Termostatická batéria do sprchového kútu - Grohe Grohtherm 2000

Zdravim vospolok Prisiel cas na vyberanie baterii. Do sprchoveho kutu chcem termostaticku bateriu Grohe Grohtherm 2000 Otazka na vas je, co vsetko k tomu budem potrebovat? 1. http://www.onlinekupelne.sk/sk/termos... 2. http://www.onlinekupelne.sk/sk/termos... 3. http://www.onlinekupelne.sk/sk/sprchy... 4. chcem aj klasicku rucnu sprchu napojit.. cize nastenne kolienko http://www.onlinekupelne.sk/sk/sprcho... + rucnu sprchu Co este mi bude treba? Nejaky ventil co prepne bud na ruzicu alebo klasicku hadicu a este nieco? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ano presne tak. Tato bateria ma len jeden vyvod takze to potrebujes rozdelit na dve. Daky prepinac, najlepsie z tej istej serie nech to vyzera rovnako.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Dobry vecer. Vie mi prosím niekto poradit? Co sa deje v tom prípade, ked podomietkove teleso Grohe Rapido T mam instalovane nasledovne: na strane zapojenia teplej vody by mala byt podla navodu instalovana vana a na strane zapojenia studenej by mala byt rucna sprcha. Mne namiesto vane zapojili hornu sprchu, ale podla navodu by to v kombinacii horna + rucna sprcha malo byt opacne. Bateria bude Grohtherm 2000. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@ticcco - velmi ti nerozumiem, skus to nakreslit. Normalne sa to zapaja takto (popisem ako pri pohlade na budik hodin). Pozicia "9" hodin - privod teplej vody (zlava) Pozicia "3" hodin - privod studenej vody (zprava) Pozicia "11" hodin - vyvod hornej sprchy zhora vlavo Pozicia "1" hodina - vyvod rucnej sprchy zhora vpravo teoreticky mozes vymenit privod teplej a studenej vody 9/3 s drobnou upravou. mozes vymenit vyvody hornej a bocnej sprchy (tzn. zamenit horne vyvody) - cela sranda bude ze horna sprcha sa nebude pustat otocenim horneho gombika dolava ale doprava. Co myslim ze prezijes :)
Odpovedať
@ticcco mne zapojili naopak privody teplej a studenej a batéria nefungovala ,nemiesala dobre ,museli sme ju vysekat a prerobiť ,pri vývodoch to je asi jedno...no nie som si istý,vždy je najlepšie zalpojiť podľa schémy vyrobcu
Odpovedať
@ticcco Pokiaľ prehodili iba vývody medzi sebou, nič sa nestane, batéria bude fungovať, akurát označenie na štítku, že vaňa - sprcha bude opačné, t.j. keď pustíš vaňu, bude ti tiecť voda zo sprchy. Mne tak zapojili naopak ručnú sprchu a hornú ružicu v sprchovom kúte, lebo inštalatér si jasné že nepozrel štítok na batérii pred inštaláciou podomietkového telesa. Však načo, nie? ]-( Ale žijem s tým.
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda - ani ti to nemohlo fungovat bez vymeny termohlavice. Ale pre buducnost, aby si nemusel sekat, je tu "reverzna" termostaticka hlavica s opacnym vyvodom, objednavacie cislo: 47 186 (plati pre Grohe RAPIDO T). Obrazok/blueprint s rozkreslenim prikladam. Tiez som to tak opravoval po nejakych majstroch, co nevedia ani citat a hrali sa na vodarov, ale sekat sa nemuselo, stacilo vymenit termohlavicu.
Odpovedať
@mgx to poradie, ako si to napísal s tými hodinami je presne tak, ako to mám aj ja zapojené. Ide o to, že v návode v prípade kombinácie vaňa + ručná sprcha je v pozícii "11" hodín zapojená vaňa a v pozícii "1" hodiny zapojená ručná sprcha, viď nasledujúce video: https://www.youtube.com/watch?v=PWUAs... Avšak v prípade kombinácie horná sprcha + ručná sprcha je v pozícii "11" hodín ručná sprcha a v pozícii "1" hodiny horná sprcha (viď priložené foto)
Odpovedať
@daralbajda prívody teplej a studenej vody sú zapojené správne, iba to zapojenie hornej a ručnej sprchy je trocha nejasné.
Odpovedať
@chrobak7 toho som sa obával, že to bude fungovať, ale opačne :(
Odpovedať
Profilova fotka
ak mas vymenene 11/1, tak jedine co sa bude diat ze hornu sprchu nespustas zakrutenim horneho volica dolava ale doprava/resp.opacne.
Odpovedať
@mgx Ty to vieš na 100%, že to zapojenie je tak ako si to v prvej odpovedí napísal? "Pozicia "11" hodin - vyvod hornej sprchy zhora vlavo Pozicia "1" hodina - vyvod rucnej sprchy zhora vpravo"
Odpovedať
Profilova fotka
@ticcco - vravim ti, ci zapojis hornu sprchu na "1" a rucnu na "11" alebo opacne je UPLNE JEDNO. Samozrejme, manual (obrazok vravi) rucna sprcha "A" - vlavo, pozicia "11"a horna vpravo/pozicia "1". Pisal som ze je to opacne (ale to bolo myslene len ako priklad). Ale videl som vela instalacii kde to zapojili opacne a funguju. Vplyv na funkciu to nema, na funkciu rostlinare uz vubec ne :) https://cdn.cloud.grohe.com/tpi/2000/... Strana 3- obrazok 2 - POZICIA A a B. Pri jednom zapojeni mas rucnu sprchu na "A" pri druhom na "B". Oba maju rovnaku kapacitu maximalnu a to 24l/min.To vsak nikde nedosiahnes, limit sprch je 9-14l/min. Jedine co bude rozdiel ako budes zapinat hornu a bocnu sprchu, ci krutenim horneho gombika dolava alebo doprava. Co ti tiez moze byt jedno, lebo na finalnom povrchu baterie su len dva slaboviditelne "mesiaciky", ktore aj tak male ze na ne nikto nekuka. Ak ta to aj tak trapi, prelep piktogramom alebo nalepkou. Ak ta to trapi tak, ze to nevies prezit, zober majzel, rozburaj prehod rurky a okachlickuj :). Za chybu horeuvedenu (prehodene 11/1 sa ospravedlnujem, neumyselne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?