Umiestnenie práčky a sušičky

Profilova fotka
Ahojte, prestavujeme starší RD a sedím nad projektom a dumám, ako a kam by som mohla umiestniť pračku a sušičku. Na poschodie ju dávať nechcem, tam budú mať izby a kúpeľňu deti. Prosím o nápady/návrhy, viac očí, viac rozumu x-) Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nemas technicku miestnost? Kde budes mat kotol a pod. My mame tam susicku na pracke. U teba asi kupelna, je dost velka.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 Kotol bude v pivnici. Pôvodne som tam chcela spraviť aj práčovňu, no potom som si predstavila, že pokaždé chodiť dolu po schodoch a rozmyslela som si to... Na kúpeľňu to vychádza aj mne, len neviem, ako... chcela som ich mať veľa seba, ale tak mi to nevychádza... chýba mi aspoň 10-20 cm :-/ Vychádza mi to zatiaľ vpravo pri dverách (na sebe), potom sprcha, wc, na ľavej strane umývadlo... návrh vyššie je iba orientačne podľa architekta, ja si interiéry upravujem vždy podľa seba. Určite nie umývadlo vedľa wc, keď na druhej strane je voľná celá stena.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite ich daj na seba, usetris tak miesto, mozno to aj oddelit - napadlo ma nieco ako ma @andyfoto v albume: http://www.modrastrecha.sk/blog/andyf...
Odpovedať
@rebecca363 Ahoj. Citam ze mas na pracke susicku.MOhla by si my napisat ci si aj niaky medzikus kupila a doneho si postavila susicku alebo ako to mas ty.Lebo aj my musime dat len do kotolne pracku a na nu chceme dat susicku ale stale neviemako lebo len tak ju dat na pracku sa bojim aby my pri zmykani nahodou nespadla dole.Dik.
Odpovedať
v akom stadiu stavby ste? da sa este presunut wc v kupelni na stenu oproti? ak ano, tak sa treba pohrat s priestorom v kupelni. wc na stenu oproti a vedla smerom k dveram vytvorit niku na pracku a susicku na seba. ak sa neda wc uz posuvat, mas moznost este presunut dvere do hostovskej z kuchyne a v tej chodbicke do spalne a kupelne zase postavit susicku na pracku. vedla nich by ti este mohol vyjst priestor na kos na bielizen. cele to potom mozes uzavriet dverami, napr. otvaravo-zasuvnymi. to by bolo asi najelegntnejsie riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 ahoj, zaklad je mat pracku nie uzsiu ako susicku, najistejsia si budes ked kupis rovnaku znacku a k tomu urceny medzikus. Ja mam LG a k tomu sme kupili len take zelezne packy ktore sa prisrobovali o pracku a susicku aby sa susicka z pracky nepohla. Ale inak susicka stoji normalne priamo na pracke. Ine znacky ponukaju napr aj take medzikusy kt. su vysuvne a da sa na nich aj skladat pradlo. Najskor si vyber znacku a typ spotrebicov a potom zistuj ci sa daju dat na seba.
Odpovedať
@rebecca363 ahoj,diky za radu.Spotrebice mam uz kupene.a mam znacku Beko.A mam aj ten medzi kus kupeny len neviem akoho tam uchytit isto sa to musi aj na pracku niako navrtat na vrch.ale niako to asi vymyslime.
Odpovedať
@rebecca363 co robi pracka so susickou, ked je nerovnomerne rozlozene pradlo v pracke? Pytam sa preto, lebo ak je v nasej nerovnomerne rozlozene pradlo v bubne, tak dost vibruje. Ci sa mi oplati davat na nu susicku. Aby to netancovalo po celej kupelni ako unblock.
Odpovedať
@petka456 To čudné, v slovenčine neexistujúce slovo "niako", znamená čo presne? Je to nejako alebo nijako?
Odpovedať
@petka456 precitat navod...
Odpovedať
Ja to dám dole, do technickej miestnosti. Ľudia dnes vyhadzujú prachy za kardio cvičenia v posilňovni, doma sú schody zadarmo. ;-) Za najväčšie pozitívum ale považujem to, že sa zbavím toho hluku a v kúpeľni bude omnoho viac miesta.
Odpovedať
@zita19 Diky.Ale navod som stratila tak si musime sami pomost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katarinas ahoj, daj pokojne dole do pivnice...my tak mame a je to ovela lepsie, nez v kupelni sa s pradlom roztahovat. Nebude to ani tak hlucne. V kupelni nechaj len kos, ktory podla potreby vyprazdnis.
Odpovedať
@petka456 navod sa dohladat na internete
Odpovedať
@megdesign ..keď Ti to tak vibruje tak daj navrch šablóny s betónom a využiješ práčku ako vibrátor pri výrobe dlažby na chodník :-D ...Ešte na tom "vyděláš" 8-) Ale neboj sa ako dáš SUŠ-ku navrch sa Ti to zastabilizuje 8-) Predsa nemáš T-245 lebo tá by Ti týmto spôsobom "zmasakrovala" celú kúpelňu... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign neviem, ale teda mne to netancuje... 3/4 roka periem a susim min. 2x do tydzna a nepohli sa ani o cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 Práveže na seba by som ich dať nechcela. Tak to mám teraz v byte. Páčilo by sa mi ich mať vedľa seba, aby som na nich mohla skladať prádlo, keď vyťahujem zo sušičky.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 Mám medzikus, myslím, že v albume mám foto...
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar Práčovňa v pivnici bol prvotný plán, ale... keďže plánujem, že po prestavbe domu budem mať kanceláriu doma, pre mňa to znamená, že počas práce budem odbiehať k činnostiam ako napr. naplniť pračku, prehodiť prádlo do sušičky, vyložiť sušičku... behať hore dole do pivnice by bolo veľa času... Okrem toho z pivnice by som nepočula pípanie pračky, keď doperie. Preto hľadám možnosť, ako a kam s tým do domu. Moja pračka je našťastie veľmi tichá, takže keď privriem dvere na kúpeľni, nepočujem, že perie.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 Ďakujem za radu. Zmeny môžme robiť zatiaľ akékoľvek, momentálne sme búrali a čakáme na stavebné povolenie. Toto rozloženie nie je reálne, to iba architekt nakreslil, umývadlo určite nebude nebude vedľa WC, ale na ľavej stene. Ak ich mám dať na seba, tak pravdepodobne na to miesto, kde je teraz nakreslená sprcha, tá by išla vedľa a za ňou wc. Lenže skôr hľadám riešenie, aby som mohla dať pračku a sušičku vedľa seba. Vchod do hosťovskej z kuchyne určite nie, spací priestor má byť oddelený a navyše kuchyňa nie je veľká, a pri nej bude stôl.
Odpovedať
@katarinas No takto to mám doma aj ja, dokonca v mojom prípade technická miestnosť rovno pod pracovňou, takže keď je ticho, počujem, či práčka ešte žmýka alebo už nie. :-) Ja si práve to odbehovanie od sedavej roboty celkom užívam, ale chápem, nie každému to vyhovuje. Držím palce!
Odpovedať
@katarinas jedine kupelna a podla mna je dostatocne velka, aby sa tam dala dat aj pracka aj susicka, len keby si dala vedla seba, tak by to zabralo kopu miesta a to miesto podla mna vies vyuzit aj lepsie a efektivnejsie, jednoznacne dat na seba, do rohu alebo jak a vybavena vec :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?