Vinyl namiesto dlažby, obkladu a ako zástena v kuchyni

Profilova fotka
Ahojte, máte skúsenosti vlastné alebo "videné" s použitím vinylovej podlahovej krytiny do kúpeľne na zem a na steny namiesto obkladov? Viem, že na zem sa používa, ale na steny? A ešte - dala by sa kúpeľňa zrenovovať tak, že vinyl nalepíme na existujúci obklad a dlažbu? Viem, že to znie na prvý pohľad trochu divne... Uvažujeme o stavbe nového domu a dovtedy by som aspoň na nejaký čas chcela mať krajšiu kúpeľňu (bez prachu a neporiadku pri prerábke). Tak isto by som chcela použiť vinyl na nalepenie na staré obkladačky v kuchyni. Tu vo fóre som veľa informácií nenašla a myslím, že by to mohlo zaujímať viacerých. Už som nejaké info našla, ale nie je toho veľa: Tu sú odkazy o použití vinylu ako obkladu steny: http://www.opodlahach.sk/vinylova-pod... a ako sa lepí vinyl na stenu: http://www.opodlahach.sk/vinylova-pod... - pozrite si aj diskusiu pod článkami. Tu je o použití vinylu v kúpelni: http://sdeleni.idnes.cz/koupelny-z-vi... Prosím Vás o Vaše relevantné rady, praktické skúsenosti, prípadne odkazy na nejaké iné články alebo inšpirácie (môžu byť aj v AJ). Vopred ďakujem. P.S. Viem, že najlepší je keramický obklad a dlažba, toto beriem ako dočasné riešenie bez prachu a neporiadku v dome.
Odpovedať
@monikajan s vinylom síce nemám skúsenosť, ale v jednej kúpeľni mám PVC podlahu a v druhej dlažbu. PVC je podobné ako vinyl, len je z jedného kusa, takže nemá žiadne špáry, kam by mohla zatiecť voda. PVC je určite teplejšie a mäkšie na dotyk, ako dlažba a nešmýka sa na ňom. Tak isto v kuchyni, kde je na podlahe dlažba, sa nedá stáť dlho bosými nohami pri kredenci. Aj tam mám PVC a papuče nepoužívame ;-) Dlažbu by som už nikdy do domu nedal...
Odpovedať
AK chces kepit vinik na obkladacky tak to najprv musis natriet adheznym mostikom
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino ďakujem za postreh a skúsenosť, @huba2807 ďakujem, pozerala som do googlu na adhézny mostík a teda mi zrejme poradia v stavebninách, ke´d vysvetlím, o čo mi ide. Dúfam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň Ako ste nakoniec pochodili s tým vinylom ?
Odpovedať
Profilova fotka
@aivenhov asi Ťa nepoteším, ešte sme to neurobili. Ale mám kúpený samolepiaci vinyl do kúpeľne, ešte adhézny mostík a nalepím to. Bude to dočasné riešenie na neviemkoľkozopár rokov, podľa toho, ako sa manžel rozhýbe s rekonštrukciou....
Odpovedať
Profilova fotka
Skús si nájsť MAPEI LVT systém pre lepenie vo vlhkom prostredí...
Odpovedať
Mame vinyl na podlahe a dokonca som s nim oblozil aj vanu :-)
Odpovedať
@marcel714 wau prekrasne! aj ja by som takuto kombinaciu velmi priala! co to je za typ a farbu "dreva"?
Odpovedať
@maikka Je to kompozitny vinyl od firmy Arbiton a dekor dub wiliamsburg
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@monikajan lepili ste ho prosím? 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@nifido ahoj, nie, nakoniec sme sa pustili do totálnej rekonštrukcie, takže bude nový obklad a dlažba...
Odpovedať
Profilova fotka
@monikajan ďakujem my sme ho na lepili bude len WC a umývadlo v hornej kúpeľni
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nifido daj potom foto, keď to dokončíte, určite to inšpiruje aj iných.. Nech sa dielo podarí :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@marcel714 akým lepidlom ste lepili ten vinyl?
Odpovedať
@tinkerbell Mamutom
Odpovedať
@marcel714 fakt? A ako ste ho nanášali? Len na body? Alebo ste nejako "rozotreli" po podklade? Práve s manželom riešime dilemu, aké lepidlo objednať na vinyl, zatiaľ rozmýšľame nad Ceresit K188E, ale s mamutom by to bolo asi rýchlejšie a jednoduchšie.
Odpovedať
@tinkerbell Ale ja som to.lepil len na vanu.Na podlahu nie.Tam je len polozeny.A daval som male gulky,kedze mamut je hutny a potom bolo tteba poriadne popritlacat
Odpovedať
@marcel714 takže na podlahe máte klikací vinyl? My ideme dávať lepený aj na podlahu aj na stenu za WC. Na tú stenu by sme mohli použiť mamut, ale na podlahu určite také lepidlo, ktoré sa rozotiera na podklad.
Odpovedať
@tinkerbell Presne.Ale ak udete davat aj na podlahu lepidlo,tak si myslim,ze je pouzitelne aj na tu stenu.Nemusite kupovat extra ine.len stenu nezabudnut napenetrovat pred tym.
Odpovedať
@nifido vy ste akým lepidlom lepili ten vinyl?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?