Vydrží Ikea kuchyňa vlhkosť v kúpeľni?

Dobry den, chcem sa opytat či by vydrzali komponenty (2 skrinky s doskou) z ikea kuchyne vo vlhkom prostedi kupelne. Mate stym skusenosti? Alebo poznate odolnost? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/blog/taylo... tuto som nasla nieco
Odpovedať
Profilova fotka
Vydrzat nieco vydrzi kazda skrinka, aj ked nie je urcena do takehoto prostredia. Aj ked neviem ci osobne by som to riskoval, lebo po par rokoch mozes menit ;-)
Odpovedať
@mishelbird Ja mám v kúpelni kuchynskú dosku IKEA, ale len tú ... Mám ju posadenú na vymurovaných múrikoch. Je tam 5 rokov, nie je jej absolútne nič ... Je v nej aj vsadené umývadlo, do výrezu. Proste bez problémov ... Mám tam aj 2x dvierka, nie sú z ikei, ale nie sú ani special do kúpelne ... Klasická drevotrieska potiahnutá bielou lesklou fóliou. Tiež bez problémov ... Nič im nie je ...
Odpovedať
Myslím, že je to absolútne jedno, pokiaľ na tom nábytku, na tej skrinke nebude stáť voda permanentne, tak to by nemal byť absolútne žiadny problém si myslím. :-)
Odpovedať
@anetik_01 Ahoj, voda tam stat mozno nebude, ale v kupelni je permanentne vlhko, takze ako keby tam stala... :-|
Odpovedať
@slavo_11 Ahoj. No neplanujeme tam zase zostarnut, ale zase to neznamena, ze si to budeme zariadovat na par rokov, to je pravda.
Odpovedať
@ninaclaudius Dobry den. Mne skor islo o to ze tam chcem aj pracku a chcela by som to tou kuchynskou doskou pekne spojit. Ale pekna skrinka. Vdaka :)
Odpovedať
ak skrinky zabezpecis proti vlhkosti tak, aby sa vlhkost prilis nedostala ku korpusu, tak vydrzia. ved aj v kuchyni je ista vlkost, najma v okoli umyvacky a drezu. dosku si davaj drevenu alebo kameninovu, dvierka nie laminovane ci foliovane, len striekane.
Odpovedať
Ok vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishelbird Neviem ako majú IKEA skrinky poriešené hrany vzadu, ale keď sú všetky hrany olepené ABS hranou a kvalitným lepidlom, tak nevidím problém. Ja som robil všetky nábytky do našej kúpelne (mám ich v albume) už pred piatími rokmi, a dodnes všetko je v poriadku. Dvierka som použil fóliované, a fólie sa neodlepujú (tie fólie z MDF-ky sa začnú odlepovať pri vyššej teplote - čo v kúpelni nehrozí). Takže voda a vlhkosť sa nemôže dostať do kontaktu s neolepenou hranou, lebo potom doska sa začne nadúvať.
Odpovedať
@mishelbird mma by len zaujimalo aky je rozdiel medzi skrinkou urcenou do kupelne a do kuchyne .... Podla mna absolutne ziadny. A v kupelni nema byt pernamentne vlhkost lebo sa potom tvoria plesne ....
Odpovedať
Profilova fotka
@mishelbird mne drzi uz pat rokov... vyse pat... a v pohode, nenapucala :) mam ju ako umyvadlovu, vedla mam priestor pod doskou na pracku a susicku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kaktusik007 super dikes :) presne takto to chcem! Aspon vidim ako to bude cca vyzerat!! :))
Odpovedať
@kaktusik007 este som rozmyslala, ze ci by sa dali dat cez tu pracku dvierka a zavriet ju??? Neviem ci by sa to dalo a ci sa da natolko pracka zasunut... vy mate kolkatku hlbku pracky? A umyvadlo pozeram, ze mate kupelnove a nie kuchynske, ale to uz asi neni problem, na ake sa vyreze otvor...
Odpovedať
@mackoke no zalezi asi od tych hran dole... ja mam v kuhyni iba dosku odolnu voci vode ale skrinky onicom (ale su uz stare, zase)...bez tych folii ako @zolllee pisal.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishelbird ak chces dvierka na pracku, musis kupit vstavanu.... Spotrebice potrebuju okolo medzeru - na starom byte som mala pracku tiez pod doskou, akurat bez medzery.... A horiet zacala!!!! Cize bezpecnost je prvorada a preto tam mam teraz tych cca 13 cm
Odpovedať
@kaktusik007 ja som mala na byte normalnu pracku pod kuchynskou doskou a nebol problem. 8 rokov fungovala a aj teraz funguje dalej uz "oslobodena" na dome. @mishelbird ak chces dvierka, tak sa s tym musis viac pohrat a dat si urobit sirsiu dosku navrch. ikea ich robi aj na mieru na objednavku, takze tam problem nevidim. skrinke ale nenamontujes zadnu cast, lebo inak by sa ti pracka nezmestila. a ostatne skrinky potom budes tiez musiet trochu odsunut od steny, aby si mala vsade rovnaku hlbku. to ale problem nie je, lebo tam, kde by sa ti to po krajoch ukazalo, mozes dat bocny kryci panel.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 aj mne pracka vydrzala osem rokov v pohode..... horiet zacala ked mala 11.... :)
Odpovedať
@kaktusik007 tak ale to potom neznamena, ze horela lebo bola pod doskou... k pracke funkcnej 11 rokov si mozes gratulovat. ale je pravda, ze skoncila velmi zle. lebo by osm necakala, ze pracka bude horiet. musel tam byt nejaky skrat a to asi moc nema s nejakou doskou. lebo to z toho tvojho prechadzajuceho prispevku vyplyvalo. teraz to uz chapem, ze si to myslela tak, ze chces mat prehlad, co sa deje pod doskou.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 ten motor je u praciek umiesteny proste hore - a vraj nemal dostatocne chladenie..... aj preto mas v manualoch tie medzery bezpecnostne pisane okolo....
Odpovedať
@kaktusik007 mala si horny kryt z pracky dole? my sme ho dole davali, rovnako ako aj z umyvacky, inak by sa nam do kuchne pod dosku nezmestili. ale ja som mala pracku z priamym pohonom a teda nezda sa mi, ze mala motor hore. ked bola otvorena, zhora bolo vidiet len davkovac, vpredu bubon a vzadu tu betonovu vypln.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 tak asi aj od typu zavisi... ja som mala motor hore a nie, plastovy kryt som nedavala prec, zmestila sa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?