Umývadlo na dreve. Máte niekto skúsenosti?

Profilova fotka
Rozmyslala som do kupelky osadit umyvadlo na dreveny podklad. Ibaze je to predsa drevo a netusim, ako sa bude po case spravat, ked si trebars decka po sebe neutru...Nema s tym niekto nahodou skusenosti? Dakujem za rady. Prikladam ilustracne foto (lepsi obrazok som nenasla) :-N
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali take..ale podklad bol asi z 20 rocnej vysusenej forsne.strasne pekne to bolo a aj ked som to umyvala cistiacim prostiedkom alebo vodou vyzedalo to fajn- drevo bolo len olejom osetrene. a zasa co sme malil v kupelke drevenny obklad,lakovany okolo wc a vane od laura & ashley drahy ako svina po dvoch rokoch zacal praskat a vyduvat sa na miestach kde prisiel do kontaktu s vodou.proste des... tak asi pozor na to ako je to drevo upravene a ci je poriadne vysusene.. ;-)
Odpovedať
vraj dubove drevo velmi dobre znasa mokro a vlhko
Odpovedať
hm ak je dobre ošetrené, ináč zmodrie. Všeobecne to nie je o dreve, ale o jeho kvalitnej povrchovej úprave.Môžeš tam dať akékoľvek drevo,ak ho neošetríš ako máš tak bude pracovať.No a ak tam dáš aj obyčajný smrek či jedľu a ak to dobre nalakuješ hlavne vhodným lakom alebo napustíš olejom tak to bude ok.
Odpovedať
prave nam vyrabaju dubovu dosku, osetrena bude iba olejom. mame olejovane drevene agatove stolicky vonku pod strechou a aj drevenu terasu, osetrovat to bude semtam treba to je jasne,ale ak sa ti to paci preco nie? Mne sa to tiez paci,takze jedno umyvadlo som si takto do domu dala.
Odpovedať
Ano olej je asi naj... na takéto miesto. Ja mám z dubového dreva dosku na krájanie mäsa.Hneď ako som ju vyrobil som ju nahrubo natrel v tomto prípade jedlým olejom a aj keď ju dám do umývačky tomu drevu nič nie je. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-) ...jedlým olejom natriet denko, este ano. Ale kupelnovy nabytok, neviem si to predstavit. Ale tiez som si myslela, ze ak by som to dala na kupelnovy nabytok (cize nebolo by to z masivu), ze to treba nejako prelakovat. Ci uz sa da kupit aj takto upraveny nabytok pod umyvadlo?
Odpovedať
samozrejme že nie jedlým olejom nábytok :-D :-D :-D ale teakovým olejom na nábytok...to sa dá normálne kúpiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodog - :-D no logicky ..O teakovom som veru este nepocula,. Ale asi takto nejak som to myslela. Myslis ze to na obrazku je z drevotriesky s lesklym povrchom, ci to moze byt aj iny material..?
Odpovedať
môže striekaný lesk.Vtedy sa vlastne farbou zalejú všetky spoje takže je málo pravdepodobné že by sa tam dostala voda.
Odpovedať
Profilova fotka
to sa take da uz kupit, alebo to treba dodatocne dat nastriekat? :-N
Odpovedať
aj aj.Ale doma to neskúšajte... :-D musí to byť kvalitná farba kvalitne a hlavne dostatočne na hrubo nastriekaná.
Odpovedať
Profilova fotka
:-D skusim sa na to popytat v studiach...ak nepochodim, budem riesit s odbormikom...trebars s tebou? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
:-)
Odpovedať
takze je lepsie napustit teakovym olejom ako nalakovat lodnym lakom? pytam sa aj v mene dveveneho stropu aj dosky pod umyvadlo...vazneuvazujem ze dam pod umyvadlo obyc. drevenu dosku...
Odpovedať
pred pár rokmi bol najvhodnejší lodný lak teraz by som volil skôr olej. ;-)
Odpovedať
jééj, zase tu tak po troške múdriem... ;-)
Odpovedať
dlho dumám nad tým, ako a či sa dá osadiť drevenú dosku (alebo nejaký masívne vyzerajúci laminát v podobe dreva) tak, aby tam mohlo byť 2-umývadlo a zároveň aby doska presahovala nad práčku...asi nejak takto ako je na mojej vizualizácii Vymeriavam... či by to vychádzalo výškovo & ergonomicky=....práčka má byť vysoká do 85 cm, stavebné tabuľky hovoria o výške umývadla odporúčanej na 85-90 cm.... Prosím, poraďte mi -aké máte vy skúsenosti alebo čo si myslíte, či sa to dávať takto na jednu úroveň (prípadne či radšej ísť na murovaný pult a spraviť to styrodurom) :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@tinatin - presne to co si sem dala, obr. vlavo, tak by som to chcela. Len sa toho bojim :-( Co sa tyka tej pracky, ak je jej vyska ako uvadzas, myslim si, ze by to nemal byt problem. Potom uz len prisposobit dosku a umyvadla pracke, ak neni nizsia ako 85cm :-) . A ten murik tam musi byt, ci ho tam chces?. Ja by som skor asi dala skrinku..alebo policovy system. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
...tedaaaaa...obrazok vpravo. Tusim si tu stale mylim strany :-N
Odpovedať
a to pred olejovanim dreva ho treba osetrit proti cervotocom? moze sa dat aj lazura alebo moridlo? ci olej len rovno na surove drevo?
Odpovedať
Nemôžeš pred tým nič dať...Musí to byť suché nové drevo..
Odpovedať
ani krovsan proti cervotocom??? lebo hredy uz tym natrete su...
Odpovedať
no neviem hrady sú hrady ale obklad určite nie...pozri si na nete XYladekor teak Mobelol
Odpovedať
@dodog a preco pave teakovy olej ? Mozu byt aj ine oleje?Nemyslim jedle :-D
Odpovedať
Tak neviem aký myslíš...ale teakový je naschval na nábytok z tvrdého dreva vystavený nadmernej vlhkosti a výkyvom počasia. Iný ...tak isteže je aj iný ale ktorý výrobca to ako volá to už je jedno.Ale stále je to olej z teakového dreva.:-)
Odpovedať
@dodog neviem zdalo sa mi ze su aj ine, myslela som ze teakovy je tmavy, alebo je aj v inych odtienoch ;-)
Odpovedať
@dodog takze by bol dostatocny aj na natretie terasy vonku alebo dreveneho podbitia ci tam radsej nieco ine?
Odpovedať
@andula30 najvhodnejší a najefektnejší je na tvrdom dreve.Podbitie asi nie, ale terasy a záhradný nábytok určite ano.
Odpovedať
@dodog a na podbitie co?
Odpovedať
nejakú dobrú lazúru...podľa toho aký odtieň chceš.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?