Výmena pračkového rohového ventilu v stene

Zdravím, po predchádzajúcom majiteľovi - vodárovi/kúrenárovi sme si našli nepríjemné prekvapenie. Rohový ventil k práčke netesní a po otvorení z neho kvapká voda mimo hadice. Chcem ho vymeniť, ale je veľmi ťažko dostupný v stene - ako vidno na fotkách (je tam podložený aj pohárik do ktorého kvapká voda). Vedeli by ste prosím poradiť ako/aké náradie použiť na jeho odstránenie a výmenu za nový? Vďaka!
Odpovedať
Jedno, dve kolienka a pár predĺžení a vyviesť ho na úroveň obkladu.
Odpovedať
Odstavíš vodu. Vytiahneš odpadovú rúrku aj so sifónom z hrdla von. Vytočíš von ventil. Natočíš dve mosadzné 1/2" jedničkové kolená, s ktorými spravíš odskok, aby si nebol tak blízko odpadu. To bude ešte asi stále hlboko, tak sa použiješ mosadzné predĺženia, aby si sa dostal na úroveň steny. Ideálne by to potom bolo dobré zazátkovať a skontrolovať, či všetko tesní. Kľudne aj deň-dva. Potom by som to zahádzal, vymenil kachličky a až potom do toho natočil nový ventil... A náradie - kúp jedny Knipexy cobra 250. Na toto ideálne a využiješ aj inde po dome. Na nový ventil vidlicový kľúč, aby sa nepoškriabal.
Odpovedať
@matusgajdos Predovšetký pred demontážou ventila odstav vodu!!!!! Potom vytiahni odpodovú trubku aby si mal "manipulačný "priestor na vytočenie ventilu...Dal by som jedno kolienko vsuvku s tým istým priemerom druhé doň ako aj predĺženie také dlhé aby Ti mierne presahovalo na obkladačku a naň natočiť práčkový ventil aby hadica na práčku šla zospodu..Všetko perfektne utesniť silikónovou páskou alebo niťou všetky závity... Ak to nevieš zavolaj si iného "vodára" ako majiteľa a ten už vie čo s tým...Neboj materiál nemôže vísť na viac ako 20-30E a práca ako sa s ním dohodneš, ale ak je od fachu tak mu to nemá trvať viac ako 1.hodinu, ak viac tak ho pošli preč...Veľa zdaru ;-)
Odpovedať
@dedo758 ..kúrňa @dedo predbehol si ma :-D ...Ty si dal aj ilustračné foto.. ;-)
Odpovedať
@technik007 Nie silikónovou, ale teflónovou niťou... :-) Napr. Tangit. Toto je 20 m balenie, zhruba na 25 ks 1/2"-ových závitov A tie Knipexy
Odpovedať
@dedo758 ..SORRY myslel som teflón a nie silikón... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matusgajdos Ak sa pytas na naradie tak asi skor zavolaj vodara... nech ta nevytopi.
Odpovedať
Profilova fotka
Vytacaj ho v protismere hodinovych ruciciek ;-) Snad nemas digitalky :-) :-)
Odpovedať
Pozerám ,že je to expertov tak vôbec urobiť vodu a odpad hoci ,len ku práčke ..
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne.... najskor kupit naradie, material, teflonovu nit... pri vytacani praskne odpadove potrubie, potom sa zalomi zavit v stene ... co tak nmiesto vypisovania vo fore dat odbornikovy 20e a mat po starostiach?
Odpovedať
@jajacon citak si uvodny prispevok? Byvaly majitel instalater a vodar toto spachal... No ked narazi na jeho spoluziaka, tak zbohomaleluja.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 cital som, to bol babrak co robi hambu remeslu :-) nasrat do ruk a tyzden nepustit k vode.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?