Vstavaná skrina v kúpeľni

Profilova fotka
Zdravim...Potrebujem zamaskovat pracku v kupelni, mame zhora plnenu, a rozmyslala som nad vstavanou skrinou, koli vetraniu, atd. Chcem nech to je pekne, a nemam ju kde inde dat, jedine v kupelni moze byt. Aky je vas nazor na to, je vhodne vstavanu dat do vlhkeho prostredia? nemam to ako inak vymysliet, a uz som zufala. Nechcem aby ju bolo vidiet. Byvame v byte, na chodbu ju nemozem dat, nemam tam priestor. Dakujem za vase nazory ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
tie posuvné dvere môžu byť aj celé zo skla-lacobelu ak sa bojíš o drevotriesku, ale ani ja by som ju nedával do kúpelne pretože po čase môže navlhnúť a začať ako sa hovorí pučať, takže výplň dverí daj urobiť z lacobelu a je to ako sa hovorí v suchu, len tá cena bude kapánek vyššia m2/50e-lacobel
Odpovedať
@silvinka85 kovanie je vedcinou hlinnik. Zalezi na vyplni aku pouzijes.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 ano, ano...presne to som myslela aj ja, nad takym variantom...zabudla som napisat...urcite nechcem drevotriesku.....lebo uz ked tam dam tu vstavanu, tak nas to musi prezit...neni to az tak malo koruniek, aspon pre nas...tak nech to nieco aj vydrzi...dakujem za odpoved ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jandj takze by to vadilo, alebo nie, ten hlinnik?Hmmm? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silvinka85 profily na posuvných dverách a koľajnice sú z hliníka, ktorému vlhké prostredie nevadí takže ju tam môžeš kľudne dať urobiť s výplňou dverí-lacobel :-)
Odpovedať
@silvinka85 nie hlinnik nekoroduje ;-) co sa tyka vyplne ako uz bolo spomenute tak lacobel, zrkadlo pripadne vodvzdorna drevotrieska z nalepenou laminatovou foliou.
Odpovedať
Profilova fotka
a keby chcem cisto zrkadlove???to bude asi tazke na udrzbu...jaj....neviem si vybrat...tolko je toho :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@silvinka85 Ja som podobne riesil kotol ktory je v rohu na stene a z jednej strany som dal drevotriekovu dosku od zeme az po strop v hlinikovom rame a z predu dal drevenu roletu od stropu az po zem z Ikea. Povodny zamer bol pouzit bambusovu ale za cenu 150€ som si to rozmyslel a pouzil drevenu z ieka a vysledok je OK. Ja som ale nemusel riesit vlhkost.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahooj čo sa týka materialu, išiel by som do Laminovaného povrchu teda DTD. Určite je pekná aj lakovaná lesklá farba, ale ako mám s farbou skúsenosti, malinke odbitie povrchu na hrane, môže spôsobiť napučanie vnútornej dosky. Je možnosť ešte dať foliovaný povrch, ale ten je zbytočne drahý. Tak že laminovaný povrch na mieru. Treba si to presne rozkresliť a ak chceš firmu ktorá to robí kvalitne www.marbec.sk :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon Dakujem. Aj ja som rozmyslala nad takou variantou, ale napadla ma ta vstavana. Necham si to prejst hlavou, popytam sa stolara, co nam robil roldorku, a ostatne veci v byte, co na to povie, atd. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tgb_plast Dakujem pekne. Idem si to pozriet. Musim to poriadne vyspekulovat. Priatel je proti, ale mne by sa tam pacilo nieco take...napchala by som tam vsetko, aj kos s pradlom, uteraky, prostriedky na pranie, atd. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silvinka85 kuk do mojich fotiek :) par navstev sa ma po ohbhliadke domu spytalo " a kde mas pracku"? Vobec si ju nevsimli :) Je MDF doska + dvierka leskle biele, folia.. hore za suflikom nad prackou je elektr. zasuvka ( suflik je asi o 10cm plytší ) , takže lahko sa da vypnut, keby nieco :) http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k...
Odpovedať
Profilova fotka
jaj, ale teraz pozeram, ze mas zhora plnenu, hm... no, to je horsie.. ale aj to sa da... dvierka vyssie , a dat ju za dvierka tak, aby mohla byt otvorena... vlastne ako mam ja nalavo tie vysoke dvierka, keby boli dole, tak v pohode v nich moze byt pracka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 jaj, mas to kraaaaaaaaaaaasne...Aj ja som mala taku predstavu, myslim si, ze je to super. A elegantne to vyzera, vobec to nebyje do oci...Ibaze, ja mam ten problem, ze mam zhora plnenu...A to vsetko komplikuje :-( Jaj, uz som taka nestastna z toho, uz pol roka rozmyslam ako to vyriesit, a stale som na tom istom bode ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 no, aj nad tym som uvazovala. Presne....Ze dat to cele do skrini, a ked sa aj otvori, hore mi vide miesto na kos s pradlom, uteraciky, atd. Mala som taku predstavu, ze keby sa to da, co neviem, tak by sa mi pacila zrkadlova skrinka. Ale neviem, ci sa to da urobit, a kolko to vide :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@silvinka85 da sa to urobit, ved vidis ako to mam.. predsat si to len , ze pracka je za dvierkami a nad nou este ako su police, tam by boli stale ste dvierka a pracka otvorena :) urcite je to krajsie ako vselijake zavesy, roletky a neviem co.. Kolko to vyjde zaleží od stolara.... mna cela kupelna aj so skrinkami vedla umyvadla vysla 700e, ale je tam fakt kopec materialu, vysuvy s dojazdami, sklenene dvierka pieskovane a leskla folia.. da sa aj lacnejsie podla mna :) ked zvolis iné prevedenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@silvinka85 , ja mam novu kupelnu presne s takou istou práčkou ako píšeš. Neviem, ale zatial nejako asi ani neuvažujem nad tým, že by som ju schovávala. Zdalo sa mi, že ked ju budem schovávať v tom priestore kde je, že, že proste upozorním na to, že som potrebovala niečo skryť. Nejako mi tam nevadí, je nová, takže ju beriem ako kus nábytku. Keby to bola práčka plnená z boku, tak ta by mi dizajnovo asi viac vadila, ale tato asi ani nie. Neviem, možno som sa len tak stotožnila s vizulizaciou. Mam to v albume, ak sa ti chce tak sa pozri. :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 krasnu mate tu skrinu v kupelni, presne taku chceme aj my, akurat bude vedla pracky este susicka. No konecne vidim, ako to bude vyzerat, a som rada ze aj cenovo sa to da.
Odpovedať
@silvinka85 My máme takúto :
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 krasne riesenie tiež :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 jezisi....presne taku predstavu mam, ak sa mozem spytat, kolko vas vysla? je uplne dokonala
Odpovedať
@silvinka85 Všetky šatníky máme od fy Hilkovič. Táto stála 500 €. Je to lacobel biely. Na pravej strane je veľký kôš na špinavé prádlo a police. Skúsim pofotiť ;-)
Odpovedať
@joto otazka bola pre ineho ale v skratke: striekaciu pistol ma doma kazdy stolar. Membranovy lis na folie? poznam az jedneho. Natiahnut foliu na frezovane dvierka je trochu vedsi a drachsi sport. Nastriekat ziaden problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@joto Dobre, vidím že sa tu zase chce niekto hádať. Zoberme si to teda logicky. Farba: je material, ktorý nemá pružnosť, ked stvrdne na kameň je krehká, nemá tvrdosť diamantu. Ja viem že to ani netvrdíš, že by mala takú tvrdosť, ale je to tak. Osobne ako výrobná firma, máme striekaciu kabínu, kde denne minieme 100kg farby. A však nerobíme s farbami syntetickými, ale s farbami polyesterovými. Ak teda vieš čo to znamená. Tu je technologia nástreku opačná, tzn. že najprv sa nastrieka do formy farba, ktorá je však priveľmi hustá, na to aby tu bol opačný postup a potom sa nanáša material na farbu. Ak teda aj tak tvrdíš, že proces výroby pri foliovaní je jednoduchší, zmením ti tvoje tvrdenie, ale osobne si myslím, že si taký tvrdohlavý, podla tvojho vyjadrenia, že ti to aj tak nezmením. Náklady na výrobu foliovaného povrchu sú oveľa vyžšie, preto je folia drahšia. Ak by teda nebol foliovaný povrch kvalitnejší, boli by tieto náklady zbytočné. Foliovaný povrch sa pod tlakom a následne s použitím tepla priliepa na povrch, ktorý musí byť tak isto hladký a bez častíc prachu. Foliovaný povrch následne prechádza fázami leštenia, ktoré sa opakujú zhruba 4 krát(nemôže sa vyleštiť naraz), aby sa folia neprehriala, nespálila a nepoškodila. Čo sa týka pružnosti folie, je oveľa pružnejšia ako tvrdá farba! Ak je niečo zafoliované, je to určite narazuodolnejšie ako zafarbené. Preto sa už len do klasicekej folie (potravinárskej) obalujú aj rôzne výrobky. Táto technologia je na trhu už dlhodobo a verím že tvoj názor ju tak lahko nezmení. Teda ak neprídeš s nejakým prevratným nápadom, ako baliť produkty do farby, to by ma celkom zaujímalo. Ak by si predsa mal nejaký takýto nápad, môžeme to spolu konzultovať, budem to rád financovať. Ale zatial ti prajem veľa šťastia a rozmysli si, že ked niekoho chceš napadnúť, alebo mu kaziť meno, či máš dostatočné informácie na to aby si to robil. Viem, že to je forum a riešia sa tu veci, ale riešme tu skôr odbornosť a nie svoje pocity. Ďakujem za pochopenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Potravinarska folia sa neupravuje.... každý máme svoje názory, svoje skúsenosti...a aspoň sme tu prejavili čas svojej praxe. veľa šťastia :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?