Vizualizácia kúpeľne - Čo by ste zmenili?

Dobrý deň, Konečne sme dostali prvú vizualizáciu kúpeľne. Rada by som vedela čo sa vám páči, prípadne nepáči, resp. či by ste niečo pridali, alebo odobrali. Séria je Tubadzin Borneo.
Odpovedať
podľa mňa je to super, pekne je to vymyslené aj s tým uložným systémom, na všetko je tam miesto, super :)
Odpovedať
@ajka1610 1) na pracku si nechaj vacsi priestor (aspon 50mm hore a 50mm zo strany), lebo podla vizualizacie je to LTT, mozes kupit trosku vacsiu, urcite budes mat pod nou antivibracnu podlozku + pri poruche moze skakat a mohla by poskodit skrinku/dosku nad sebou. 2) Nepaci sa mi sprchovy kut. Skus porozmyslat o bezramovom systeme. Ak je to dom, skus urobit bezvanickovy, idealne s vyspadovanim do spchy - vytecie pracka a nemas v kupelni tolko vody. 3) schodik vedla vani by som zrusil. Ak tam nieco musi byt, tak by som tam dal skrinku do vysky vane.
Odpovedať
@bianka001 ďakujem za pochvalu :-)
Odpovedať
@bozsky_kaja 1) Skrinka bude na mieru od stolára tak ďakujem za upozornenie, to by ma ani nenapadlo :-) 2) Systém budeme mať nakoniec bezrámový a už je aj urobené vyspádovanie do sprchy :-) 3) Schodík sa ruší, tam som rozmýšľala že bude buď skrinka alebo nejaký regál :-)
Odpovedať
@ajka1610 my napríklad ten schodik vedľa vane máme a je to praktické, napr. na odloženie akvaria po vyčistení vo vani :-), môžeš tam sedieť pri fenovani (je pravda, že my ho máme oproti umyvadla a zrkadla)... Ty by si ho mala blízko sprchaca, mohla by si si tam položiť napr. župan alebo odložiť veci, ktoré si vyzlečieš... Okrem toho, možno by som pouvazoval do budúcna nad umiestnením susicky. My keď sme sa sťahovali pred 5 rokmi, susicku sme považovali za zbytočnosť (najmä v rodinnom dome) a už 2 roky ju máme a manželka si nevie vynachváliť. Máme ale výhodu, že práčku so susickou máme v technickej miestnosti, takže priestor sa našiel...
Odpovedať
Profilova fotka
S kombinaciou dreva a bielej/bezovej sa nikdy nic nepokazi. Palec hore.
Odpovedať
1. Susicku kde budes mat? Ak ju nemas teraz tak ju budes mat. Ale je pravda, ze nemusi byt v kupelni. Moze byt aj v satniku alebo v chodbe 2. Sprcha pri dverach = mokre ponozky. Vzdy bude okolo nej mokro. Cize stranu sprchy pri dverach urobit fixnu, najl. po zem a vytesnit silikonom. 3. Schodik - ano, daj ho prec. Nahrad ho radsej peknou drevenou stolickou. Inak pekne. Kombinaciu drevo/biela mame aj my. Nadherne to je. Mimochodom ak mate podlahove kurenie, kde mate termostat? To je ta skatulka na stene. Nech nie je pri nicom teplom.
Odpovedať
@ajka1610 Pekna kupelna, ale ja by som ten nabytok urcite nedavala robit v drevodekore ale v bielej napr. alebo mozno radse este v nejakej inej, kedze obklad je biely. Treba tam kontrast s dlazbou,ktora je v drevodekore. Dva rozne materialy v rovnakom dekore su dizajnersky preslap, zvlast pri drevodekore. Ten schodik pri vani je zaujimavy, ja by som ho na Vasom mieste nerusila a urcite by som tam namiesto neho nedavala dalsiu skrinu. Sprchovy kut je o.k. ramove prevedenie zasteny a dveri v sprchovom kute je elegantne a stabilne v porovnani s bezramovym, urcite to odporucam nemenit. Ci budete mat zdvihnutu vanicku alebo bezbarierove prevedenie je jedno, obe budu o.k. Bezbarierove je teraz trendy, ale ak tam nie je ina moznost a vanicka musi byt zdvihnuta, tak nie je problem, je to pekne tak ci tak.
Odpovedať
pod umývadlo by som nedala ten úplne dolný šuflík. Ked sa totiž postavíš k nemu umývať nohy si nebudeš mať kam podsunúť. Bude to otravná nekomfortná poloha, postoj.
Odpovedať
Je pravda, že takto je to velmi pekné, ale treba myslieť do budúcnosti. Dom stavias na niekolko rokov dopredu. Susicku môžeš dať aj na chodbu (tam máš na nu miesto?) alebo do satnika, ale to je zase riešenie z núdze, keď nemáš miesto pri pracke. Mokré prádlo budeš musieť prenášať do susicky. Neviem koľko krát do týždňa peries, toľko krát to budeš musieť absolvovat. Je jednoduchšie ho vybrať a vložiť rovno do susicky (ktorú máš nad alebo vedľa pracky). Ani sprchac vedľa dverí nie je najpraktickejsi (ako písala evica01), preto by som to možno skúsil dispozicne nejako poprehadzovat, aby sa tam našlo miesto pre vsetko a aby to bolo hlavne PRAKTICKÉ. Teraz je na to ešte čas... Samozrejme každý má iné priority, nechcem za každú cenu kritizovať, myslím to v dobrom. Ak to vám takto vyhovuje, tak je to OK ;-)
Odpovedať
Súhlasím aj so staronovou, bude to ako by si sa umyvala pri kuchynskom dreze a to kuchynska linka máva trochu odsadeny sokel :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nechcem zakladať novu tému viete mi poradiť ako by bolo najlepšie rozmiestniť kúpeľňu, chceme tam umývadlo asymetrickú vaňu pračku sušičku a možno sprchový kút ak by sa zmestil ale nie je nutnosť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Určite vpravo ku dverám by som dal umyvadlo, ruky si budeš chodiť umývať najčastejšie, za wc by som dal veľký pohodlný sprchac aspoň 90x120 cm (odkedy sme v druhej kúpeľni spravili velky sprchac, vaňu sme použili asi 2x do roka, syn ma 15, takže už sa tiež nekúpe len sprchuje), vpravo pod okno by som dal vaňu. Práčku so susickou by som dal nad seba do pravého rohu pri vchode do kúpeľne, ešte pred umývadlo, takže na pravej strane by bola najskôr práčka so susickou, umývadlo, vaňa... Dúfam, že je to zrozumiteľné... :-)
Odpovedať
@tomasvrabel zabudol som ťa označiť ;-)
Odpovedať
@ajka1610 no zoberte do ruky meter, teraz si odmerajte kolko potrebuje pracka, dalej nejaku tu medzierku aspon 1cm, potom hrubku dosky, potom okraj umyvadla, a teraz si to spocitajte, v akej vyske je hrana umyvadla? v akej vyske mate umyvadlo teraz, bude vam to vyhovovat? garantujem ze ludia pod 175cm toto riesenie nebudu akceptovat
Odpovedať
@salkovic @ajka1610 tiež sa mi to zdá navrhnuté pre efekt, pekne to vyzerá, ale praktickosť tomu chýba. Dobre si spravila, že si ten návrh dala sem, môžeš sa vyvarovať chýb ;-)
Odpovedať
@ajka1610 ahoj, farebná kombinácia je príjemná. Mne vadí: - umývadlový priestor + práčka sa mi zdajú strašne natlačené, vzhľadom na to ako kúpeľňa pôsobí vzdušne. Nedalo by sa dať umývadlo na stranu od dverí oproti vani? myslím že by vyšlo aj dvojumývadlo, alebo práčka + sušička, a bol by to minimálne väčší priestor. - sprchu bez vaničky vyspádovanú - ideálne vymurovanú, my si to nevieme vynachváliť. Inak my máme taký istý tvar kúpeľne a podobné rozloženie. Dvere máme ako vy, hned vedľa dverí sprcháč ako vy, len murovaný. Záchod máme ako vy, len je pod oknom, čiže oproti sprche. (u vás mi vadí ten končiaci múrik od záchoda pri sprche). Hneď vedľa záchoda pod oknom máme po celej dĺžke steny dve umývadlá na drevenom pulte, čiže tam máme veľký manipulačný priestor. Vaňu máme oproti stene kde je sprchový zo záchodom po celej dĺžke steny. (na vaňovej stene máme vymurovaný pozdĺž vane múrik na odkladanie vecí). Práčku so sušičkou máme v práčovni, ale Vám by sa mohla dať ku stene oproti oknám. Hádam ste ma pochopili, som sa rozpísala, lebo máme rovnaký tvar :) inak máte kúpeľňu veľmi peknú
Odpovedať
ahoj, kúpelňa pôsobí na prvý pohľad pekne - vzdušne a nepreplácane. Ale, máš vymyslené ako bude v reále fungovať pranie prádla? Kam dáš kôš so špinavým prádlom a chémiu k praniu? A to mokré prádlo bude treba odnieť sušiť, prenášať to budeš v nejakom koši a ten dáš potom kam? Keď budeš chcieť zaprať niečo špinavé - nebude ti vadiť robiť to v tomto umývadle? A ešte taký detail, ten malý výrez medzi umývadlom a vaňou, bude sa dať pohodlne umývať, nebude ti to časom vadiť?
Odpovedať
Velmi pekne,ale jedine,co mi vadi uterak na ruky. Vkuse bude zaspliechane okolie umyvadla,pracky,kedze ho mate tak daleko
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?