Umývadlo v samostatnom wc

Profilova fotka
Ahojte, je potrebné mať v samostatnom wecku umývadlo??? máme ho nakreslené v projekte, no ja s tým veľmi nie som stotožnená...aj keď sme niekde na návšteve a majú umývadlo vo wecku, vždy si idem ruky umyť do kupeľne.....ide mi aj o to, že samostatné wecko nebude až také veľké a umývadlo mi tam bude zavadzať, nevojde sa mi tam ani skrinka na čistiace a hygienické potreby.....existuje nejaká vyhláška, kde je dané, že v samostatnom wc musí byť umývadlo??? ďakujem :)
Odpovedať
1
2
@tinka01 určite áno... predstavte si, že dieťa bolo na veľkej potrebe, utrelo sa (normálne si to predstavte :-) ), aj ruky má "zasiahnuté" a teraz chytá kľučku znútra, zvonku, ďalšiu kľučku, vypínače svetla... na toto netreba ani normu...
Odpovedať
@tinka01 ziadna taka vyhlaska neexistuje.. Je to len na tebe. Pokial ti tam zavadzia tak ho tam nedavaj. Ale je to skoda, hlavne kvoli navsteve..
Odpovedať
Profilova fotka
hm my mame zachod aj v kupelni aj samostatny a umyvadlo sme dali aj do samostatneho.. ved ide o to aby sa nemuselo chodit hlavne navsteva a ak by bola kupelna obsadena tak hold smola treba ist do kuchyne... neprakticke.. teraz vyrabaju mini umyvadielka alebo si dajte vyrobit od kachlickara.. ja by som tam to umyvadlo dala ci uz na to vyhlaska je alebo nie ;)
Odpovedať
ahoj, ziadna vyhlaska neexistuje, ak tam umyvadlo nechces, tak nemusi byt...ja som sa prave prestahoval z bytu do domu, tam umyvadlo mam a je fajn, ze nemusim pochodovat do kupelky, ale mozem si umyt ruky na mieste :)
Odpovedať
@tinka01 Určitě ano. Pokud si půjdeš umýt ruce do koupelny, nějak to ztrácí smysl - jenom otevřít a zavřít musíš dvoje dveře. Myslím, že v dnešní době to není žádný problém, na trhu je tolik malých umývátek na WC, různého tvaru (např. i rohová), že se vždycky najde řešení. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr @misko81 @lienka1601 ďakujem vám, ale aj tak ho tam nedáme, keďže to zákon nevyžaduje :) je to len o zvyku, my sme doma mali v starom wc umývadlo a nevyužíval ho nikto, po prerobení sme umývadlo zrušili a doteraz nechýba nikomu...to isté majú svokrovci (teraz u nich bývam) a je to v pohode, človek si na to zvykne...takže pohoda :) mňa len zaujímalo, či na to existuje nejaký zákon že to musí byť, ak nemusí tak som rada :)
Odpovedať
@tinka01 To neviem, či existuje nejaká vyhláška! Ja som to brala z praktického hľadiska.
Odpovedať
@tinka01 Mali ste vo WC umyvadlo a nikto ho nepouzival???? Divne. Vacsinou sa tu riesi, ako do samostatneho WC umyvadlo napratat, aj ked v projekte nie je...
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka01 my mame tiez umyvadlo na zachode a chodim si umyvat ruky do kupelne, lebo som tak zvyknuta z bytu, kde som vyrastla, tam umyvadlo na zachode nebolo. Ale u svokrovcov si umyvam ruky na zachode, tam som si uz zvykla. V novom dome na zachod to umyvadlo urcite dame, keby som si aj nezvykla ja, dufam, ze pre deti to bude uz samozrejme, ze ruky sa umyvaju uz na wc. Je to o zvyku a ja by som chcela tie nase navyky dotlacit tam, aby sa to umyvadielko vyuzilo. Okrem toho som si na zachod vydupala aj bidetovu sprsku, tak tam to umyvadlo byt musi :D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka4444 možno divné, ale fakt ho nikto nepoužíval, ani návštevy, všetci si ruky umývali v kupeľní, v pohodlnejšom a hlavne väčšom umývadle :)
Odpovedať
Profilova fotka
no my mame umyvadlo vo WC pre navstevy, lebo kupelna je dalej a kym by tam dotycny vobec prisiel... tak uz by sa poobtieral kade tad, ze by si tie ruky ani nemusel umyvat :) Existuju aj male umyvadielka... napr. my sme kupili umyvadielko 10x20cm aj so skrinkou pod nim za cca 60€. Existuju aj male umyvadielka
Odpovedať
@milotaa Kvůli bid. spršce umyvadlo být nemusí, existují i takové, které se namontují jen na přívod vody. Jinak nechápu, když je na WC umývátko, že se nepoužívá. Po použití toalety si umyji ruce - základní hygienický návyk. A co je to za hygienu, kdy před umytím projdu bytem včetně otevření a zavření dveří. Ale bohužel u nás je to v tomto ohledu dost špatné, zarazilo mě např., když jsem někde četla, kolik procent lidí netuší, jak vypadá a jak se používá bidet či bid. sprška. Bidetku určitě oceníš, je to dobré řešení při nedostatku místa. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Načo ti je potom samostatné wc? My máme samostatné wc s umývadlom hlavne kvôli návštevám, aby mi nelozili po dome ;-) Osobne by som si tiež nedovolila u nikoho ísť si umyť ruky do kúpeľne, keď mám na wc pred sebou umývadlo ;-) Predstava, že mám všetko s takými rukami ocapkané :-p No ale každý sa zariadi podľa seba 8-)
Odpovedať
umyvadlo pri wc samozrejme pre pocic nesirenia bakterii po ostatnom byvani
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka01 , no toto je teda neskutočný názor.... Nemam slov, naozaj, to sa nedá ani komentovať...Ako z minulého storočia....
Odpovedať
nechcem si to ani predstaviť a súhlasím s @elisss54 ....cestou do kúpelne ťa niekto vyruší, alebo zazvoní telefón,deti.....a nakoniec ani ruky z WC neumyješ a tie kľučky.....och fuj :-x .....máš na výber nenormálny výber miniumývadiel aj so skrinkou tak sa na to pozri aspoň z tej praktickej stránky ak už hygienu neriešiš =-)
Odpovedať
@tinka01 - pises, ze vecko nebude velke a v podoryse domu vidim, ze sa asi mohlo zvacsit na ukor zbytocnej chodbicky.. -ak sa tie dvere na vecko ozaj budu otvarat dovnutra, mate o zabavu postarane. Ake su rozmery tej miestnuostky? -a zrusit tam umyvadlo kvoli nevytazenosti mi pride ozaj ako nedostatocny dovod z doby davno minulej. Keby som u vas sedel na zachode, tak by som pri tlaceni smutne pozeral na vasu klucku a premyslal, kolko o******** ruk ju ocaptalo. Offtopic: Na druhej strane ma zaraza trend tejto "modernej" doby, nastahovat si zachod do spalne, divnie vedla manzelskej postele.
Odpovedať
@tinka01 urcite som zato aby bolo umyvadlo na wc - hygiena. Ale neberiem ti tvoj nazor. Skor ma zaujima preco je na wc to umyvadlo v projekte ak ho tam nechces? Preco je wc tak male, ze sa tam nezmeti ani umyvadlo?, preco to projekt nezohladnil? A ak je to vo fotoalbume stav aky bude aj realizovany, tak lutujem cloveka, ktory bude sediet na wc a v tej istej dobe sa tam bude niekto snazit velmi rychlo dostat. Au moje kolena. To uz hranici s obrazkom ktory prikladam. Teraz vazne, tie dvere treba otocit nech sa otvaraju von, alebo zväcsit wc, priestor na to je. To je uroven dnesnych projektov.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst dvere sa budú otvárať von :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnytatik v pôdoryse to nie je s rozmermi celkom presne nakreslené...a wc bude dlhé takmer po dvere spálne..... @aneri53 @vrajmantak @elisss54 @andrejkam inač ste ma krásne všetci zvozili, lenže ak ste si všimli hore, ja som sa nepýtala na to, či si dať alebo nedať umývadlo do wc, ale či je nutné ho tam mať na základe nejakého zákona.....proste sa mi tam nezmestí, neviem čo je na tom také nepochopiteľné, spojený záchod s kúúpeľňou sme nechceli, keďže máme iba jedno wc v celom dome a ak niekto bude v sprche/vani tak ten druhý sa môže aj posrať :) preto sme si ich nedávali spolu a aj kvôli "arome", kktorá niekedy ostáva na toalete - ďakujem, neprosím, nemusím to dýchať ešte aj v kupeľni......čo sa týka baktérii, poznám neskutočné množstvo domácnosti, ktorí nemajú na wc umývadlo, a nikdy nemali žiadne zdravotné problémy alebo infekcie, veď ak idem z wc mmoje kroky idú automticky do kupelne, a čo je to za blbosť, že ak mi zazvoní niekto pri dverách alebo zazvoní telefon, že si tie ruky neumyjem???? tých 15 sekúnd určite počká aj telefonát aj návšteva.....a už keď sme pri baktériách, tí čo máte pracovný stôl doma, viete o tom, že je na ňom viac baktérií ako na takom wc??? to sa týka aj hubiek na umývanie riadu...tak si dávajte všetci ohromný pozor na baktérie, aby ste neochoreli.... :)
Odpovedať
@tinka01 Dobrý den. Kupodivu s Vámi souhlasím. A s výskytem bakterií máte pravdu. Na klávesnici počítače je jich také hodně. A nejvíce je jich ne veřejně přístupných místech s velkou frekvencí lidí. Takové sedadlo v městské dopravě je také cekem slušná zásobárna. Čili zase bych z toho nedělal takovou vědu. Čili, když se vrátím na samý začátek, tak ani v Česku není žádný zákonný požadavek na umístění umyvadla na WC. Také ne každý má bidet a také to není vyžadováno zákonem, či vyhláškou. Nicméně, pro velké množství lidí to patří k jejich základnímu požadavku, který jako by odpovídal požadavkům 21. století ( století hygieny ? ). Nicméně, skoro všechny virové a bakteriální nákazy chytneme zcela jistě jinde, než na svém WC. :-D :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@tinka01 Načo to riešiš. To WC tam byť nemusí, tak ho tam nedáš. My sme mali pred rekonštrukciou a máme ho tam i teraz a v podstate nikto z domácich ho nepoužíva - naozaj je WC-kovské, t. j. malé a nechcem po každom použití zotierať kachličky. Takže ruky si umývame v kúpeľmi. Ako ja naozaj "ľutujem" ľudí, ktorí bývajú v panelákových bytoch - majú WC zvyčajne bez umývadiel a iba jednu kúpeľňu. Už vidím tie reakcie, že dom si staviam, aby som mal väčší komfort ako v paneláku - len potom nechápem často tie rozmery - obytná plocha okolo 80 m2 - toľko má aj byt. A tiež načo sú v dome pre štyri osoby dve kúpeľne a dve WC-ká? Ale to je už "mimo misu"!
Odpovedať
@tinka01 Já jsem se tě v žádném případě nechtěla dotknout, každý se zařídí podle svého. Jen jsem chtěla upozornit na to, že i když to žádný zákon nenařizuje, nemusí to být ještě to nejlepší řešení. Váš záchod není tak malý a pokud se dveře budou otvírat ven jak říkáš (na plánku jsou dovnitř), tak by žádný problém s umístěním umývátka (v lepším případě s bid. sprškou ) být neměl. Navíc já osobně v RD považuji za standart 2 WC , jedno samostatné a jedno třeba v koupelně. (i Vám by se klidně vešlo). I v nově stavěných bytech vyšší katagorie dnes bývají 2 WC . Bohužel stále hodně lidí si říká - když nám to tak stačilo v paneláku, bude to stačit i teď. Ale pokud stavím RD, měl bych se v kvalitě bydlení posunout snad někam jinam, ne?? Ale to je můj osobní názor, nikomu ho nevnucuji. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
prístup k tečúcej voda hneď po použití WC oceníte, až keď to budete potrebovať. Sprška alebo umyvadlo je pre muža v rokoch potrebné. Vzhľadom na podobnú konštrukciu asi aj pre ženu..Ešte sme nevyrástli z pohľadov našich rodičov, američania stavajú aj v "dreveniciach" kúpelňu pri každej spálni. Takže by som to umyvadlo do WC dal.
Odpovedať
@ivetz Než jsem stačila dopsat @tinka01,skočil tam tvůj příspěvek. My máme dům větší než 80 m2, máme 2 koupelny (v obou je WC) a jedno samost. WC. A už se několikrát za 1,5 roku, co zde bydlíme, stalo, (při návštěvě nebo nějaké akci - grilování apod.), že byla všechna 3 WC najednou obsazena. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 v pohode, nikto z vás sa ma nedotkol :) aj my budeme mať dva wc, ale neskôr v budúcnosti, keď budeme riešiť aj podkrovie, všetko tam už máme naťahané, no momentálne nemáme peniažky na to, aby sme si zariadili aj podkrovie a popravde, zatiaľ nám to ani netreba, keďže nemáme ani detičky, sme zatiaľ iba dvaja :) v pohode, ja beriem každého názor, len moja otázka spočívala v niečom inom, ako sa to tu nakoniec celé zvrtlo :)
Odpovedať
@tinka01 , a este, ak ti mozem poradit.. Ked uz budu deticky, umyvadlo (alebo asi aj ta sprska miesto neho) bude mat velku vyhodu, ked bude blizko zachodu. Ocenis to pri oplachovani nocnickov, vlastna skusenost ;-) ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@vovo Do príspevku sa už nikto nezapája, tak sa tu možno stratím, ale aj tak sa skúsim spýtať, kde ste kúpili takého mini umývadielko /10x20/? Po prerábke nám vo WC zavadzia naše staré 40x20, potrebovali by sme ešte menšie =-) , len aby tam nejaké bolo. Ďakujem.
Odpovedať
10 x 20, to uz je pre trpaslikov :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@any14 No my sme ho kupovali v Mercury Design. Ale je to skutocne mikroskopicke umyvadielko. A kazdy kto si v nom umyje ruky zakvapka a zamoci vsetko okolo. Manzelka sa vzdy rozculuje, ze aku hlupost sme tam dali. Asi skor doporucujem nieco vacsie...rohove umyvadielko sa Vam tam neda dat?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?