Aká je údržba umývadla na doske?

Ahojte, aké máte skúsenosti s umývadlom na doske? Ako sa udržiava umývadlo? Nesteká po okrajoch voda na dosku? A ako doska resp. iný materiál, na ktorom je položené? Ďalšie podotázky - koľko miesta smerom k stene treba nechať? Dať batériou z dosky alebo radšej zo steny? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Mam umývadlo na skrinke. Voda steká samozrejme pri údržbe, treba utrieť. Mam tesne pri stene. Batéria ide z umývadlá. Doska je z lesklej dosky ako celá skrinka.
Odpovedať
Nechci to. Flaky z vody a zubnej pasty neumyjes.
Odpovedať
@olma79 Na doske , v doske to bude asi jedno. Voda bude stekať tak či tak a hlavne keď si budú umývať ruky deti. My budeme mať umývadlá na doske a výška hrany umývadla bude niekde na 88cm a batéria bude na umývadle.
Odpovedať
Dávam na kamennú dosku dve 75×42 cm. Batérie z dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
toto riesime aj my teraz.. chceme umyvadla na doske a bateriu z dosky a obavam sa, ci sa nebude okolo baterie drzat voda z pustania a zatvarania kohutika.. chcem to hlavne koli vodnemu kamenu, ktory sa tvori okolo baterie na umyvadle. mozno na doske by sa tolko netvoril, ked nebude v priamom kontakte z umyvadlom, ci? :-D :-D ina, k materialu dosky, nam vraveli, ze sa davaju pod umyvadla klasicke kuchynske pracovne dosky, na take konzoly, a pod to, ked chces skrinku
Odpovedať
@j_ank_a to vam kde povedali, ze sa tam dava kuch. doska? Tak to su umelci fakt.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka vraveli to v kazdom stolarstve a nevidim v tom ziadny problem... predsa aj v kuchyni mas umyvadlo z bateriou a mas problem? myslim, ze je to presne to iste... kuchynsku dosku pouzivas rovnako casto, ako v kupelni, a pomerne na rovnaky ucel... farebnych prevedeni prac. dosiek je tolko, ze si naozaj mozes vyberat z coho chces.... ci uz imitaciu mramoru, alebo dreva... podla mna je to dobra alternativa, ked chces niekde usetrit peniazky... ale samozrejme, kto na to ma, ten sa o alternativy nemusi zaujimat... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka pre inspiraciu...
Odpovedať
@j_ank_a no ked to vraveli v kazdom stolarstve, tak je to urcite v poriadku. ;-) Nemusis mi davat inspi, ja viem ako vyzera pracovna doska. Len ci je hento na tych fotkach naozaj pracovna doska, to by som si nebola ista.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka to co je na fotkach, to potvrdit nemozem, ale videla som vela umyvadlovych skriniek s prac. doskou a a nerozoznas rozdiel od tych, co su na foto... :-D teda ja nerozoznam, ty mozno ano... :-D neviem aka ina alternativa sa da pouzit namiesto mramoru, alebo murovanej dosky..... ty si este nepocula o pracovnej doske v kupelni, ja sa rada necham inspirovat, co este pouzit okrem hore menovaneho... :-D (teda pokial hovorime o nahrade ,,dosky,, pod umyvadlom a nechces pouzit priamo skrinku s umyvadlom napriklad s MM) 8-)
Odpovedať
@j_ank_a lamino, akrylat, masiv, mdf
Odpovedať
@stolverka ja som si viacmenej ista ze to niesu prac.dosky, prve ma aspon 6cm a druhe je urcite vizka. ale zas da sa dat aj pracovna doska, lenze tu v kuchyni kazda ihned utrie ak sa daco vyleje, co v kupelni deti ci muzi asi robit nebudu. Vodny kamen sa tvori na vsetkom kam kvapne co len kvapka vody. ci drevo,pohar,nez...nic nieje voci nemu odpudive. Efekt umyvadla na doske je vtedy ak je ta doska s pekneho masivu, ale na udrzbu to narocne je,tym kvapkam vody sa vyhnit neda a pri detoch ani zubnej paste mimo umyvadla. kvapne tam aj myslo s davkovaca.....polozis mokru tubu od pasty,kefku.... @j_ank_a
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@j_ank_a videla som zopar dosiek v kúpeľniach z kuch.dosky, i masívne...je na tebe čo si vyberieš. Ja mám bielu lesklu foliovanu čo sa robia nabytky ;). Armatura z dosky ti rozhodne skomplikuje udrzbu,lebo voda stečie vždy. Ale zas netreba to riešiť ako kvantovu fyziku. Páči sa ti, daj to. Pár rokov to vydrzi a vymení sa. Nic nemas zo zariadenia na dozivotie. A čo si budeme vravieť, my ženy máme rady zmenu a obcas nutnú výmenu i vítame :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@otec73 ahoj, prosím ta, tu kamennu dosku budes mat ako uchytenu o stenu? Alebo budes dávať pod to skrinku na ktorej to bude položené? Ja by som chcela pod doskou zavesne skrinky a z dôvodu údržby a životnosti by bol kameň najlepsi, len sa bojím, že to bude príliš tažké a nebude sa to dát uchytit.
Odpovedať
@adrabadra Ja som robil tri murované stĺpiky obložené obkladom. Skrinky tam nebudú iba polica prechádzajúca stredom medzi stĺpikmi. Na nich bude potom usadená kamenná doska. Doska je síce drahá no odolná voči vlhkosti a to je podstatné.
Odpovedať
@otec73 tak to je jasne, tie stĺpiky ti to udržia. My to chceme mat zavesené. Muž chce dosku z masívu, len ja sa práveže bojím tej údržby a životnosti, preto spekulujem nad nejakou alternatívou. Z kameňa by to bolo super, aj muž by na to pristal, len sa bojím toho uchytenia pre váhu kameňa. Ale ďakujem za odpoved :-)
Odpovedať
Aká je údržba umývadla na doske? - Otrasna. 8-( V hoteli sme tak vytopili kupelnu. Ale bateria isla z dosky a ta zacala uzatvorena pretekat, vsetko islo do skriniek a na podlahu, no otras, zachranovala som v noci bazen :-D A to tam do toho nebabrali deti, ale dospeli :-S Mne sa to tiez paci, ale po tejto skusenosti prehodnocujem... A ta doska je vkuse oliata, kto to bude utierat, ked si umyje ruky, jedine ze jeden uterak na ruky a druhy na policu :-p Mne to pripada tak, ze niekto si spomenul na lavor, tak sa ako designer realizoval. Len zabudol, ze lavor bol v stojane na lavory a nie na polici...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?