Veľká kupeľňa

Ahojte. Prosím o inšpirácie zariadenia veľkej kúpeľne. Konkrétne ide o 4,8mX2,9m. V kúpeľni by sa malo nachádzať - dvoj-umývadlo, sprcha, vaňa, skrinky, wc, sušička a práčka. Problém je že keď všetko pozariaďujem "na steny" v strede zostane tanečný parket. Prosím preto pre inšpiráciu na zariadenie veľkej kúpelne. Ďakukem.
Odpovedať
Daj si do stredu tyc, manzel sa potesi. Predsa len, ked uz si investovala cca 1000€/m2 tak by bolo nelogicke tento priestor nevyuzit a nechat 7-8tis. € len tak. Alternativne 2-3 osobovu saunu.
Odpovedať
Znama ma tak, ze v strede kupelky je polpriecka, na ktorej je dvojumyvadlo a za nou je sprcha obrovska, do ktorej sa da vojst z oboch stran. No tazko sa radi bez podorysu, ked nevieme kde je okno, dvere atd
Odpovedať
@livia_17 Ja som presne chcela nvrhnut to co @zuzcek1988 - urobit priecku - na nej budu vlastne koby v strede kupelne umyvadla aj so zrkadlom a z jednej aj druhej strany bude vstup do velkeho walk in sprchoveho kuta - netreba ti riesit ziadne dodatocne zasteny, cele to bude krasne ciste 🙂 Alebo daj do stredu samostatne stojacu vanu - kazdu si ju trepe do malickych kupelni, tak u vas moze prave v strede krasne vyniknut.
Odpovedať
Napr:
Odpovedať
@pier trápny komentár. @zuzcek1988 a @fokuska priateľovi sa toto riešenie nepáči pretože sprchový chceme mať presklenný z troch strán takže ten musí ísť na jednu zo stieň. Vaňa tam samozrejme bude veľká no samostatne stojaca sa nám nepáči. Niečo sme vymysleli tak uvidíme ako to spravia v kup.štúdiu. 🙂 každopádne Vám ďakujem za rady
Odpovedať
@livia_17 nechceš miesto dvojumývadla radšej jedno väčšie a s väčšou "pracovnou doskou"? Ono sa to teraz všade pchá, ale reálne sa nikdy nebude to druhé využívať tak ako si človek myslí pri zariaďovaní. Respektíve dvaja ľudia nebudú v kúpelke asi naraz. Je to teraz taký hit celkom, ale používaním zistíš, že je jedno z umývadiel menej využité ako to druhé. Pred veľa veľa rokmi som si privyrábala ako opatrovateľka detí a raz si ma jedna rodina najala na upratovanie domácnosti. Mali 2 kúpelky a v každej dvojumývadlo. V každej z nich, bolo jedno úplne ako nové a druhé malo známky používania ( vodný kameň, zostatky zubnej pasty, drobné škrabančeky...) a to jedno bolo úplne krásne, no nevyužité. Taktiež švagrina má dvojumývadlo a inštinktívne keď sme u nej používam to, kde vidím že sa používa a to druhé tam len zavadzia. Manžel strašne túžil tiež po dvojumývadle a zistili sme, že je to zbytočné. Bude stačiť jedno o niečo väčšie ako klasické. Keď budú chcieť byť dve osoby naraz v kúpeľni, vystačia si aj pri jednom 🙂 a vieš si tam potom navrhnúť aj nejakú skrinku, aby ti všade nezavadzali fľaštičky s drogériou, prípadne úložný priestor na osušky atď.
Odpovedať
@zajo123 Toto je asi vysoko individualne. Ja som vyrastla v dome s dvoma umyvadlami v kupelni a ked sme sa rano vsetci chystali do prace a do skoly, tak nam aj tie 2 boli malo 😄 A uplne normalne a bezne bolo, ze sme boli v kupelni 2 a kazdy pri jednom umyvadle - ked sme prisli vsetci 4 zvonku, tak si umyli ruky 2 naraz. Rano sa mohli umyvat a chystat tiez 2 naraz. Obidve umyvadla boli pouzivane uplne rovnako a vobec nevidno ze by bolo jedno spinavsie alebo viac opotrebovane. Ja som v dome urcite za 2, rovnako aj za 2 wc - jedno v kupleni a jedno este osobitne. @livia_17 Ja by som zas nedavala taky sprchac co je preskleny z tolkych stran - kvoli udrzbe (kvapky vody, vodny kamen, lestenie skla...), ale riesila by som prave velky walk in - cisto len murovany, ziadne dvierka, kolajnicky, zavesy, steny - na udrzbu je to super a mne sa to aj na pohlad velmi paci.
Odpovedať
@fokuska ja som iba napísala svoj postreh, ktorý som si niekoľko krát utvrdila aj tu na MS, kde tak isto veľa ľudí zastáva názor, že dve umývadlá v jednej kúpeľni sú zbytočné. Ja osobne by som nestrpela v puberte, aby bol so mnou v kúpeľni niekto iný. Teraz sa bežne s mužom ráno a večer umývame v jednom umývadle a žijeme a do domu taktiež plánujeme kúpeľňu iba s jedným. Dve WC sú v dome ok, to nie je zbytočnosť určite. Ale dvom umývadlám asi nikdy nepochopím. Radšej dve kúpeľne - jednu detskú a jednu rodičovskú. A aj to by som nikdy nedala dve umývadlá a neočakávala, že sa deti budú spolu až do dospelosti ráno chystať. Kto má potrebu byť v kúpeľni v páre to zvládne aj pri jednom väčšom umývadle, ktoré nezaberá 150-200cm.
Odpovedať
my mame dvojumyvadlo v jednej kupelni a jedno umyvadlo v druhej a ked prideme vsetci domov naraz tak je ten pocet umyvadiel veeeelmi ocenujem
Odpovedať
@zajo123 V pohode, ja som zas napisala ten svoj a mne sa to zas v mojom okoli potvrdilo, ze tiez su ludia spokojni ked maju 2 umyvadla a obe su plne vyuzite. My sme dve sestry a nemali sme problem rano si umyt zuby, tvar, vycistit plet, namalovat sa, ucesat a pod. pri jednom umyvadle kym druha robila to iste pri druhom. Alebo ked bola pri druhom mamka, alebo otec. Prave o to islo, ze "neobsadil" jeden clovek kupelnu ale mohli tam byt dvaja nezavisle (vanu a wc sme takto nepouzivali, vtedy mal kazdy kupelnu pre seba 😄 ). Samozrejme, ze ked mas jedno, tak to funguje s jednymi a "zijeme", ale kto stavia dom, tak je normalne, ze ho zaradi pohodlne, komfortne. Toez ludia ziju v 2 izbovych bytoch a preziju to, ale ked stavaju dom, tak si obyvacku, spalnu a dve detske izby 🙂 Nemusime mat rovnake nazory a skusenosti, kazdy si zariadi po svojom. Lebo ty si svoj prispevok formulava na styl ze nikdy sa realne druhe nevyuzije ako nejaku vseobecnu pravdu, pricom su to "len" tvoje skusenosti a odraza to tvoje potreby.
Odpovedať
Tiež dobrý nápad... 🙂
Odpovedať
@zajo123 to s tym dvojumyvadlom, to sa neda zovseobecnovat.. My mame dvojumyvadlo a je cele vyuzite..bezne sme tam s muzom spolu.. Kym bol syn mensi, tak aj s nim..Teraz je to uz samozrejme ine, ked je v puberte, ale rano to bolo k nezaplateniu, ked som syna mala pri sebe v kupelni a pomahala mu chystat sa a ja som sa mohla chystat tiez.. Doma som neznasala, ked sme sa so setrou, alebo mamou tlacili pri jendom umyvadle a jednom zrkadle..nervy hned od rana.. Mne skor pride totalna zbytocnost dve kupelne, teda pokial to nie je rodina 5+. Tam to chapem..Ale beznej 3-4 clennej rodine musi stacit jedna kupelna, plus oobitne WC. Ja nechapem tu "modu" rodicovskych kupelni a satnikov pristupnych len zo spalne.. Totalne nevyuzite je toto podla mna..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@akvi načo dve kúpelne? Zuby si môžu umyť aj dve-tri osoby naraz, ale rozhodne sa raz neplánujem kúpať/sprchovať v prítomnosti svojich dospievajúcich detí. Nám ako štvorčlennej rodine jedno umývadlo v kúpeľni bohato stačí, ale jedna kúpeľňa nám nestačí a pokojne by sa v dome uživila ešte jedna malá, iba so sprchovým kútom, umývadlom a wckom. Aj troj-štvorčlenná rodina môže mať nejaký komfort a súkromie a nie sa sprchovať a počúvať pri tom klopkanie na dvere nedočkavého rodinného príslušníka, ktorý si potrebuje ísť umyť zuby. A tam môžem mať aj 5 umývadiel. Pokiaľ sa raz v kúpeľni sprchujem alebo kúpem, nevpustím tam okrem manžela určite nikoho. Ale pokiaľ by som mala ja, ako rodič svoju vlastnú kúpeľňu, druhá je plne k dispozícií deťom, alebo komukoľvek kto príde na návštevu. Ale chápem, sú aj rodičia exhibicionisti, ktorý nemajú problém sa ukazovať deťom nahí, nech sú deti akokoľvek staré... a potom sa Vám stane, že máte takéhoto človeka v práci a začne vám vravieť, aké veľké prirodzenie má jej 13ročný syn 😉
Odpovedať
@zajo123 to, ze mame jednu kupelnu, neznamena, ze sa producirujem pred pubertalnym synom naha.. Ani on predo mnou.. A ked ma obcas zazrie, ako sa prezliekam, je to uplne ok, nemyslim si, ze je nieco nenormalne vidiet sa v rodine navzajom na holaka. A prizvukujem, nie je to o producirovani sa po dome. Nam jedna kupelna bohate staci a stacila nam, aj ked sme zili spolu v byte 5 ludi, akurat rano bol natresk pri zrkadle, kedze sme ine schopne nemali. Kazdy nech si spravi, ako mu vyhovuje. Mne to proste pride zbytocne. A realne, aj deti do tych 10 rokov potrebuju aspon obcas asistenciu pri umyti vlasov a pod.. Potom pride par rokov, kedy je sukromie dolezitejsie a potom idu z domu.. Uz teraz rozmyslam, ci by nam nestacil o polovicu mensi dom a to my mame len nejakych 130m2.. Takze o dvoch kupelniach sme my ani neuvazovali.
Odpovedať
@akvi To že sú dve kúpeľne ešte neznamená, že tam buchnem 3 ročné dieťa nech sa kúpe samo a viac sa nezaujímam, lebo ja ako rodič mám svoju kúpeľňu. My žijeme aktuálne 4 dospelí v jednom dome a 1 dieťa 10 rokov a dodnes jej umývam vlasy a asistujem pri sprche a taktiež už neznesie, aby tam bol niekto ďalší, čiže keď sa potrebuje manžel umyť alebo oholiť, musí čakať kým sa hviezda okúpe a ja jej umyjem vlasy... Ráno je dosť problém sa dostať do kúpeľne, veľa krát sa stalo, že manžel išiel do práce na 12tku neumytý, pretože v kúpeľni bol môj otec a on by meškal do práce a večer keď sa chcel sprchovať, bol tam opäť otec, ktorý sa hodinu kúpal. Takže pre toto dve kúpeľne schvaľujem. To že sú deti dospelé ešte neznamená, že pôjdu z domu. My tak isto budeme s manželom u našich ešte minimálne rok a pol, kým postavíme dom. Ja rátam s tým, že raz naše deti môžu potrebovať našu pomoc a budú v dome žiť možno aj s partnermi, kým sa postavia na vlastné nohy. To si už vôbec neviem predstaviť s jednou kúpeľňou. Pokiaľ je možnosť mať dve kúpeľne, prečo nie? Opakujem sa, pre mňa je oveľa väčšia zbytočnosť mať obriu kúpeľňu a v nej dve umývadlá, keď je možnosť mať jednu malú kúpeľňu a druhú v "akurát" rozmeroch. Tu nejde iba o rannú hygienu, kedy sa viete potlačiť celá rodina pri dvoch umývadlách, ale ide tu aj o nejaký relax, kedy si chce človek dať horúcu sprchu a na 10 minút vypnúť a v tom vám tam trieska na dvere niekto, kto si potrebuje umyť zuby, ruky, tiež sa osprchovať...proste čokoľvek. Nedajbože keď do kúpeľne natrieskate k dvom umývadlám, ešte práčku a sušičku.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, mozes nakreslit planik, s tym kde maju byt dvere a okno, resp na ktorej strane dvere a na ktorej okno, ak sa daju posunut. Jedna sa o jednu kupelnu v dome, ci bude aj druha?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?