Umiestnenie prackoveho sifonu a rohoveho ventilu

Ako by ste vyriesili umiestnenie prackoveho sifonu a rohoveho ventilu privodu vody pre pracku ? Planujem umiestnit pracku so susickou na seba do niky medzi dve steny. Medzi stenami je volny priestor 70cm, sirka spotrebicov 60cm - cize po oboch stranach spotrebicov bude max 5cm volny priestor. Ja by som chcel mat pristup k sifonu (cistenie) aj k ventilu (zavretie po prani), cize umiestnit ich za spotrebice nebude mozne. Myslite ze ked ich umiestnim vedla spotrebicov (ako je nakreslene na obrazku) bude to vyzerat zle? Ak to tak urobim, umiestnit ich do standard vysky cca 45-60cm od podlahy ? Hlavne nie som si isty s odpadovou hadicou pracky a vyskou sifonu.
Odpovedať
Ako casto cistis ten sifon? Ja si nepamatam ze by som za 10 rokov potreboval. Ja by som ho dal jednoducho za spotrebice. Raz za 5 rokov ich kludne vytiahnes...
Odpovedať
@e1ement ..tiež mám tak ako aj Ty,že sifón ako aj rohový ventil za práčkou..ani o ňom neviem ;-)
Odpovedať
Kúpelka za 10-15 tisíc a sifón, hadice, ventily hneď vedľa kľučky dverí. Ak to nie je sprcha v dieľni, tak si to nechaj ešte raz prejsť hlavou.
Odpovedať
Toto bude moje prvé vlastné bývanie, takže nemám v tom až tak prehľad... Napr ako často sa zanasa sifón. Myslel som že bežne raz za rok. A co sa týka toho ventilu, myslel som ze bude bezpečnejšie ho dat na prístupné miesto, aby som ho mohol po doprani vždy radšej uzavrieť. Či kašľať na to a schovať všetko dozadu?
Odpovedať
@peter700 my sme tiez riesili tuto dilemu a nakoniec sme dali dozadu do vysky tusim 45 alebo 50cm ,nie som si presne ista. Ak by sme sa ho chystali zatvarat,tak bude pristupny. Kludne schovaj za pracku,lepsie to vyzera a malokto zatvara ventil po prani a nic sa nestane
Odpovedať
@peter700 Uzatvaranie sa da riesit systemom aquastop/AquaLock a pod, kde medzi ventilom a hadicou je elektricky ventil ovladany prackou, tj. pokial pracka nie je zapnuta, privod vody je zastaveny.
Odpovedať
@hoblinka13 len ja budem dávať na pracku ešte sušičku, a preto sa neviem rozhodnúť. Ale tak hádam kvalita hadic a srobeni je dosť vysoká na to, aby som sa bal vytopenia.
Odpovedať
@e1ement rátam že túto funkciu musí mať aj práčka však?
Odpovedať
@peter700 Nasa pracka Electrolu EWF1487HDW ma aquastop hadicu a podla mna to ma uz vela pracok. @e1ement Nie vsetky aquastop funguju na elektrickom venitle. Na umyvackach riadu vacsinou ano, na prackach vacsinou nie, tam je to riesene cisto hydraulickym sposobom aby sa dala hadica vymenit sa inu, co na umyvackach nejde, kedze v hadici su vedene aj kable.
Odpovedať
Profilova fotka
Pracka ma filter takze sa zanese skorej ten ako sifon a pravda pravduca je za prackovy tak ako kazdy rohovy ventil po roku dvoch nefunguje lebo je to lacak a kazdy majster ti ten lacak namontuje. Takze pekne za spotrebice a netrap sa :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?