Uchytenie Walk-in na roh múru

Profilova fotka
Vazeni, ako upevnit Walk-in zastenu na roh mura aby bola zastena zarovno s rohom? (a teda aj zarovno so spadom na podlahe) Problem je aj, ze to nie je tak uplne mur, ale SDK zaklop okolo Geberitu (zial zdvojeny SDK aj na boku) Ma niekto nejaky tip? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy neviem, ci to poradim, my mame Walk in znacku Next a rameno je uchytene na stene a potom na opacnom konci hore ( nie naboku ako je zvykom.) Mohlo by sa to dorovnat do toho rohu tak, ze tam si das niky, ak este nie je zlab, len to By ti zmensilo priestor na sprchovanie.. Asi by som to tam normalne osadila a neriesila to, ze to nie je v uplnom zakryte..
Odpovedať
Profilova fotka
spad zlabu licuje ten roh geberitu. Obavam sa ze tam potom vznikne "odskok" kde bude stat voda. @bambula626
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy vies co, idealne ti poradia v dobrom kupelnovom studiu. My sme brali vsetko z Aquaterm Poprad, skus tam zavolat.... mozem ti dat do ip kontakt... ??
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy povedzme ze rozmery sprchoveho kuta su 1200x800 (mm). Na podlahu ide spadova lista, napr. alcaplast o dlzke 1000mm (200mm je odskok SDK predsteny). dlzka walk-in zasteny bude tiez +- 1000mm Upevnenie skla je v montaznom ramceku, vruty cez sdk a obklad. Horne rameno kotvis do protilahlej steny. Dalsia moznost (este som sice nevidel) je kupit spadovu listu 1200mm a walk-in s dlzkou 1200mm "opriet" o SDK predstenu a kotvit priamo do nosneho muru.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx "dalsia moznost" nepripada do uvahy Situaciu si pochopil a opisal spravne. Montazny ramcek ma 16 mm. Ak ho chcem upevnit tak aby licoval, musim vrtat 8 mm od celnej plochy obkladacky fi 6 dieru, t.j trafim sa pol diery do hrany obkladacky, pol do lepidla co je podla mna nerealizovatelne. Hladam nahradu za upevnovaci ramik (U-profil), nejku moznost upevnenia na L-ko alebo nieco podobne, diera by mala byt aspon >50 mm od hrany geberitu... Dalsia moznost je yalepit hmozdinku do lepidla, medzi obkladacku a SDK, tym ale potrebujem byt ca 13 mm od hrany obkladacky (roha)
Odpovedať
skus si nechat nacenit sklo po strop a kotvi do podlahy (mamut) a stropu (lista). sklenarstva by to mali zvladat alebo napr tito: www.sklokali.sk
Odpovedať
@kaspy alebo este takto: https://www.sklokali.sk/images/produk... toto je kotvenie vrch/spodok: https://www.sklokali.sk/images/produk...
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda ano, dik, pozrel a dopytoval som to. Akurat nechapem ako je tam ten profil na boku upevneny (1. link)...na hmozdinky to predpokladam navrtane nie je...
Odpovedať
@kaspy u mna bolo z casti na hmozdiny, z casti do mamutu. Sklo potom do silikonu v tej kolajnicke.
Odpovedať
@kaspy Mozno situaciu nechapem spravne, ale je problem pre Teba pouzit dve ramena na kazdy horny roh a zakotvit to do priecky/stropu? Tym padom by som tam ten u profil nechal, nalepil na obklad, zatmelil vo farbe sparovky a vybavene.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix no pokial by to stacilo prilepit a dat tam dve ramena, to by urcite slo. Akurat neviem ako sa to bude po case v tej vlhkosti spravat (lepidli/profil)
Odpovedať
@kaspy Ak to spravis na poriadok (hlavne dobre vycistit podklad pred nanesenim tmelu), vydrzi to roky rokuce. Ono sa to nezda, ale aj silikon je lepidlo a odtrhnut z obkladu umyvadlo nalepene na silikon je slusna fuska. Pripadne to mozes dat na polyuretan, ak najdes tmel vo vyhovujucom odtieni (sikaflex) a to uz bude navzdy... MS polymer je na taketo pouzitie fakt zbytocny :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja som si robil walk in zastenu sam objednal bezpecnosne sklo dva linikove U profily jeden na zem jden na stenu oba su pripevnene mamut silikonom, sklo som do U pofilov nalepil na priesvitny silikon a na strop som dal dve uchytky ktore sa daju kupit ako na sklenene zabradlie. A nemam ziadny problem sklo 100€, uchytky 14€, profily U 26€, a silikon 15€, spolu sprchovy kut 1x1,2x2,2m 160€ :-)
Odpovedať
@edmund Mamut nieje silikon, len pre poriadok. Mna vyslo sklo 200, 2,2x1m, komplet. S dovozom v cene a s upravou jednej strany pre lepsie stekanie vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix tak v podstate mi je jedno ci to je silikon alebo nieje. Pouzil som to co je na to najlepsie. Ja mam to sklo teda o volaco vacsie 1,2x2,2m tiez tvrdene s povrchovou upravou. Urcite lepsie nez vyhadzovat velke peniaze za tie co sa kupuju v obchode. To co za to pytaju su prehnane ceny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?