Vymeniť, či nevymeniť žľab?

Dobrý deň, nám nasledovný problém, robíme rekonštrukciu kúpeľne a rozhodli sme sa pre sprchový kút KOLO Geo 6 90x90 pevné stena a otváracie dvere. kúpili sme žľab Alcaplast 850, v predajni mám povedali že je vhodný do kútov 90x90, žľab mám uložil vodár, obkladač obložil a včera prišiel aj sprchovací kút a nastal problém, pevná stena kútu sa da rozšíriť len na 87 cm (vonkaší rozmer) kôli nerovnosti steny a tým pádom otváracie dvere prekrývajú žľab, prosím o radu ako vyriešiť tento problém dá sa kúpiť predlženie len o 3 cm a to nerieši problém pretože šírka sprchovacie kúta je 5 cm a aj tak by otváracie dvere prekrývali žľab. otázka je ako to teraz vyriešiť.. vymeniť žľab za menší? odrezať 10 cm z roštu žľabu? ale to potom neviem ako vyplním tých 10 cm. neviem kto spravil chybu ale poviem vám som pekne nahnevaná... prikladám aj foto žľabu. Vopred ďakujem za odpovede....
Odpovedať
Vratila by som kut a dala urobit novy na mieru,alebo kupila hotovy,ktory ba pasoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Odrezal by som kusok vrchu zlabu tak aby sa po osadeni dveri dala ta mriezka vyberat pre cistenie.
Odpovedať
Ako to, že kút 90x90 má maximálny vonkajší rozmer len 87cm? Určite by som to reklamoval...
Odpovedať
ale vyzera to krasne, presne taketo nieco si ja predsavujem v mojej kupelni c. 2
Odpovedať
@ to je uplne normalne, ze kut nema tych 90. Mozno jeden z desiatich
Odpovedať
Asi pred 10 rokmi sme riesili nieco podobne, nakoniec sa to riesilo kupou vacsieho kuta a jeho zuzeniu, co vsak nebolo uplne jednoduche, lebo kalene sklo sa neda rezat, pouzili sme jeden original a druhy diel sa vyrobil z lepeneho skla, ktore sklenar urobil na mieru aj do neho vyvrtal diery na vodiace koliecka. Cenovo to nebolo drahe, kut 100x100 sme dokonca kupili vo vypredaji lacnejsie ako 90x90, bolo vsak treba vela rozmyslania a bola to piplacka prisposobit tak, ze by dobre bolo :)
Odpovedať
Profilova fotka
Vypada to tak ze vam ho zle osadil vodar , ten zlab my mame tiez tento alcaplast 850 a vosiel na na 90 resp 89 sprchovy kut, nam ked osadzali zlab tak su na nom take akoby som to nazval kraje ktore maju cca 2 cm , ti kraje mali ist priamo na tehlu alebo mur potom sa to malo omietnu a dat obklad, potom by ste na pravej strane nemali ten kusok obkladacky a mriezka by bola presne po koniec sprchoveho kutu, hadam to je na foto vidiet
Odpovedať
ahoj odpoveď na tvoju otázku je : neviem či predavač ktorý vás obsluhoval vám predával aj kút aj žľab. Ak hej tak nebol odborne vyškolený nakoľko Vás mal upozorniť ,že kút čo kupujete nieje na podlahu ale na vaničku. Ale nikde nieje napísané že sa nemôže dať na podlahu ale treba rátať ,že kúty určené na vaničku nemajú rozmer 90 cm ale len do 87-88 cm kôli vaničke(aby boli na stred hrany vaničky) tá má 90 cm ale pritom kúty ktoré sú určené na podlahu sa nemôžu dať na vaničku pretŕčali by. Žľab je osadený správne. na podlahu od kola je rada: S 600 ale v podstate aj NIVEN a NEXT tie ostatné by som nedoporučoval. apropo kút čo máš je rámový keď ho vymeníš za bezrámový tak ten by ti tam mal sadnúť. no na margo muskaat ten pokiaľ mu to dobre neutesnia môže mať v budúcnosti problémy s presakovaním vody alebo aj upchávaním odpadu. 1) nesprávne osadený žľab. Žľab je určený do priestoru nie ku stene. ak už ho chce mať tak nech ho už nedáva rovno ku stene ale cca 5 cm od nej (od kraja lemu kam sa dáva taká lepiaca tkanina v páse, na jeho fotke sa lepí na to čierne okolo pod tým polystyrénom a betón ) za druhé s tým odpadom môže byť časom problém dve kolená je trochu veľa keď už riešil by som to 45 stupňovými kolenami nie 90.
Odpovedať
môj názor,kedže mám s týmto dosť velké skúsenosti,je:žlab je osadený čo sa týka rozdelenia na strany správne,čiže ostalo presne 90 cm,rovnoká medzera napravo,ako vlavo.Len je dosť vysunutý do sprchy,čo neni dobré,pretože pri sprchovaní musí užívatel stáť na tom žlabe,Mi žlab riešime ešte pred montážou s majitelom,či ho chce od steny O cm,alebo 5 cm,aké výhody a nevýhody to má.Niektorým klientom predok žlabu dávame tesne do steny,kde obklad sa dostane pekne okolo bočnej prednej hrany ,kde sa dá už iba silikon.ale tenučký,je to tip-top a pekne to vyzerá,voda nemá šancu sa dostať susedom,klient nestojí na žlabe,ked sa sprchuje atd.Silikon ako je na obrázku,to je hrozné tam,boli zle urobené dorezy ku žlabu,tak to zakryli pred majitelom silikonom.Dlažba by mala byť dorezaná ku žlabu max 1 mm špára,iba na silikon,a dlažba by mala byť 1 mm nad okrajom žlabu,aby voda pekne stekala do žlabu,samozrejme pekne zabrúsená atd.Takže,žlab je osadený do bokov správne,ale daleko od prednej steny,zle dorezy ku žlabu.Na chybe je predajca,nie vodár.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?