Vŕzgajúca WC doska - čo s tým?

Máme wc dosku duroplastovú so zatváraním SLOWCLOSE a začala nám vŕzgať,skúšala som aj umyť mydlovou vodou(predtym som poużila sanyto)l,naolejovat a nič nepomáha.Poraďte mi,večer to strašne počuť ako stará vŕzgajúca skriňa :-( :-| :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evamaria77 silikónový olej.
Odpovedať
@miroslavzbj aj tym som to skúšala a nič
Odpovedať
Profilova fotka
@evamaria77 ja mám na pántoch dosky taký kanálik aby olej zatiekol aj na nedostupné miesta. Potom už len rozobrať a ošetriť každú časť zvlášť
Odpovedať
@miroslavzbj ked sa to púšťa spolu,sedak aj poklop ,vtedy to nevŕzga
Odpovedať
Profilova fotka
@evamaria77 tak potom aspoň vieš, kde hľadať chybu. Ja by som to rozobral, ošetril olejom alebo vazelinou. Ťažko takto radiť...
Odpovedať
@miroslavzbj skúsim a dám vedieť,ď akujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@evamaria77 rozobrat a indulonu olej vytecie
Odpovedať
Kozmeticka vazelina, bravcovy smalec aj kokosovy olej by mohli stacit. Ked si to vypucovala sanitolom, treba rozobrat, dobre vyplachnut a namazat. Ale kazde mazivo moze v styku s plastom byt potencialne nestastnym riesenim, takze natriet iba a len kovove casti.
Odpovedať
Profilova fotka
Nenatieral by som to bez rozobrania. Najskor rozobrat a natriet len to, co treba. Indulona je zarucena, aspon teda mne sa jej pouzitie vzdy vyplatilo a podstatne je, ze je lahko dostupna a mozno ju mas aj doma, to by som vyskusal
Odpovedať
Profilova fotka
Mazanie niektorých plastov olejom alebo vazelínou nie je práve najšťastnejšie riešenie. Ja by som použil "suché" mazadlo. A to buď grafitový prášok (na brúsnom papieri obrúsená tuha z tužky) alebo mastenec. Je to prášok, ktorý sa dáva aj do plastových rukavíc. Dostať ho v lekárni. Po česky sa mu hovorí klouzek. Okrem iného sa používal aj pri montáži pneumatík, ale dnes ho už v pneuservisoch nahradili niečim iným. :-)
Odpovedať
@jamk1 ..v pneuservise používajú vazelínové mydlo špec. pre styk s pneu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No na toto som zabudol... Niektoré mastidlá naozaj narušujú niektoré plasty. Napríklad ak ozubené kolieska v šľahači natrieš vazelínou, tak sa v záťaži rozpadnú. Takže naozaj, rozobrať a natrieť len to čo treba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@technik007 Ale klouzek je klouzek... :-)
Odpovedať
@jamk1 ..Jiří a víš že máš pravdu, ty kluku jeden :-D :-D :-D
Odpovedať
Ked sa to rozobere a namaze myslim ze sa so soflclose moze stat hardclose, odporucam nezatvarat vrchny dekel a mas pokoj.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Latrína na dvore by bolo tiež riešenie... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
myslite trochu opacne to sa nema mazat to sa ma odmastit,, cistic na brzdy tam skuste strieknut
Odpovedať
@jamk1 súhlasím s mazadlami opatrne, čo sa týka plastov. Avšak myslím, že keby sa namazali len kovové časti, tak by to mohlo byť v pohode. Nemusel by byť nejaký problém. Záleží, kde celý ten problém vlastne vzniká
Odpovedať
@vittek_z Verím tomu že dekel je spojený s oskou /a plastovými podložkami-vymedzenie/ ktoré na 100% ak sa odmastnia tak robia hluk-vŕzgajú...Rozobrať a bezfarebnou vazelínou premazať vnútro spojenia dekla.. ;-) a zložiť 8-)
Odpovedať
No treba ho v prvom rade rozobrať aby bolo vlastne vidno čo treba natrieť ale podľa mňa indulona alebo kokosový olej nie sú zlý nápad, tam podľa mňa nie je nejaké riziko, že by sa ten plast narušil nie?
Odpovedať
Profilova fotka
silikon ti podla mna problem vyriesi, len ten pohybujuci sa mechanizmus premazat, inak tomu ako pomoct nemas
Odpovedať
Profilova fotka
@evamaria77 tak asi ju uz len vymenit ked nic nepomaha. Ako dlho ju mate?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?