Vetranie v kupelni bez okna

Dobry den, chcem sa poradit, mame kupelnu bez okna 8 m2, strop 2,6 m , ruru na ventilator mame bohuzial len 100 mm, vsetci nas strasia ze musime dat dobre ze nie priemyselny ventilator (podla vypoctov 150 -200 m3/h), no planovali sme dat 115 m3/h, pretoze moja laicka logika mi hovori ze predsa sa clovek sprchuje raz za den (nie hodinu) a ked necham ventilator dlhsie pusteny a pripadne potom este otvorim dvere ze to musi stacit, ake mate skusenosti? Neplesnie vam? Dakujem pekne
Odpovedať
My máme v kúpeľni podobne veľkej sdk strop, ventilátor 115 m³/h bez okná a poviem pravdu dosť dlho sa tam drží vlhkosť, pleseň v sprchovým na dlažbe sa začne robiť a je potrebné vetrať otvorenými dverami je dosť nepraktické. Uvažujem o silnejšom hoc aj hlucnejsom ventilátore.
Odpovedať
@stanuska69 nechas dlhsi dobeh na ventilatore, naucis rodinu pouzivat stierku po sprchovani aby voda na skle a na obkladoch nestala a odtial sa neodparovala nekonecne dlho a malo by to byt v pohode. Hlavne dajte pozor aby ste za ventilator dali lapac kondenzu ak bude rura vertikalne, kvalitnu spatnu klapku a vyviezt vlhkost az do exterieru, nie niekde pod strechu, lebo vam zacne plesniviet krov. Lebo v nespravnej instalacii odvetravacieho systemu vidim vacsi problem ako v malej vykonnosti ventilatora. Jo a ventilator kupujte s gulickovymi loziskami a s casovym dobehom, najlepsie ak bude mat aj automaticku mriezku.
Odpovedať
@stanuska69 máme kúpeľňu 1,6x3,2, walk in. Žiadne okno, žiaden ventilátor, proste nič. Pleseň nikde žiadna, ani dole v sprcháči ani v rohoch. SDK tam nie je nikde. Celý deň sú ale dvere pootvorené, nakoľko tam máme mačacie záchodíky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?