Vynechanie záchodu v kúpeľni

Zaujíma ma Váš názor na vynechanie záchodu v kúpeľni s tým, že by sa nechalo len WC pri vchode do domu, čiže oddelene od kúpeľne. V dome by bol ešte druhý záchod v kúpeľni na poschodí. Vynechať tento záchod by sme chceli vypustiť, lebo bez neho by sa dala kúpeľňa lepšie rozvrhnúť.
Odpovedať
1
2
dnes sa prediera do stavebnictva pojem- hostovske WC, hostovska izba a pod. nestaviame penziony ale rod. domy s co najvacsim vyuzitim. Ja by som kvoli jednej toalete menej na prizemi nemal tazky spanok. Poznam pripad, ze v bytovke maju 2 toalety lebo pani domaca musi mat vlastnu... takze treba sa rozhodnut v suvislostiach- cena / zastavany priestor / jednorazovy komfort pre navstevy / upratovanie. Ale 2x WC v dome je enough!
Odpovedať
@peter0 ak vam to tak lepsie vyhovuje, tak si tak spravte. ale moj nazor je taky, ze skor by som vypustil ten zachod hned pri vchode. navsteva vam pride zopar krat ale vy budete neustale kazdy den chodit kvoli zachodu na chodbu, ked ho mozte mat v kupelni alebo pri? neda sa vam to este nejako inak vyspekulovat?
Odpovedať
@peter0 svokrovci majú dve kúpelne s wc v nich, tá, ktorá je na prízemí, je pre mňa nepraktická, lebo ak chcem ísť na wc, niekto je v kúpelni a opačne, na poschodí sa využíva hlavne večer...z môjho pohľadu je to wc na prízemí v kúpelni obmedzujúce, určite by som dala wc mimo
Odpovedať
za mňa jednoznačne jedno samostatné WC. Ja záchod v kúpeľni vyložene neznášam.
Odpovedať
Dal by som wc samostatne niekam pri kúpeľňu, aby to bolo blízko a to wc na chodbe by som zrušil. Je to od ruky aspoň podľa mňa. Treba si nad to sadnúť a pošpekulovať. Lebo toto podľa mňa by praktickým riešením nebolo, že by sa zrušilo v kúpeľni a ostalo len na chodbe :/
Odpovedať
Miesto wc komoru,záchod vedľa schodov?
Odpovedať
@lenkar55 komora je vedla kuchyne. Ďalšia by bola zbytočná. Navyse by to nas “problem” nijako neriešilo. @ado15 teoreticky do toho wc pri vchode by sa mohla dat pracka a vysledok “úspory miesta” v kúpeľni by bol rovnaký. Ale predsa len, je praktickejšie mať wc mimo kúpeľne. @dromitan Ved sedím a špekulujem a preto sa aj cudzích ľudí pýtam bo viac hláv viac rozumu.
Odpovedať
To samostatne WC urcite nerusit. Mat tecucu vodu a wc pri vchode je nevyhnutnost, clovek si moze hned umyt ruky ked pride, alebo sa vycurat pred odchodom a nemusi behat niekam prec. Rovnako, ked robi napr. na zahrade, je to wc hned dostupne. Ja by som sa skor opytal, je vobec ta dolna kupelna nutna? My sme mali v projekte tiez ze dole kupelnu, hore kupelnu. Dole je jedna mala izba, akoze mala byt hostovska, hore spalne a velka kupelna. Na zaklade rozhovorov s ludmi sme zistili, ze sa ta dolna kupelna prakticky nepouziva. Nie ako kupelna. Len ako pracovna (pranie/susenie), ak vobec. Takze naco tam vobec je? Hostovska? Akoze pardon, kto bude ten host? Niekto cudzi? Idem to prenajimat cez airbnb? Nie? Takze to bude hostovska pre niekoho z rodiny? A preco sa ten niekto z rodiny nemoze vybehnut osprchovat hore? My sme dole kupelnu uplne zrusili, ostalo nam len WC. A z hostovskej izby je pracovna (v zmysle praca - stoliky, skrinky a pod), nech mame "cistu" spalnu. Kym su deti male, sluzi ako hostovska jedna z detskych izieb. Ked vyrastu, tak hostia prespia na gauci. A hornu velku kupelnu sme rozdelili na dve. Jednu centralnu s vanou, umyvadlom, wc, kotlom, prackou a susickou, druhu miniaturnu so sprchou, umyvadlom a wc. Do tej miniaturnej mame dvere len z nasej spalne, takze je to nasa kupelna. Priestor, ktory nam dole po kupelni ostal sa dnes vola satnik. Su tam skrinky na topanky, skrinky na kabaty, bundy, .. ani si neviem predstavit, kam by sme tie veci dnes dali.
Odpovedať
@peter0 myslela som skôr prekresliť tu časť medzi vchodom,kuchynou a schodami. Komora s oknom tam, kde je teraz wc ale s vchodom z kuchyne a wc presunúť ku schodisku, oproti tej izbe a z kúpeľne vyhodiť wc. Bolo by to oddelené a ani nie v chodbe. Len taký nápad :-) Podľa mňa pri dvoch izbách dole je kúpeľňa celkom nutná. Mozno by stálo za uvazenie či je potrebna sprcha aj vaňa.
Odpovedať
@peter0 vynechajte, v kupelni mat zachod je aj tak blbost. Lepsie su samotatne wc-ka :-) :-)
Odpovedať
@cache A kde si nechal technicku. keď maš kotol v kupelni? A to ma prijmať rady od takeho odbornika?
Odpovedať
kludne wc z kupelne zruste.. ja nie som zastancom wc v kupeni, ale ked to priestor inak nedovoli co uz, ale vas pripad to nie je... wc pri vstupe ma svoje pozitva-ak sa deti hraju von a treba im na wc, maju to hned za dverami, nemusia behat cez cely dom a pravdepodobne obute :-D ALE vo vasom pripade je to wc pri vstupe nestastne riesene (podla mna) a to z toho dovodu ze je v "spinavej" zone...ja osobne nemam rada ak hned v zadveri su dvere do wc, alebo donejakych izieb..no.. tak ja som za to co tu uz bolo spomenute...ze komoru posunut tam ako je teraz to wc a wc dat vedla schodov-bohuzial ale bez okna....som to aj nakreslila :-D inak, ta izba vlavo od vchodovych dveri sa moze kludne zvacsit
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren A naco by mi bola technicka? V kupelni mame zastenok, za nim je kotol, nadrz na tuv a este aj susicka. Nekurim tuhym palivom, aby som potreboval technicku miestnost. Myslis, ze ludia co maju plynove kotly v bytoch maju nejaku technicku miestnost? Btw, zrovna ta pozicia kotla a ten zastenok je povodna sucast projektu, ziadna nasa uprava. A este mi prosim povedz, aku odbornost treba na to sa rozhodnut, ci mat alebo nemat technicku miestnost.
Odpovedať
samostatné nechajte, a v kúpelke zrušte, pre prípad nutnosti máte druhé wc na poschodí...
Odpovedať
@cache ono, niekdy sa spodná kúpeľka zíde, hlavne, ak je už človek starší a nechce sa mu hore, prípadne, ak sú deti väčšie a rodičia si z hosťovskej spravia spálňu a deti majú svoj kľud hore a rodičia dole alebo dieťa zostane s partnerom bývať v rodičovskom dome a hneď majú v podstate 2 bytové jednotky ver, že deti rýchlo rastú, ani sa nenazdáš a zistíš, že ak nemáš 2 kúpeľky, tak tam zostanete sami, lebo mladí chcú byť samostatní
Odpovedať
Určite ti stačia 2 wc v dome!. My sme tiež zrušili tretie wc, ktoré nám projektant nakreslil. je to hlúposť mať 3 wc v dome. My máme samostatné wc pri kúpelni (je to aj od vchodu blízko). Druhé wc máme v rodičovskej kúpelni pri spálni.
Odpovedať
@evit81 Ja len reagujem na túto tvoju hlášku: "... je to hlúposť mať 3 wc v dome..." Je to dosť odvážne takto generalizovať. Myslím, že záleží od potrieb domácnosti a jej členov, koľko WC a iných miestností potrebujú. To, že ty nepotrebuješ, neznamená, že je to hlúposť mať 3 alebo viac WC v dome.
Odpovedať
@ruren kotol je na chodbe pri vstupe ako je komin. Kúri sa plynom a vzduch sa berie z komínu Cize dovod na technickú nevidím, keďže komín môžem skryť do skrine. @ellanna napad asi celkom fajn, len neviem ci je dobrý nápad mať nevetrané WC. Aj keď to by asi išlo vyriešiť vetracou šachtou v komíne.
Odpovedať
@cache To je predsa normalne, keď v byte preraba kurenie a to väčšinou prechadza z gamatiek na radiatory, tak ho umiestni spravidla do kupelky.Tam nejak moc nema na vyber. Ale postaviť novy dom a zasrať si kupelku kotlom je poriadna somarina a vyhovorka, že to ne ja, to projektant neobstoji.
Odpovedať
@peter0 Skriňu na chodbe ľudia maju, aby mali kde ukladať veci a nie skryšu na komin.
Odpovedať
POkial to priestor dovoli, som za 2wcka, ale oddelene od kupelne. Wc v kupelni len prida k zdroju bakterii. Mozes cistit na dennom poriadku, vetrat oknom, odsavacom, ale pri predstave smradu po velkej, by sa mi tam moc do umyvania zubov nechcelo. Zijem vo Svajciarsku a tu je zauzivane, ze aj ked ma byt 2wcka, tak vzdy su aspon jedno z nich naprojektovane v kupelni. Mam uz z toho koprivku, a protivi sa mi to. V dome mam jednu kupelnu, pretoze to nie je penzion a nejake prespavacie navstevy a kvartirovanie tetky babky na tyzden tiez neplanujem, tak jedna solo velka priestranna kupelna plne postacuje a wcko mam jedno na prizemi a jedno na poschodi ale obe su oddelene s umyvadlom a oknom na vetranie. 3wcka v dome bezneho formatu, mi pride chore, to uz potom daj 4, aby sa jedno dieta neurazilo, ze nema vlastne :-D
Odpovedať
@chrobak7 kolkokrat tyzdenne z nich pucujes? :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@slummdog dve su uplne optimalne riesenie a ked su samostatne tak je to podla mna pohadka. Je to prakticke, funkcne a clovek to v praxi pri byvani jednoznacne oceni. Je uplne ine na niektore veci sa kukat len na papieri, na projekte a ine je realne v takom dome fungovat :-) Cloveku sa mnohe veci zdaju takto fajn a realita moze byt casto uplne ina :)
Odpovedať
AK MAS TOALETU HORE, tak dole ju nepotrebujes v kupelni
Odpovedať
@ruren Za prve, ja sa na projektanta nevyhovaram. To bola poznamka na zaver. Ja som technicku ani nechcel. Zopakujem, naco technicku? Preto ze je to tradicia? Pretoze ked sa kurilo na tuhe palivo, bolo treba priestor? Kotol so zasobnikom zabera velkost jednej mensej skrinky, preco by som mu mal venovat viac priestoru? Chapem ako si to predstavujes, ze vojdem do kupelne a vyskoci na mna trciaci kotol, ktoremu sa musim vyhnut a vsade armatura. Nie. Nemam to tak. Chapes, co je zastenok, ano? Kotol je schovany za nim a nevidno ho. Za druhe, predstav si, ze aj novostavby bytoviek mavaju vlastne kotly. Nie vsade sa chcu napajat teplarne a nie vsade riesi investor centralnu kotolnu, hlavne ked ide o mensie stavby. A predstav si, jeden kolega v takej bytovke byva a ma vlastny kotol a ma to riesene velmi podobne ako ja. Kotol je pekne elegantne schovany, nezavadzia a nema ziadnu technicku miestnost, ktora by zbytocne zrala metraz.
Odpovedať
Mozno od veci otazka, ale mna by zaujimalo, ti, co nemate technicku ani práčovňu, kde dávate napr. zablatene cizmy, alebo aj nie zablatene, proste kde umyvate topanky, kde umyvate take tie spinavsie, ci vacsie veci..Ja si neviem predstavit, ze by som to mala umyvat v kupelnovom umyvadle.. =-) Tak isto ten kotol a zasobnik na vodu mi pride ovela estetickejsie a praktickejsie mat v technickej, nie v kupelni, ci nejakej skrini.. Alebo kde mate napr. filtre na vodu napojene..to asi nema kazdy, chapem, ale neviem si predstavit, kde by som ich mala, ak by nebola technicka miestnost.. A uz take, ze kde skladujete veci, co nemozu zamrznut, cize v zahradnom domceku byt nemozu, napr. nejake farby a pod.. Pride mi ovela praktickejsie mat kotolnu, kde toto vsetko je, plus my napr. tam mame aj pracku a aj snury na susenie.. Mat 3 WC v dome a ziadnu technicku miestnost, to mi pride divne..
Odpovedať
@peter0 jednoznacne je to praktickejsie! viem z vlastnych skusenosti :-D :-D
Odpovedať
@akvi Ak to bolo na mna, tak si zabudla tuknut na "Odpovedz". Zablatene cizmy a podobne veci nechavam v garazi (samostatne stojaca), ked chcem take nieco umyt tak zvacsa na dvore, resp. to necham vyschnut a len to oklepem. Na prechadzky so psom predsa nenosim bezne topanky co beriem na druhy den do prace.. Filtre mam hned pri kotli, snurovy a polyfosfat. Veci co nemozu zamrznut - po dostavbe sme takeho mali dost (farby, penetracie, rozne omietkove ci sparovacie hmoty, tmely), bolo to v kumbale pod schodami a kedze vsetko taketo treba zvacsa do roka od otvorenia spotrebovat, tak to potom vsetko slo na zberny dvor. Nepredpokladam, ze este niekedy budem mat taku koncentraciu tychto veci naraz na jednej kope a ten zvysok farby po nejakom malovani izby v buducnosti prelejem do mensieho kybla a mozem to nechat znova v kumbale, ale nebal by som sa to dat ani na povalu (zateplena), alebo vklude aj do tej garaze (je z polovice zapustena do terenu - svahovity pozemok, a bratislavsky kraj, minuly rok som mal v garazi 25l bandasku s vodou a nezmrzla). Estetickost - prikladam vysek z podorysu, kupelna. Kotol a susicka su schovane. Ako som spominal skor, kupelna bola povodne vacsia (pokracovala hornou prieckou), ale rozdelili sme ju na dve "panelakove".
Odpovedať
@cache Ty to nazývaš výklenok a ja tam vidím technickú miestnosť zo vstupom cez kúpeľňu. Akurát tam asi chýbajú dvere. Tak nás tu neoblbuj.
Odpovedať
@ruren Nehnevaj sa, ale miestnost je miestnost, nie 2 metre stvorcove este pod stresnou sikminou, ktore nie su na projekte ani vedene ako miestnost.. V tejto mojej "technickej miestnosti" rozhodne nemozes skladovat ani farby, ani umyvat topanky ani nic podobne, je tam len kotol so zasobnikom, susicka, kos na pradlo a metly..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?