by som zvolil inú variantu), niekde sme sprchový kút ohraničili tvárnicami (15-20cm) a na to položili potom sklo a niekde sme to len jemne vyspádovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@angie1301 Preco tam ides murovat ten murik? Sak dvere osad na zem a mas to total bezbarierove...
Odpovedať
@angie1301 budeme mat " trochu" mensi od vasho 100 X 120 a nebudeme murovat ten deliaci murik.. proste sa to len vyspaduje.. maximalne by som nejaku tesniacu listu dala na spodok...
Odpovedať
nerob bez múrika, sestra má na banuje, voda je všade..
Odpovedať
@angie1301 Dobrý den. Jako obvykle 50 % murovat, 50 % nemurovat. :-p :-p :-p :-p :-p Co včil ? Já mám také velkou sprchu a mám tam schodek cca 10 cm. Měl tam být závěs. Nikdy ( za 22 roků ) tam nebyl. Voda se udržuje za schodkem. Syn má také velkou sprchu a také schodek. Měly tam být zašupovací dveře. Nejsou ( 10 roků ) . Také se voda udržuje za schodkem. Nevím, jestli bych to dělal bezbariérové. Stačí trochu přicpaný odtok a dítě Vám vyplaví celý byt na to tata. Když tam bude schodek, tak to bude trvat déle. :-D :-D :-D :-D :-D Čili, je to pouze na Vaši úvaze. ;-) ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
áno vymurujeme ho, a asi 5cm. na to skleneny panel a 70tky dvere pojdu bude to stacit??
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 predsalen sa bojím zatekajucej vody....pár rokov to može byt super ale čo ak náhodou. nehovorim ze murik je super ale aspon istota no..
Odpovedať
Profilova fotka
@rebelix nemám ale to je v podstate len miestnost na ktorej konci my vytvoríme sprchový tým jedným murikom od steny po stenu vzhladom nato, že to je obdlznik. kupelna
Odpovedať
Profilova fotka
@angie1301 predpokladam ze tam budu sklenene dvere a tie predsa vodu nepustia... Ich ram sa silikonuje, za par rokov presilikonujes a mas zas pokoj.
Odpovedať
Profilova fotka
Celkom nerozumiem tvojej otazke, resp. o co ti ide? Asi si sa nam tu dosla pochvalit, aky velky sprchovy kut budete mat, lebo rozdiel medzi 5-10 cm nieje skoro ziadny... Osobne by som to riesil bez muriku, aspon nebudete zakopavat a bude to ovela krajsie! 70tky dvere do takeho velkeho kutu? To vam niekto robil navrh? Musel byt sikovny. Osobne by som na tvojom mieste poziadal niekoho o odbornu radu a nie navstevoval supermarkety, kde zamestnanci jeden den predavaju sanitu a na druhy pecu rozky. Nehnevaj sa, ale podla toho co si tu napisala, mate velmi zly navrh, ci predstavu.
Odpovedať
Tiez myslim ze je to blbost, ved to je velkost panelakovej kupelne, udrziavat taky sprchac je za trest. Aj ked ho vysppadujes pena ti tam stale bude zasychat + vlasy. Mame v saune 0,90mx2,5m sprcha + ochl. vedro a nastastie tam nik nepouziva sampon a mydlo,umyvat by sa mi to vkuse nechcelo. a to tam nemame sklo, to mam len jedno 110cm a volam ho moje nestatsie za trest.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?