Vrtanie do vanicky z liateho mramoru

Ahojte, som tu novy a mam otazku , kt ma trapi uz niekolko dni. Dorabam si sam holobyt. Rozhodli sme sa pre vanicku z liateho mramoru + sprchoveho kuta. Vanicka je stvorcova 90x90 znacky Sanswiss. Sprchovy kut je znacka Aquatek, typ Dynamic A4. Kupelna sa oblozila obkladom - gresom - z mleteho kamena. Vrtanie - to ma niekto tam hore tresce zato aky som cert. Nechal sa rad okolo vanicky volny, potom sa osadila vanicka - skryla sa pod obklad, silikonom sa nalepila na dlazbu na zem. Doobkladala sa vanicka. Sprchovy kut ako taky sa osadil okrem vrtania uplne bez problemu, ALE. V navode sa pise, ze treba spodnu konzolku , kt vedie spodok dveri navrtat do vanicky. Moja otazka teda znie, ci to uz niekto robil, ak ano, niaky postup vrtania, alebo aky typ vrtaka pouzil, proste to know-how. Za kazde odpovede vopred dakujem!
Odpovedať
Prvykrat som prilepil,bal som sa vrtat,zaruka a tak. Druhykrat asi po dvoch rokoch ked sa to odlepilo,odrthlo tak obycajnym vrtakom do zeleza navrtal. By som inac chcel vydiet ako sa to da navrtat do keramickej vanicky.
Odpovedať
@tommymt nič neriskovať, poriadne tam natlačiť MAMUTA a bude to myslim ok...lepivosť jak fras...
Odpovedať
normalne mam 100 chuti zohnat daku vanicku testovaciu a vrtakom do porcelanu a skla a urobit testovaci vrt lebo som z toho na nervy, lebo neverim, ze dlhodobo je to najlepsie riesenie, keby tu niekto bol co to uz vrtal, mozno by som sa presvedcil
Odpovedať
@tommymt buď diamantovy vrták do keramiky, lebo aj do betónu niektoré dokážu. BEZ PRÍKLEPU a nízke otáčky samozrejme. My sme zatiaľ vždy všetko zvládli s tvrdenými do betónu (značkové).
Odpovedať
@slavoslav ahoj , celkom si má potešil s odpoveďou, uprimne sa toho strašne bojím, že poservirujem vaničku, nie si z okolia MT? Pripadne niaka cesta ? Rad zaplatím za tie 3diery :)
Odpovedať
@tommymt nalep to mamutom alebo inym lepidlom na podobnej baze, zbytocne to budes vrtat.
Odpovedať
@tommymt ee, to by boli dosť drahé diery ak by si zniesol všetky náklady :-)
Odpovedať
To čo ideš vŕtať potrebuješ uchytiť na tlak . Nevŕtal by som, no prilepil mamutom. Ak nemáš v dotyku vaničky odspodu dokonale vyliaty betón, v čom ti bude asi držať tá hmoždinka?!!! V tom 1-2cm maramoru? Každá diera vo vaničke je zlo, raz ti možno začne pretekať. Na mamuta mám polepené všetky úchytky na uteráky, župany, fény, mydlá .... Deti pravidelne na županoch, osuškách a uterákoch trhajú ušká čo ich šklbú na páku z konzol a ešte ani jedna sa neodlepila. Ak ale chceš silou mocou vŕtať, ja som do gresového obkladu v pohode vyvŕtal dierky pre lištu na sklenenú zástenu a rameno diamantovým vrtákom z OBI za ?12? EUR. Ak by som vtedy vedel ako drží mamut mal som ton oproti 2 hodinám vŕtania, malé otáčky, akuvŕtačkou, chladiť vodou a riziko stres, kedy praskne za 10 min. Ak by sa za 5 rokov odlepilo, zalepil by som nanovo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?