Údržba sprchového boxu

Ahojte, neviete mi niekto povedať ako náročný je na údržbu sprchový kút - resp. sprchový box s čiernymi lesklými stenami po bokoch vo vnútri a čírym sklom na dverách? Veľmi sa nám ľúbi, len mám strach z údržby. Vystavený v predajni je krásny, ale ako bude vyzerať po každodennom používaní :-| neviem. A narovinu po každom sprchovaní leštiť celý kút ... :-p Vždy som chcela vrubkované, vzorované sklo na dverách, aby bolo čo najmenej vidno kvapky vody, vodný kameň a tak ale teraz som na vážkach...
Odpovedať
ahoj janulka, moja svokra má presne takýto sprchový box :-p . Povedala, že už nikdy by ho nekúpila :-p To čierne sklo je celé zájdené od vodného kameňa, má aj nejaký špeci prípravok na jeho rozpúšťanie, s tým to sklo po každom sprchovaní utiera, ale aj tak to nepomáha. :-p Vyzerá to, ako by ten sprcháč nikto nečistil a pritom opak je pravdou ]-( Takže, ja by som nič takéto nekupovala, len s čírim sklom ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Niektorí ľudia mávajú v sprcháči s hladkým sklom obyč stierku, ktorá sa používa na stieranie skla pri umývaní, no teda pred x rokmi sa to tak robilo, teraz? ja tak okná nečistím.. Určite na údržbu sú lepšie vrúbkované sklá. Hladké sú krajšie na pohľad, no samozrejme, čím tmavší odtieň, tým väčšmi je (biely) vodný kameň vidieť. Záleží na tom, čo u teba víťazí: údržba alebo vizáž.
Odpovedať
jannulka my mame biele steny a cire sklo. udrzuje sa fajn, okrem lahkeho poutierania po sprchovani iba raz za cas prebehnem kvoli dezinfekcii tekutym cifom a je to ok. trochu ma hneva len zrkadlo co je vo vnutri, pretoze nam tom zostavaju zaschnute kvapky vody ale vrasky si kvoli tomu robit nemienim :-)
Odpovedať
milé dievčata na sklo v sprchovom kúte vám stačí troška octu s tekuté mydlo alebo trošku šampona a trochu to vydrhnúť,ja už tri roky takto drhnem presklený číry sprcháč a vždy sa ma pýtajú ,prečo ho mám taký krásne čistý.
Odpovedať
Profilova fotka
cafte, trochu Vam sem nazríem... aj my budeme mat sprchac s čírim sklom.. a po vzore kamosky, co ho ma aj po 7 rokoch ako novy si donho kupime nejaku velmi milú, farebnú a veselú malu stierku na okna... a po kazdej sprche si ho zotrieme.. je to asi 15 sek. roboty a vysledok zaruceny... ani moj nastavajuci nie je proti ... segra ma sprchac uz roky, a ma ho strasny, hoci bol drahy... samy vodny kamen( biele kvapky..) a darmo ho drhne... proste sa to musi cistit stale :-) ved to nie je taka velka plocha :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no veď píšem... stierať, stierať :-)
Odpovedať
No keď niekto napíše, že na údržbu sú lepšie vrúbkované sklá, tak ich asi doma nemá a navyše je to dosť proti logike, pretože do vrúbkovaného skla sa predsa vodný kameň usadí oveľa jednoduchšie a oveľa horšie ide vyčistiť. Čím hladšie sklo, tým ľahšia údržba.
Odpovedať
katrin, da sa aj nie stale - my mame cire sklo a kedze som to zanedbala tak sa mi tam vytvoril kamen - si teraz nepamatam co som to pouzila , ale bolo to nieco ako CIF na kupelky - staci nastriekat, osprchovat a zotriet - ten kamen isiel genialne dole - som to pouzila aj na baterie a krasny lesk :-) myslim ze cire sklo je najjednoduchsie na udrzbu, predtym sme mali take nieco vrubkovane vseliake a to bolo strasne ( vlastne ani clovek nevedel kedy je to ciste , kedy nie... ) :-(
Odpovedať
Dai: "vlastne ani clovek nevedel kedy je to ciste , kedy nie..." no ved o to pri tom ide, my mame sice plastove ten vzor akoze kvapky, aj ho cistime, lebo ked sa na to lepsie pozries, tak ak je spinave tak spinu zbadas, ale ked je len malo spinave od zaschnutych kvapiek vody tak to nie je az tak vidno ... cize vyhoda NIE cireho je ze nie je nutna casta udrzba, kedze nie je to tak vidno ... ja osobne s tym problem nema, mozno vy baby hej ... ale s tym uz nic nenarobime : :-N
Odpovedať
neviem jozko, kupelka je miesto kde uz len kvoli mojej malej cistotu chcem mat viac menej 100% ...
Odpovedať
jozko, buď je niečo špinavé a je to vidno, alebo to je špinavé a nie je to vidno. ;-) Pre mňa je podstatné, aby to bolo čisté a aby to bolo vidno. :-D
Odpovedať
:-D tak nejak si vystihla co som chcela napisat stolverka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
No vidím že to tu nieak zamrzlo, no itak to skusim . Vie te mi v kocke niekdo povedat aky je rozdiel medzi sprch kútom a boxom ? Toho roku som si dala za ciel spravit kúpelku,,,no ale mam v tom zatial "hokej" :-)
Odpovedať
proti vodnemu kamu ma napr Ravak technologiu anticalc, ktora ma mat co najrovnejsie sklo. Na sklo ma pripravok, ktory sa tiez vola nejako anticalc a ten ma mikropory v skle vyplnit. Ja som to zatial neskusal, ale kamosi si to pochvaluju
Odpovedať
hipisko: mali sme ho, je to na prd, a ten sprchac teda nebol zrovna lacny krasne po vylesteni, ale po kazdom sprchovani to lestit ma bavilo asi mesiac najidelnejsie bolo - uz to niekto hore popisal su specialne stierky do sprchy, aj sa tam daju pekne na prisavku, rychlo zotrete - za malo roboty vela ucinku
Odpovedať
ja mam skusenosti s pripravkami ravak. to ked pouzivas, tak umyjes raz za cas sklo a potom je propravok, co sa nanesie a tie kvapky vody pri sprchovani sa nelepia na sklo, ale tvoria sa take gulky, co stekaju dole.
Odpovedať
trinity, tiez som tapala a moje pochopenie nakoniec bolo - sprchovy box je komplet cely: presklena cast + zadne steny z plastu. sprchovy kut: sklo + realne steny/steny s obkladom.
Odpovedať
Profilova fotka
trmavka: ivka, ja budem mat v kueplni normalne v sprche nejaku veselu stierku a kazdy si po sprchovany prebehne zhora dole na dva taky sklo... kamoska to doniesla domov ako zyvk z Nemecka , v rodine, kde robila Au pair to tak robiili a kut ako novy.... zaberie to 5 sekund casu... zvyk :) utries seba , utries sklo :) polovicka s tym suhlasi :)
Odpovedať
Profilova fotka
uz som to pisala vyssie, sorry, sibe mi :-D
Odpovedať
a kde sa daju kupit take stierky?
Odpovedať
Profilova fotka
hocikde, je to klasicka stierka na umyvanie okien:))) ale ked chceme veselu, budeme musite asi trochu hladat, mozno kuknem aj v rakusku, alebo sa opytam kamosky, kde kupila ona a dam vediet.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
fajoska: vierka, ja tak stale umyvam okna, ja ich inak umyt neviem :-D ked pouzijem Clin alebo take cosi, tak mam stale cmuhy, jedine voda, jar a stierka mi ich zarucene umyje:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?