Vaňová lišta verzus silikón

Ktoré riešenie na utesnenie okraja vane je vhodnejšie, krajšie a trvanlivejšie ?
Odpovedať
SIlikón. Pri bežnej "údržbe" vydrží aj 6-8 rokov a jeho prípadna výmena je celkom jednoduchá, kým lišta nie je 100%-ná, napr. cez špáry, v rohoch a podobne... S lištou som sa stretol asi len 4 razy, ale vždy to bolo horšie, ako keby tam bol silikón.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď, stretla som sa na Modrej streche s názorom, že "najlepší silikón je žiadny silikón", ale neviem sa vôbec zorientovať... mne sa tiež ten silikón javí ako dobré riešenie @dedo758
Odpovedať
Pokiaľ je spravené všetko ako má byť, tak nie je dôvod, aby bol so silikónom problém. Suché, prachu a starého silikónu dokonale zbavené povrchy, správny druh silikónu a nezatečie, ani keby čo... :-) A kvalitná "čistá" práca je samozrejmosť...
Odpovedať
No ja som viskusala silikon a po case som ho mohla dat dole davala som listu ale ta tiez nebola dobra najviac sa mi osvecila kuchynska lista rozne farby a vizera to pekne a hlavne nezateka nikde poradil mi to kamarat a on to montuje do kupelni uz dlho a zakaznici su spokojny.
Odpovedať
Profilova fotka
Najnovsie normy ukladaju povinnost mat utesnenie v oblasti napojenia vane na stenu zabezpecene tak, ze aj po poruseni silikonovej hmoty ( dlhsi cas, dilatacie, mechanicke poskodenie atd) ostane skara utesnena voci vode. Robi sa to pruznym ulozenim okraja vane o stenu - 3mm hruba jednostranne lepiaca paska s uzavretými pórmi + špecialne hydroizolačné napojenie zvedené a zaomietnuté do steny nad špárou. na takto pripravenú skáru sa použije silikón. Aj keď sa Vám niekde náhodou vrstva silikónu mechanicky poškodí, miesto nikdy nezatečie.
Odpovedať
Profilova fotka
@schira nemohla by si pridať foto?
Odpovedať
Posielam fotku snad sa mi to podary.
Odpovedať
no vanová lišta,to je blbosť,ak robil odborník kúpelku,tak obkladom by sa mala zakryť vana,čiže ja to robím tak,že obložím nad vanou steny,ešte kým neni osadená,a ten pás obkladu vynehám,potom dám osadiť vanu a až vtedy dorobím obklad okolo vane /dorezy/,čiže okraj vane zakryjem obkladom,potom sa to vyšpáruje a dám silikon,žiadne lišty,je to tip-top,samozrejme,ak to niekto nevie,tak dá lišty.Ked zakryjem obkladom vanu,nemá šancu sa voda dostať poza vanu.Cez túto listu,no neviem.Je tiež dobré vedieť,že silikon je dôležitý,aká značka.ak kúpite silikon za 3 eurá,tak s takým môžete silikonovať tak kurín,xixi,ale ak kúpite značkový,tak ten vydrží aj 10 rokov a potom sa vymení.Najlepší silikon je mapei /cena cca 7 eur/,alebo ceresit,musí riadne smrdieť ako ocot,ked sa dáva,vtedy je kvalitný.Asi tolko.
Odpovedať
@rastika ahoj,ešte som Ti zabudol povedať,že tá lišta,čo je na foto,vyzerá opticky dobre,ale iba v rohu.Škoda,že fotka neni urobená celá,z dalša,ten detail by som chcel vidieť,ako začína od okraju vane,vieš,čo myslím,lebo raz som to videl ,takú lištu,ale nevedeli to zachrániť pred odovzdávkou,lebo by tam museli dať 1 cm silikon,tak to riešili lištou.Tá lišta musí začať niekde začať od predku vane,a kedže vana je vačšinou oblá na rohoch,tak to by som chcel vidieť,ako toto tam vyzerá,ale isto nie dobre,ver mi.čaf
Odpovedať
@machernaobklady Ku vaňovej lište sa dodávajú ukončovacie a rohové časti. Podľa mňa to vyzerá normálne (nejako takto http://www.kupelne-shop.sk/vanova-lis...), my máme vaňu obyčajnú obdĺžnikovú, ale už som sa rozhodla pre silikón. Ďakujem všetkým za reakcie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?