Uteráky, osušky, textílie do kúpeľne

Kedze tu chyba tema venovana textiliam do kupelne, ktore tvoria tiez dolezitu cast plnohodnotne zariadenej kupelne, otvaram tuto diskusiu aby sme sa podelili o skusenosti pozitivne aj negativne pri kupe uterakov, osusiek, predloziek a vsetkeho co sa tyka kupelnoveho textilu. Ze nie je uterak ako uterak spozname rychlo a aj pranie znasa kazdy inak. Mozete poradit kde kupujete, pripadne overeny eshop. Pripadne sa podelte aj o skusenosti ktorym sa vyhybat a sluzia v domacnosti na dlazku :)
Odpovedať
uteraky osusky mam z tesca. myslim ze za dobru cenu. kvalita je podla mna super. dobre sa peru a dobre saju vodu. koberceky som kupovala tiez v tescu a v brene koberce. kvalita tiez rovnako dobra.
Odpovedať
@mima1 aj tesco ponuka viacero druhov. Tie basic su ako tie ikeacke eurove. Ale nie f&f home vyzeraju byt dobre. Akurat som ich v Tescu videla ze maju na ne zlavu. Vlastne na vsetky kupelnove veci. Ja som napriklad v prvej domacnosti vobec neriesila, uterak ako uterak. Nakupila som v kike bavlnene zn. Vivre. Teraz sluzia ako "nudzove", na psa, pri farbeni vlasov atd. Do novej kupelne (hostovskej) v dome sa kupovali uteraky v Jysku (Kronborg gold) a tie uz su ovela lepsie, co sa tyka kvality aj po viacerych praniach nie su ako smirgel. Aj ked niekto ma rad ked su uteraky pevne a skrabu. Do velkej kupelne planujem kupit uteraky v tzv. hotelovej kvalite t.j. aby mali gramaz cca 600/m2 mozno aj viac, tkany okraj ale to bude palka. Poskulujem aj po bambusovych ale nemam skusenosti. Mozno sa niekto ozve z pozitivnou skusenostou.
Odpovedať
My mame Vossen uteraky. Hnede odtiene, svetle tmavsie najtmavsie - 2 roky kazdy tyzden oprate a vysusene v susicke /nemenim ich, operem,osusim,zavesim-ziadna skrina/ a su stale pekne, vyborne saju. Decka maju zn.Vivre a zatial su OK, prane susene tak isto ako nase.
Odpovedať
@alzbetae Ahoj, s bambusovými ručníky mám jen výbornou zkušenost. Dobře sají, nezatuchnou. Výborné je na ně (i na všechny ostatní ručníky a osušky) sušička. Jsou krásně měkké a nadýchané (nesmí se přidávat aviváž). Ale jen kvalitní, viděla jsem i takové, které už v obchodě vypadaly jako hadry. @atlaska Vossen ručníky máme také , jsou kvalitní a i po mnoha praních jako nové. Kupovala jsem je v Kika v nějaké akci, tak ani cenově to nebylo tak hrozné. Řekla bych, že na tomhle bych určitě nešetřila, fakt se vyplatí koupit kvalitní, i když dražší. Gramáž nejméně 600-650/m2.
Odpovedať
@aneri53 A aka znacka, pripadne kde si kupovala tie bambusove. Z caress?
Odpovedať
@alzbetae Ty je mají dost drahé, i když určo kvalitní. Já je objednávala přes net, adresu ti napíšu do IP. Důležitá je gramáž min. 600 g. Když si zadáš do vyhledávače bambusové ručníky, ručníky s bambus. vláknem nebo bamboo, tak ti vyjede spousta odkazů.
Odpovedať
tiez by som rada vedela kde nakupit textilie do kupelne za normalnu cenu
Odpovedať
Fuha, natrafila som na nejaku novinku, tzv hygro cotton. Po viacerych praniach sa uterak zvacsuje :)
Odpovedať

Odpovedať
Tie z Tesca, neviem presne ake maju oznacenie, ale si dost hrube a makkunke, su fakt super. My mame jednu supravu uz asi 3 roky a aj po mnohych praniach si drzia farbu a stale su makkunke a hrube. Chystam sa dokupit dalsie. Neodporucam nakup cez internet, teda pokial nemate moznost si uterak niekde najprv nazivo ochytat. Ja som urobila chybu a nechala som sa zlakat peknymi obrazkami...no kvalita veru nic moc...coskoro zaradim do kategorie - prilezitostne - na farbenie, ako handra, ci pre psa...
Odpovedať
@livkaslivka livka momentalne su v kike dni bytoveho textilu maju tam uteraky Vossen co spominala atlaska, taktiez Tesco ma akcie v tychto dnoch. cca o 50% nizsia cena.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?